Może ktoś miał podobną sytuację ? Sprzedałem na allegro nowe sportowe sprężyny do Hondy, oryginalnie zapakowane, nigdy nie używane - dostałem je od Niemca razem z autem, on je dostał w prezencie ale nigdy ich nawet nie założył. Koleś wcisnął Kup Teraz, wysłałem mu po 3 dniach - bank póżno zaksięgował. Wstaję dzisiaj rano, a tu negatyw o treści :
witam jestem zmuszony tak zrobic sprzedajacy powinien wiedziec a wiec NOWE SPORTOWE SPRĘŻYNY VOGTLAND HONDA PRELUDE 97 (224005965) a byly jakie nowe czy uzywki czas wysylki kupno a wysylka i obietnice wysłane a tu kicha nie polecam nikom
dalem wprawdzie odpowiedz:
TOWAR BYŁ NOWY ! JEŚLI NIE PASOWAŁ PANU, WYSTARCZY ZADZWONIĆ, A TU OD RAZU NEGATYW BEZ KONTAKTU!! WYSYŁKĘ CHCIAŁ PAN NAJTAŃSZĄ, WIĘC KLIKA DNI SZŁA !! BARDZO BRZYDKIE ZACHOWANIE, NIESŁUSZNIE POPSUŁ MI PAN KOMENTARZE. BEZNADZIEJNY TYP.
i odpowiedni komentarz:
PRZYKRO MI, ALE WIELKI NEGATYW !!! KUPIL ODE MNIE NOWY TOWAR, BEZ KONTAKTU WYSTAWIL NEGATYW BO JEGO ZDANIEM JEST UZYWANY. MOGL ZADZWONIC, WYJASNILIBYSMY SPRAWĘ, A TAK NIESŁUSZNIE POPSUL MI KONTO. BRAK SŁÓW, ZŁOSLIWY GOSC, NIE POLECAM NIKOMU !!
Nie chodzi mi o jakis głupi jeden negatyw za sprężyny za dwie stówy, bo mam go gdzies, ale chodzi o zasady. Każdy kretyn który ode mnie cos kupi, może wystawić negatywa dlatego że ma zły dzień? Da się coś z tym zrobić? Towar był 100 procent nie używany, można to sprawdzić w serwisie. Zgłosiłem sprawę do allegro, na razie cisza. Co robić?