BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 15:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Cudze BMW 120d na sprzedaz
PostNapisane: 12 listopada 2013, 14:09 
Forumowicz

Moje BMW: E46, F30, F25, E70
Witam. Ostratnio sie natkelem na ogloszenie dotyczace sprzedazy 120D. Nic w tym dziwnego, gdyby nie to, ze samochod z polskiego salonu, caly, przebieg 71000 a cena 18300zl. Wiadomo - przekret na wyludzenie zaliczki. Ale w tym wypadku cos innego przykulo moja uwage. Mianowicie duze pelnowymiarowe zdjecia, a nie jakies niskiej jakosci kopie z doklejonym w paincie logiem OTOMOTO, oraz nie zaslonieta tablica rejestracyjna.
Mozliwe, ze jakis przekret probuje "sprzedac" auto kogos z forum :)

Obrazek

Lino do calej galeri:
http://postimg.org/gallery/2l6l9qac/

Ostatnio edytowano 15 listopada 2013, 01:04 przez bania88, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Cudze BMW 1120d na sprzedaz
PostNapisane: 12 listopada 2013, 15:04 
Zacna persona forum

Moje BMW: F11
http://samochody.mitula.com.pl/offer-de ... .Gratka.pl
to ta oferta ?

PostNapisane: 12 listopada 2013, 15:08 
Zacna persona forum

na otomoto było za 18900zł https://www.google.pl/search?tbs=sbi:AM ... FXxS799ySg

PostNapisane: 12 listopada 2013, 15:20 
Forumowicz

To ja widzialem to na otomoto tylko sie w cenie walnalem. Ciekawe czy wlasciciel jest na forum :)

PostNapisane: 12 listopada 2013, 17:57 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Coś to wszystko zbyt pięknie wygląda :hyhy:

PostNapisane: 12 listopada 2013, 18:56 
Forumowicz

Napisalem do niego:

Cytuj:
Witam. Czy isnieje mozliwosc zamiany na tansze auto z moja doplata?

Odpisal:

Cytuj:
Witam,

Dziekuje za zainteresowanie kupnem mojego samochodu i bardzo przepraszam za tak pózna odpowiedz. Samochód jest w doskonalym stanie i nigdy nie ulegl zadnemu wypadkowi. Jestem prawowitym wlascicielem samochodu, który nie jest obciazony zadnym zastawem ani kredytem, a zarejestrowany jest na moje nazwisko.
Prosze o kontakt, jezeli jest Pan nadal zainteresowany.

Obrazy: http://postimg.org/gallery/2l6l9qac/

Pozdrawiam

Ja:

Cytuj:
Tak, jestem zainteresowany. Pytalem czy isnieje mozliwosc zamiany na tansze auto.

Sprzedajacy:

Cytuj:
Dzien dobry,

Przede wszystkim przepraszam za tak pózna odpowiedz, ale bylem bardzo zajety praca.
Nazywam sie Anthon Møller, mieszkam w Brønderslev, w Danii.
Dziekuje za zainteresowanie moim samochodem 2006 BMW 120d Exclusive 163 KM.
Cena samochodu to zaledwie 18,900 PLN. Auto jest w bardzo dobrym stanie, nie ma z nim zadnych problemów natury technicznej czy mechanicznej.
W silniku nie wystepuja zadne usterki, samochód nie ma wgniecen, zadrapan, ani zadnych ukrytych wad.
Auto zarejestrowane zostalo w Polsce, ma polskie tablice rejestracyjne. Pracuje dla BP w Danii. Na rok zostalem wyslany przez firme do Polski, aby zrealizowac projekt dla BP Polska, a teraz wrócilem do domu, wiec jestem zmuszony do sprzedazy samochodu. W zwiazku z brakiem czasu i moja praca, musze sprzedac auto za posrednictwem Allegro. Wynika to z faktu, ze proponuja oni Ochrone Kupujacych. Samochód znajduje sie w Polsce w posiadaniu Allegro, które bedzie posredniczyc w sprzedazy, co oznacza, ze platnosc za auto i jego rejestracja w Pana imieniu beda realizowane przez nich. Jesli jest Pan zainteresowana zakupem, prosze dac mi znac, a wyjasnie szczególowo jakie czynnosci wykonac, aby zrealizowac transakcje. Wszystko zostanie przeprowadzone bardzo szybko i wejdzie przyjac w posiadanie auta w przeciagu 3 dni. Jednoczesnie, aby uniknac jakichkolwiek watpliwosci dotyczacych przedmiotu sprzedazy, bedzie mial do dyspozycji 48 godzin oraz limit 150 km, aby przetestowac samochód i sprawdzic dokumenty. Podczas tego okresu bedzie mozna zdecydowac, czy nabyc samochód, czy tez zrezygnowac z zakupu. Bede czekal na Pana decyzje!

Dziekuje z góry!

pozdrawiam

Ja:

Cytuj:
Gdzie i kiedy moge go zobaczyc?

