BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 15:14

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ciekawy komentarz
PostNapisane: 27 września 2013, 19:31 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 90 325i,Z 3 1.9i
Przeglądając jak co dzień prasówkę w necie natrafiłem na fajny komentarz do jakiegoś artykułu.Tak mi się spodobał,że musiałem go upublicznić.

Dzień z życia Polaka : Wstaje rano, włącza japońskie radyjko, zakłada amerykańskie spodnie, wietnamski podkoszulek i chińskie tenisówki, po czym z holenderskiej lodówki wyciąga niemieckie piwo. Siada przed koreańskim komputerem i w amerykańskim banku i zleca przelewy za internetowe zakupy w Anglii, po czym wsiada do czeskiego samochodu i jedzie do francuskiego hipermarketu na zakupy. Po uzupełnieniu żarcia w hiszpańskie owoce, belgijski ser i greckie wino wraca do domu. Gotuje obiad na rosyjskim gazie . Na koniec siada na włoskiej kanapie pijąc kolumbijską kawe słodzoną ukraińskim cukem i... szuka pracy w niemieckiej gazecie - znowu nie ma! Zastanawia się, dlaczego w Polsce nie ma pracy i a jak jest to za 1200??? Gdyby Irlandczyk, Grek czy Niemiec zarabiał 1500 Euro i 5.50 Euro wydawał na litr paliwa, 20 Euro na kino i 250 Euro na średniej klasy buty, 5 tys. Euro za metr kw. mieszkania i 60 tys. Euro za średniej klasy nowy samochód, to na ulicach panowałaby regularna, krwawa wojna! Polska płaca minimalna 334 Euro, minimalna płaca w Irlandii 1462 przy zbliżonych kosztach życia. Polacy to najgłupszy naród na świecie , od zawsze okradany i poniżany, i nawet nie zdający sobie z tego sprawy (vide wyniki wyborów). A teraz jeszcze będziemy się dokładać do wymienionych wyżej państw. Bo nas stać a oni mają mityczny kryzys. To co jest w Polsce to nawet nie można nazwać kryzysem, to jest od zawsze dno i dwa metry mułu!!! Polak jest tanim wyrobnikiem UE, a Polska rynkiem zbytu dla towarów drugiej i trzeciej kategorii po cenach wyższych niż w UE !! LUDZIE OTWÓRZCIE OCZY Gdybym był okupantem i chciał zniszczyć naród to wyganiałbym młodych ,mądrych ludzi zagranicę za chlebem na emigrację, podnosiłbym podatki i wprowadzałbym nowe, dawał podwyżki i kolejne przywileje resortom siłowym, stawiałbym 500 nowych radarów, wzmacniałbym inwigilację obywateli, likwidowałbym państwowe szkolnictwo i służbę zdrowia oraz ograniczałbym do nich dostęp, oddałbym banki, media i handel obcym i wrogom Polski, wyśmiewałbym ich wartości i religię, skłócałbym młodych ze starszymi ,aby przez odwróconą hipotekę przejąć za bezcen ich mieszkania i domy, zachęcałbym ich kobiety do feminizmu ,prostytucji i aborcji ,aby nie nadawały się na dobre matki i żony, zadłużałbym ich bezpośrednio oraz pośrednio przez państwo i gminy, aby nie mogli się temu sprzeciwiać, likwidowałbym ich przemysł ,a w zamian budowałbym ogromne stadiony na kredyt, aby przynosiły straty, dopuszczałbym do sejmu złodziei i degeneratów, itd. Obejrzyj się wokoło!!!!!!

Pięknie poleciał,ale całkowicie się z nim zgadzam :ok:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Ciekawy komentarz
PostNapisane: 27 września 2013, 19:39 
Zacna persona forum

Garaż: Wymiana uszczelniaczy zaworowych bez demontażu głowicy: https://sprzedajemy.pl/wymiana-uszczeln ... nr65354533

Wzmocnienie podłogi BMW e46 e36: https://sprzedajemy.pl/naprawa-mocowani ... nr53378978

Wymiana opon,Pozostała mechanika. ISTA INPA
100% prawdy

Wymiana opon,Pozostała mechanika. ISTA INPA
Kodowanie BMW seria E ICOM

Osoby z interfejsem BMW https://www.google.com/maps/d/edit?mid= ... 066388&z=7

PostNapisane: 27 września 2013, 20:11 
Uzależniony od forum :)

