BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 01:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jak tam ścieżka do gdańska?? (katowice- gdańsk)
PostNapisane: 7 sierpnia 2013, 15:14 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e91
jutro wybieram się do gdańska.
dzieje się coś na trasie katowice gdańsk? coś trzeba omijać??

a może jest jakiś bamber na forum co ma wolny pokoik w trójmieście? chętnie sopot

Moja była gruba 330cd
Moja była niebylejaka 530d

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Jak tam ścieżka do gdańska?? (katowice- gdańsk)
PostNapisane: 7 sierpnia 2013, 19:36 
Specjalista

Moje BMW: Infiniti
Kod silnika: VQ37VHR
Jeśli o północ chodzi to ogólnie droga jest ok, ostatnio jechałem do starogardu to pamiętam że był jakiś zdymany objazd chyba w straszynie - most w remoncie , bo musiałem jechać drogą polbrukowaną przez około 10 km jak dobrze pamiętam. Gdańsk Sopot jest przejezdny bez żadnych objazdów , nic tu się nie dzieje więc luz :D A tak w ogóle to weź radio bo z baranami nigdy nic nie wiadomo :D Pewnie jedziesz A1 , ale jeśli jechałbyś S7 to jeśli o milicje chodzi to trzeba uważać za rondem w przejazdowie obok hotelu jakiegoś. Jadąc dalej za światłami będzie znak że kontrola radarowa i też mogą stać pomiędzy tymi barierami niby dźwiękochłonnymi . Jadąc dalej są takie mosty i też lubią stać za mostami i od razu haltują. W tym tygodniu właśnie za tymi mostami dwóch kolegów dostało mandat ;) Znaczy jeden wybłagał i było pouczenie ;)

PostNapisane: 7 sierpnia 2013, 19:39 
Włocławek podobno rozkopany (może ktoś potwierdzi?), ja w piątek z Warszawy będę jechał i wstępnie myślałem żeby przez Brześć Kujawski zrobić objazd

PostNapisane: 7 sierpnia 2013, 19:42 
Specjalista

Moje BMW: Infiniti
Kod silnika: VQ37VHR
Jak coś jutro pogadam z chłopakami ze spedycji z lotosu jak będą to dam znać co i jak , bo oni co dziennie śmigają z asfaltem i nie mogą sobie pozwolić na nie sprawdzenie drogi ;)

PostNapisane: 7 sierpnia 2013, 19:58 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
smietnik napisał(a):
Włocławek podobno rozkopany (może ktoś potwierdzi?), ja w piątek z Warszawy będę jechał i wstępnie myślałem żeby przez Brześć Kujawski zrobić objazd

Mam informacje od kierowców ciężarówek, że jest tam remont i trzeba objeżdżać..

PostNapisane: 7 sierpnia 2013, 19:58 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 90 325i,Z 3 1.9i
Wjeżdżając do Lodzi nie słuchaj nawigacji tylko kieruj się na Warszawę.Dokładnie to za białym kościołem skręć w prawo, wjedz na drogę nr 14.Jedz do końca tej drogi i dojedziesz do autostrady.Jeszcze na bramkach nie pobierają opłat.Po wjezdzie na autostradę,kieruj się na Gdańsk.Autostrada ma około 80 km i można na niej pocisnąć bo jest mały ruch na niej.Nie wszyscy wiedzą o jej istnieniu :) Po zjezdzie z niej kieruj się na Włocławek,który jest cały rozkopany,ale przejezdny.Za Włocławkiem wbijasz się na A1 i po uiszczeniu 29.90 zł masz ok.150 km fajnej drogi która zaprowadzi Cię pod sam Gdańsk.Tam już zaufaj nawigacji ;) Mój najlepszy czas na trasie Oświęcim-Gdańsk to 6 godz.Szerokości :)

PostNapisane: 7 sierpnia 2013, 20:46 
Forumowicz

Moje BMW: e34 540i
Kod silnika: m60b40
szunaj 71 napisał(a):
Wjeżdżając do Lodzi nie słuchaj nawigacji tylko kieruj się na Warszawę.Dokładnie to za białym kościołem skręć w prawo, wjedz na drogę nr 14.Jedz do końca tej drogi i dojedziesz do autostrady.Jeszcze na bramkach nie pobierają opłat.Po wjezdzie na autostradę,kieruj się na Gdańsk.Autostrada ma około 80 km i można na niej pocisnąć bo jest mały ruch na niej.Nie wszyscy wiedzą o jej istnieniu :) Po zjezdzie z niej kieruj się na Włocławek,który jest cały rozkopany,ale przejezdny.Za Włocławkiem wbijasz się na A1 i po uiszczeniu 29.90 zł masz ok.150 km fajnej drogi która zaprowadzi Cię pod sam Gdańsk.Tam już zaufaj nawigacji ;) Mój najlepszy czas na trasie Oświęcim-Gdańsk to 6 godz.Szerokości :)

Jedz dokladnie tak z jednym malym wyjatkiem- omin wloclawek.