Sprzedajacy:

Cytuj:
Witam,

Raz jeszcze podkresle, ze samochód jest w idealnym stanie – nie ma z nim zadnych problemów technicznych ani mechanicznych. Brak zadrapan czy wgniecen. Jak wspomnialem w poprzednim e-mailu, nie mam czasu by zalatwiac sprawe sprzedazy osobiscie, wiec poprosilem Allegro o pomoc. Chetnie wyjasnie, jak przeprowadzic transakcje, jesli jest jestes zainteresowana kupnem samochodu.

Samochód zostal objety Ochrona Kupujacych Allegro, co oznacza, ze dostarczenie auta na calym terytorium Polska bedzie trwalo 2-3 dni robocze.

Z tego wzgledu ze nie jestem w stanie przeprowadzic transakcji osobiscie, skontaktowalem sie Allegro, by skorzystac z Ochrony Kupujacych. Powiedziano mi, ze jest to program specjalnie opracowany dla tego typu transakcji i zapewnia on ochrone zarówno Kupujacego jak i Sprzedajacego.

Jesli chodzi o sam przebieg transakcji, Pani musial przeslac pieniadze do Allegro. Zostana one u nich zdeponowane do czasu, gdy otrzyma samochód i go przetestuje. W ten sposób zarówno kupujacy jak i sprzedajacy sa w 100% chronieni w przebiegu calej transakcji. Allegro przytrzymuje i ubezpiecza wplacona przez Pana kwote do czasu, gdy upewni sie Pan, ze samochód jest w satysfakcjonujacym stanie. W ten sposób dziala wspomniana usluga. Jako sprzedawca bede zadowolony z faktu, ze Allegro jest w posiadaniu pieniedzy na czas potrzebny na dostarczenie samochodu do ty.

Bedzie mial 48 godzin od momentu odebrania samochodu na jego ogledziny (Allegro zorganizuje dostawe auta na podany przez Pana adres, z ubezpieczeniem na pelna kwote zakupu).

Jesli zdecyduje Pani zatrzymac samochód, bedzie trzeba upowaznic Allegro do wyplaty naleznosci na moja rzecz. Jesli samochód bedzie róznil sie od opisu (wnetrze, nadwozie, elementy mechaniczne nie beda w perfekcyjnym stanie) bedzie mial mozliwosc odeslania auta, wykorzystujac taka sama procedure, jak wspomniana wyzej (zwrot na mój koszt) i zazadania wyplaty pelnej kwoty z powrotem na Pana konto.

Jesli jest Pani zainteresowany uruchomieniem transakcji, bardzo prosze o podanie mi imienia i nazwiska oraz pelnego adresu,Numer telefonu komórkowego, abym mógl przekazac te dane Allegro. Skontaktuja sie oni z Panem, aby podac szczególy dotyczace transakcji.

Mam nadzieje, ze jest Pan zadowolona ze sposobu, w jaki dotychczas przebiega nasza wspólpraca. Jesli zaakceptuje Pan moje warunki, prosze o kontakt, abysmy nie tracili czasu.

Dziekuje bardzo za poswiecony mi czas, zycze milego dnia.

I na koniec ja troche niecezuralnie :) :

Cytuj:
Aha czyli mam ci przeslac cala kase za samochod, a ty mnie olejesz i bede mogl cie pocalowac w d*pe. Tyle ze POK jest zeby mnie ochronic przed takimi z**bami jak ty. Niewiem czy wiesz ale juz dawno zobaczylem, ze nie czytasz moich maili i nawet nie odpowiadasz na moje pytania. Pewnie nawet nie przeczytasz tego: sie grubo mylisz jak myslisz ze sie dam ku**a nabrac. Podaje ci fikcyjne dane a ty pewnie znow odpiszesz ze wszystko zalatwisz i zebym hajs przeslal.

Imie: C*uj
Nazwisko: Ciwd*pe
Adress: Ciagnipale 69/1
19-400 Wypizdow
Numer Teleforu: 666887676

Sorry jak kogos wulgaryzmy urazily, ale jak koles odpisze to bedzie dowod ze nawet nie czyta tego co ludzie pisza.

PostNapisane: 12 listopada 2013, 19:03 

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
Ciągle ta sama historia... :/

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

PostNapisane: 12 listopada 2013, 20:01 

Garaż: Mercedes E63 AMG 514KM 2007
Audi A4 b9 2.0TFSI 252KM 2018
najważniejsze, że jest w stanie idealnym jak to podkreślił kilka razy :rotfl:

PostNapisane: 12 listopada 2013, 20:33 

Czyli ten program ochrony allegro to tez jest do dupy i tylko fajnie sie nazywa, chyba ze to sciema i zadzwoni ktos podstawiony jako allegro.