Garaż: Mercedes E63 AMG 514KM 2007
Audi A4 b9 2.0TFSI 252KM 2018
trzeba robić tak, żeby nie być "Kowalskim" :) ale dobry tekst :ok:

PostNapisane: 27 września 2013, 20:19 
Zacna persona forum

Moje BMW: E36 318i 96r.
Kod silnika: M52B28TU
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=88829
szunaj 71 napisał(a):
Pięknie poleciał,ale całkowicie się z nim zgadzam :ok:

x2 :ok:
Ale i co z tego jak to i tak nikogo nie obchodzi (tych na górze) im się żyje dobrze a nas mają gdzieś

Obrazek

PostNapisane: 27 września 2013, 20:57 

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Tekst jak na Ferdynanda Kiepskiego :hyhy:

PostNapisane: 29 września 2013, 12:36 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330d
Kod silnika: M57
W naszym kochanym kraju już nawet Wietnamczycy i Bułgarzy zatrudniają Polaków,którzy pracują na czarno za głodowe stawki,bo nie mają innego wyjścia i 30zł dniówki im ratuje życie.
Osobiście, nie widzę przyszłości w tym kraju, trzeba będzie brać nogi za pas i stąd spieprzać.

PostNapisane: 30 września 2013, 07:00 
Forumowicz

Moje BMW: 323Ci
Kod silnika: M52TUB25
Ten tekst przewija się od kilku miesięcy w komentarzach onetu. Nie trudno się z nim nie zgodzić.
Rząd zamiast tworzyć państwowe firmy i na nich zarabiać to woli sprzedawać to co jeszcze pozostało i grabić każdego durnymi podatkami.
Podobno za 3 lata ma wejść ustawa, dzięki której obywatele krajów UE będą mogli sobie bez problemu wykupować Polskie ziemie, jak dla nich oczywiście po taniości przy takich zarobkach.
Dla mnie będzie to porównywalne z 4 rozbiorem Polski a rząd tymczasowo wypcha sobie portfele.
Jak można się tak upodlić? Czasami jak gdzieś jestem poza PL to wstyd mi się przyznawać skąd pochodzę.

PostNapisane: 30 września 2013, 09:24 

Trzeba być naprawdę w kiepskiej sytuacji i meć depresję żeby takie coś napisać albo się z tym zgadzać :hyhy:

No ale lepiej się żyje w UK, z hindusami, czarnoskórymi, którzy za moment będą w większości.

Lepiej się żyje w Paryżu, gdzie algierczycy i inni afrykanie zaraz zdominują kraj.

A może lepiej we Włoszech z ludnością z Azji, Libii i innych krajów afryki.

A nie, lepiej się żyje w Grecji z ich kryzysem albo w Hiszpanii?

Nie lepiej w USA, gdzie każdy może mieć broń i strach wjechać nie w tą dzielnicę? A żeby kupić dom w lepszej dzielnicy trzeba szykować ponad milion dolarów...

A może lepiej się żyje w... Wg. Polaka wszędzie się żyje lepiej, bo Polaka sportem narodowym jest narzekanie :ok:

PostNapisane: 30 września 2013, 09:35 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
adiwaw napisał(a):
Podobno za 3 lata ma wejść ustawa, dzięki której obywatele krajów UE będą mogli sobie bez problemu wykupować Polskie ziemie, jak dla nich oczywiście po taniości przy takich zarobkach.

Przecież teraz możesz bez trudu kupić ziemię gdziekolwiek, Hiszpania i wykupujący tam domy Brytyjczycy przykładem. Polski nie wykupią, bo niby po co? Za zimno, ludzie ksenofobiczni, drogi beznadziejne, podatki wysokie, kto by tu chciał mieszkać?

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 30 września 2013, 09:44 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Widzę ten tekst już od jakiegoś czasu w komentarzach na Wirtualnej Polsce, i co by nie powiedzieć to trochę prawdy w tym jest. Z tym, że nie można oczekiwać, że państwo coś da nam za darmo. Jest takie stare powiedzenie "masz dwie ręce i ch*j to kombinuj", więc trzeba coś zacząć robić zamiast tylko narzekać jak jest źle..