Daniel_85 napisał(a):
smietnik napisał(a):

Wrzucilem ci pogladowa mapke jak jechac, nadrobisz moze 10-15 km ale nie spedzisz minimum godziny w korku we wloclawku

Obrazek

PostNapisane: 7 sierpnia 2013, 21:07 
Zacna persona forum

Moje BMW: X5 G05 40i
Kod silnika: B58
codziennie jezdze trase torun wloclawek, wloclawek torun...wloclawek, ul. Okrzei i Toruńska rozkopane ale wszystko w miare idzie sprawnie, nie ma tragedii...pozniej mozesz postac chwile przed Nowym Ciechocinkiem i kilka kilometrow za Ciechocinkiem bo tam drogowcy robia autostrade A1, ktora leci rownolegle zaraz przy krajowej 1...przed Toruniem wbijasz na autostrade i lecisz do samego Gdanska spokojnie :)

Ogolnie uwazam, ze nie warto omijac Wloclawka. Jesli postoisz to nie dlugo. Nie warto nadrabiac drogi. Zawieszenia tez juz we Wloclawku nie zostawisz bo bedziesz leciec juz swiezo wybudowanymi odcinkami :)

PostNapisane: 7 sierpnia 2013, 21:24 
Pierwsze kroki

Potwierdzam, przez Włocławek idzie bardzo płynnie.
Ja 2 tyg. temu zrobiłem Chrzanów - Gdańsk w 5h 30min. Vectrą 1,6.

PostNapisane: 7 sierpnia 2013, 21:37 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530i
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=149340
częstochowa na lajcie, za estakadą schodzi do środkowego pasa, ale jedź do końca lewym... są mega koleiny na środku, ja to wrzucam autopilota od estakady i aż do połowy zwężki mnie koleiny prowadzą :D

PostNapisane: 8 sierpnia 2013, 20:18 
Forumowicz

Moje BMW: Było
Kod silnika: też był
Garaż: Wieśwagen.
snieciorz napisał(a):
szunaj 71 napisał(a):

Jedz dokladnie tak z jednym malym wyjatkiem- omin wloclawek.

Daniel_85 napisał(a):
smietnik napisał(a):

Wrzucilem ci pogladowa mapke jak jechac, nadrobisz moze 10-15 km ale nie spedzisz minimum godziny w korku we wloclawku

Obrazek

kolego ten zjazd w brzeziu z powrotem na trase jest zamknięty od 3 dni ;) szkoda się bawić w takie objazdy

PostNapisane: 8 sierpnia 2013, 21:18 
Forumowicz

bafi napisał(a):
przed Toruniem wbijasz na autostrade i lecisz do samego Gdanska spokojnie :)

Zalezy ktorego dnia jedziesz. W tygodniu jest luzik, ale w pt i sb mozesz trafic na wielkie kolejki na zjedzie z A1. Bramki po prostu nie wyrabiają się z ilością turystów

PostNapisane: 9 sierpnia 2013, 15:31 
jechałem dziś przez Włocławek po 10.00 i było ok. Ale pewnie jak jest większy ruch to trochę postać trzeba. Korek był za to przy zjedzie z obwodnicy Gdańska/Gdyni. Ale jakiś dramat to był w drugą stronę, korek od auchan w Rumii do samej obwodnicy, jakiś remont jest.

PostNapisane: 9 sierpnia 2013, 19:26 
Zacna persona forum

Moje BMW: X5 G05 40i
Kod silnika: B58
Mariano napisał(a):
bafi napisał(a):
przed Toruniem wbijasz na autostrade i lecisz do samego Gdanska spokojnie :)

Zalezy ktorego dnia jedziesz. W tygodniu jest luzik, ale w pt i sb mozesz trafic na wielkie kolejki na zjedzie z A1. Bramki po prostu nie wyrabiają się z ilością turystów

Normalne ;)

Autor pytal 7 sierpnia (sroda) o droge i pisal, ze wyjezdza na nastepny dzien (czwartek).

Najgorzej jest przejechac przez wloclawkek w sobote rano lub w poniedzialek bo pol Polski smiga nad morze na weekend lub urlop. Najgorzej wracac w niedziele po poludniu bo pol Polski wraca z urlopu/weekendu i wtedy stoi sie w korkach przy wjezdzie/wyjezdzie z autostrady oraz zawsze kilka kilometrow korek jest przed Ciechocinkiem, w strone na Wloclawek. Czasami policja kieruje ruchem zeby bylo szybciej na tym skrzyzowaniu w Ciechocinku.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1