PostNapisane: 12 listopada 2013, 20:49 
Forumowicz

Jest program ochrony allegro i dziala dobrze, sam korzystalem. Ale to nie polega na tym, ze wpacasz kase dla allegro i oni dopiero sprzedajacemu. Jak sama nazwa mowi ochrona kupujacych. Kupujesz cos, towar przychodzi inny niz w opisie lub wcale nie przychodzi, to zwracaja ci kase jak inny to 50%, a jak wogole to 100%, ze swojej kasy, a sprzedajacego scigaja potem.

PostNapisane: 12 listopada 2013, 20:52 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Po pierwsze - jak na Duńczyka to całkiem niezła polszczyzna.
Po drugie - ja nigdzie nie widzę, żeby samo allegro wypowiadało się co do tego ogłoszenia, a w ogłoszeniu to można napisać, że auto posiada gwarancję BMW Polska dla aut używanych :-D
Po trzecie - można tu wkleić każdą Beemkę i napisać, że "może to kogoś z forum".
Po czwarte, bania88, chwały sobie nie przynosisz chamowatymi tekstami, to tak na marginesie ;-)

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 12 listopada 2013, 21:34 
Forumowy terrorysta

Przedostatni i ostatni odcinek Turbo kamera, przekręty na wspomniane wyżej wyłudzanie zaliczek.

PostNapisane: 12 listopada 2013, 21:38 
Zacna persona forum

maaaad napisał(a):
Po czwarte, bania88, chwały sobie nie przynosisz chamowatymi tekstami, to tak na marginesie

Tak bo jakiś ciężko pracujący w Polsce,uczciwy Duńczyk się obrazi jeszcze.

PostNapisane: 12 listopada 2013, 22:05 

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
renoraines napisał(a):
Przedostatni i ostatni odcinek Turbo kamera, przekręty na wspomniane wyżej wyłudzanie zaliczek.

Dokładnie tak jak mówisz :hyhy:

PostNapisane: 12 listopada 2013, 22:11 
Zacna persona forum

Moje BMW: F11
bania88 napisał(a):
Imie: C*uj
Nazwisko: Ciwd*pe
Adress: Ciagnipale 69/1
19-400 Wypizdow
Numer Teleforu: 666887676

Ja ciagle wygrywam jakieś miliony w róznych cześcia świata, spadki itd.
kiedyś podwałem dane
Donald
Tusk

mam nadzieje że ktoś kiedyś podrobi paszport na to nazwisko :D i jakiś czarnuch z somalii bedzie śmigał jako nasz donek

Obrazek

Ostatnio edytowano 12 listopada 2013, 22:15 przez mile_end, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 12 listopada 2013, 22:14 
Zacna persona forum

Moje BMW: e60 f25
Kod silnika: m54b30 n52b30
maaaad napisał(a):

Przecież od razu widać, że to gotowy tekst skopiowany z internetu i modyfikowany przez kogoś kto nawet nie zna Polskiego a co najwyżej posiłkuje się translatorem.

PostNapisane: 12 listopada 2013, 22:20 
Zacna persona forum

wandii napisał(a):
maaaad napisał(a):

Przecież od razu widać, że to gotowy tekst skopiowany z internetu i modyfikowany przez kogoś kto nawet nie zna Polskiego a co najwyżej posiłkuje się translatorem.

Co Ty.Duńczyk ciężko pracujący w Polsce na swoje Beem pilnie się uczył języka,żeby w salonie się dogadać.

PostNapisane: 13 listopada 2013, 00:13 
Przyjaciel forum

Garaż: 93' E36 Sedan Calypsorot
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=107879

99' E46 Coupe Topasblau
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119679

07' CLS W219 7G-Tronic
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=151028

04' C200 Kompressor Polift
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Był: 99' E46 Coupe 320Ci Topasblau - Smerfeta (2012-2015)
Jest: 07' Mercedes-Benz CLS W219 320CDI 7G-Tronic - Czarna Locha (2015-Obecnie)

PostNapisane: 13 listopada 2013, 00:36 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
wandii napisał(a):

Według mnie, składnia, stylistyka, interpunkcja, ortografia - wszystko ok, o wiele lepiej niż średnia na tym forum ;) "Ogonków" tylko brakuje.
greg27 napisał(a):
Tak bo jakiś ciężko pracujący w Polsce,uczciwy Duńczyk się obrazi jeszcze.

Nie, ale ktoś przejrzy wpis na forum i pomyśli: "ale ci użytkownicy BMW to prostacy są jednak" :oczami:
greg27 napisał(a):
Co Ty.Duńczyk ciężko pracujący w Polsce na swoje Beem pilnie się uczył języka,żeby w salonie się dogadać.

Odszukaj jakiś post Bobbiego i przeczytaj jego podpis, będziesz wiedział, co miałem na myśli pisząc o tej poprawnej polszczyźnie Duńczyka :oczami:

Temat wałkowany wielokrotnie, chyba tylko debil mógłby dać się wkręcić w "zakup" takiego auta.

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 13 listopada 2013, 00:52 
Forumowicz

Jednak caly czas to jest, czyli ze mozna zarobic.
Tylko, ze teraz juz nie chca zaliczki, a juz cala kwote :D

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1