PostNapisane: 30 września 2013, 14:22 

ostatnio czytqałem gdzieś artykuł z testem kupowania samych krajowych produktów, tylko że w Rosji. Mimo usilnych starań udało się czyba 3 miesiace wytrzymać :) najlepiej wychodzilo kupowanie rodzimych produktów spożywczych, ale na ubraniach, eletronice i przemyśle polegli :) podobnie by było u nas

mona patriotycznie kupować ,ale też bez przesady

PostNapisane: 30 września 2013, 14:46 
Forumowicz

Powodzenia w kupowaniu polskich telefonów komórkowych :>

Obrazek

PostNapisane: 30 września 2013, 17:09 
Specjalista

Moje BMW: Infiniti
Kod silnika: VQ37VHR
adiwaw napisał(a):
Ten tekst przewija się od kilku miesięcy w komentarzach onetu. Nie trudno się z nim nie zgodzić.
Rząd zamiast tworzyć państwowe firmy i na nich zarabiać to woli sprzedawać to co jeszcze pozostało i grabić każdego durnymi podatkami.
Dla mnie będzie to porównywalne z 4 rozbiorem Polski a rząd tymczasowo wypcha sobie portfele.
Jak można się tak upodlić? Czasami jak gdzieś jestem poza PL to wstyd mi się przyznawać skąd pochodzę.

Też jestem tego zdania, trzeba uciekać póki nie zrobili z nas niewolników jak w korei. Zdarzyło mi się być za granicą i porównać sobie życie do naszej wegetacji. Mi też jest wstyd się przyznawać że z polski jestem. No już nawet na konferencji w norymberdze jak byłem to po wymianie wizytówek usłyszałem "almost russia" w niezbyt dobrym kontekście. Przyglądam się, co się dzieje w krajach nordyckich i chyba kiedyś tam się wybiorę ;)

PostNapisane: 30 września 2013, 17:45 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330d
Kod silnika: M57
Cytuj:
Trzeba być naprawdę w kiepskiej sytuacji i meć depresję żeby takie coś napisać albo się z tym zgadzać

Trzeba być ślepym,żeby nie zauważać wszechobecnej biedy jaka panuje w naszym kraju.

Cytuj:
No ale lepiej się żyje w UK, z hindusami, czarnoskórymi, którzy za moment będą w większości.

Za moment czyli za ile? Bo wg. danych z 2011r. czystej krwi białych Brytyjczyków jest 83 proc. Także nie przesadzaj. Poza dużymi aglomeracjami wcale nie widać tak wielu czarnych. A zresztą czy mieszkanie w sąsiedztwie z innymi ''kolorowymi'' nacjami wpływa w jakiś sposób na jakość życia? Nie sądzę,chyba ze ktoś ma ksenofobię.

PostNapisane: 30 września 2013, 18:21 
Forumowy terrorysta

Mimo, ze tekst znany to nadal nie dociera do lemingów

Cytuj:
Gdyby Irlandczyk, Grek czy Niemiec zarabiał1500 Euro i 5.50 Euro wydawał na litr paliwa, 20 Euro na kino i 250 Euro na średniej klasy buty, 5 tys. Euro za metr kw. mieszkania i 60 tys. Euro za średniej klasy nowy samochód, to na ulicach panowałaby regularna, krwawa wojna! Polska płaca minimalna 334 Euro, minimalna płaca w Irlandii 1462 przy zbliżonych kosztach życia.

PostNapisane: 30 września 2013, 18:29 

renoraines, to dawaj, odsłaniaj klatę i pędź ludzi na barykady :cisza: Nie wiem co tu jeszcze robisz ;)

w dzisiejszych czasach gdzie możliwości kontaktów, wymiany i transportu są takie jakie są nie ma sensu odkrywać ameryki w każdej dziedzinie i na siłę klecić coś swojego. Każdy produkuje to co robi najlepiej, a rynek juz to weryfikuje od dawna. Dlatego jedni sie utrzymali, inni popadali. Niech kadży robi to co potrafi najlepiej. A to że u nas za wiele się nie robi to inna sprawa, nie jest winą tego że nic nie umiemy czy nie jesteśmy zdolni

PostNapisane: 30 września 2013, 18:33 
Forumowy terrorysta

Sylwek_ch napisał(a):
renoraines, to dawaj, odsłaniaj klatę i pędź ludzi na barykady Nie wiem co tu jeszcze robisz

Sylwek_ch, to było skierowane do lemingów :D .

PostNapisane: 30 września 2013, 18:49 

Moje BMW: E90 2.0d
Kod silnika: M47N2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119539 BMW E39
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=164448 AUDI 80
bardzo dobry tekst i dużo w nim racji
Miłosz napisał(a):
Też jestem tego zdania, trzeba uciekać póki nie zrobili z nas niewolników jak w korei
ja tez jestem tego zdania,ale nie mam gdzie i do kogo :/

PostNapisane: 30 września 2013, 18:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 90 325i,Z 3 1.9i
yogi7456 napisał(a):
bardzo dobry tekst i dużo w nim racji
Miłosz napisał(a):
Też jestem tego zdania, trzeba uciekać póki nie zrobili z nas niewolników jak w korei
ja tez jestem tego zdania,ale nie mam gdzie i do kogo :/

No właśnie,nie ma gdzie i do kogo.Jak się ma jeszcze 20 latek i zna się podstawy angielskiego i niemieckiego to można jeszcze zaryzykować emigracje.Ale jak się ma 40,to nie pozostaje nic, jak tylko tkwić w tym bagnie :kwasny:

PostNapisane: 30 września 2013, 19:04 
Forumowicz

adiwaw napisał(a):
Czasami jak gdzieś jestem poza PL to wstyd mi się przyznawać skąd pochodzę.

Miłosz napisał(a):
Mi też jest wstyd się przyznawać że z polski jestem.

Ale czego wy się wstydzicie? Klaszczecie w samolotach po lądowaniu? Urządzacie hałaśliwe imprezy do białego rana? Macie wąsy, popsute zęby, a do kompletu czerwoną koszulkę z białym orłem i napisem "POLSKA"? Jak jedziecie do Berlina jednym samochodem, to wracacie dwoma? A może wzorem imigrantów z Senegalu, Pakistanu i innych Etiopii mnożycie się nad miarę i wyobrażenie, biorąc od kraju, który was gości, tęgi socjal i jednocześnie domagając się wprowadzenia prawa szariatu w owymże kraju?
Żadna siara mieć polski paszport za granicą, chamstwo i buractwo nie mają obywatelstwa. Nie zachowuję się jak pijane bydlę, myję się częściej niż co sobota, nie wydzieram mordy domagając się nienależnych przywilejów, więc jestem traktowany jak normalny biały człowiek. A że Polak? No to co z tego? Mało to ludzi podróżuje swobodnie po świecie?

Miłosz napisał(a):
No już nawet na konferencji w norymberdze jak byłem to po wymianie wizytówek usłyszałem "almost russia" w niezbyt dobrym kontekście. Przyglądam się, co się dzieje w krajach nordyckich i chyba kiedyś tam się wybiorę ;)

To fakt, dla przeciętnego Anglika (a poznałem ich już sporo) Polska to taki zimny i śnieżny kraj, gdzie ludzie jeszcze niedawno polowali z dzidami na mamuty i spali na drzewach. Niektórzy bardzo się dziwili, że nie piszę cyrylicą i że nie ma już u nas komunizmu. Choć polskim komunistą zostałem nazwany raz, zrewanżowałem się "daft british cunt" i spokój.
W krajach nordyckich podatki są cholerycznie duże, socjal wprawdzie tłusty, ale to stamtąd pochodzą posrane pomysły na propagowanie pedalstwa i innych zboczeń już od najmłodszych lat. W Szwecji określenie "mama" i "tata" zastąpiło słowo "rodzic", bo obrazi się parę pedałów lub lesb, adoptującą Murzyniątko. Tego akurat nie chciałbym zapożyczać z szeroko pojętego Zachodu.

JarekBDG napisał(a):
Za moment czyli za ile? Bo wg. danych z 2011r. czystej krwi białych Brytyjczyków jest 83 proc. Także nie przesadzaj. Poza dużymi aglomeracjami wcale nie widać tak wielu czarnych. A zresztą czy mieszkanie w sąsiedztwie z innymi ''kolorowymi'' nacjami wpływa w jakiś sposób na jakość życia? Nie sądzę,chyba ze ktoś ma ksenofobię.

Nie wiem o jakich danych mowa, źródła swoich też nie potrafię przytoczyć, ale w zeszłym roku w Londynie ilość białych wynosiła poniżej 50%.
A jak się mieszka w sąsiedztwie kolorowych? Całkiem spoko, jeśli lubisz kiedy palą ci samochód, okradają dom albo napadają żonę. To być może jest ksenofobia, ale zobacz jaki kolor skóry dominuje przy okazji zamieszek w miastach angielskich lub francuskich.

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1