Napisalem do niego:
Cytuj:
Witam. Czy isnieje mozliwosc zamiany na tansze auto z moja doplata?
Odpisal:
Cytuj:
Witam,
Dziekuje za zainteresowanie kupnem mojego samochodu i bardzo przepraszam za tak pózna odpowiedz. Samochód jest w doskonalym stanie i nigdy nie ulegl zadnemu wypadkowi. Jestem prawowitym wlascicielem samochodu, który nie jest obciazony zadnym zastawem ani kredytem, a zarejestrowany jest na moje nazwisko.
Prosze o kontakt, jezeli jest Pan nadal zainteresowany.
Obrazy:
http://postimg.org/gallery/2l6l9qac/ Pozdrawiam
Ja:
Cytuj:
Tak, jestem zainteresowany. Pytalem czy isnieje mozliwosc zamiany na tansze auto.
Sprzedajacy:
Cytuj:
Dzien dobry,
Przede wszystkim przepraszam za tak pózna odpowiedz, ale bylem bardzo zajety praca.
Nazywam sie Anthon Møller, mieszkam w Brønderslev, w Danii.
Dziekuje za zainteresowanie moim samochodem 2006 BMW 120d Exclusive 163 KM.
Cena samochodu to zaledwie 18,900 PLN. Auto jest w bardzo dobrym stanie, nie ma z nim zadnych problemów natury technicznej czy mechanicznej.
W silniku nie wystepuja zadne usterki, samochód nie ma wgniecen, zadrapan, ani zadnych ukrytych wad.
Auto zarejestrowane zostalo w Polsce, ma polskie tablice rejestracyjne. Pracuje dla BP w Danii. Na rok zostalem wyslany przez firme do Polski, aby zrealizowac projekt dla BP Polska, a teraz wrócilem do domu, wiec jestem zmuszony do sprzedazy samochodu. W zwiazku z brakiem czasu i moja praca, musze sprzedac auto za posrednictwem Allegro. Wynika to z faktu, ze proponuja oni Ochrone Kupujacych. Samochód znajduje sie w Polsce w posiadaniu Allegro, które bedzie posredniczyc w sprzedazy, co oznacza, ze platnosc za auto i jego rejestracja w Pana imieniu beda realizowane przez nich. Jesli jest Pan zainteresowana zakupem, prosze dac mi znac, a wyjasnie szczególowo jakie czynnosci wykonac, aby zrealizowac transakcje. Wszystko zostanie przeprowadzone bardzo szybko i wejdzie przyjac w posiadanie auta w przeciagu 3 dni. Jednoczesnie, aby uniknac jakichkolwiek watpliwosci dotyczacych przedmiotu sprzedazy, bedzie mial do dyspozycji 48 godzin oraz limit 150 km, aby przetestowac samochód i sprawdzic dokumenty. Podczas tego okresu bedzie mozna zdecydowac, czy nabyc samochód, czy tez zrezygnowac z zakupu. Bede czekal na Pana decyzje!
Dziekuje z góry!
pozdrawiam
Ja:
Cytuj:
Gdzie i kiedy moge go zobaczyc?
Sprzedajacy:
Cytuj:
Witam,
Raz jeszcze podkresle, ze samochód jest w idealnym stanie – nie ma z nim zadnych problemów technicznych ani mechanicznych. Brak zadrapan czy wgniecen. Jak wspomnialem w poprzednim e-mailu, nie mam czasu by zalatwiac sprawe sprzedazy osobiscie, wiec poprosilem Allegro o pomoc. Chetnie wyjasnie, jak przeprowadzic transakcje, jesli jest jestes zainteresowana kupnem samochodu.
Samochód zostal objety Ochrona Kupujacych Allegro, co oznacza, ze dostarczenie auta na calym terytorium Polska bedzie trwalo 2-3 dni robocze.
Z tego wzgledu ze nie jestem w stanie przeprowadzic transakcji osobiscie, skontaktowalem sie Allegro, by skorzystac z Ochrony Kupujacych. Powiedziano mi, ze jest to program specjalnie opracowany dla tego typu transakcji i zapewnia on ochrone zarówno Kupujacego jak i Sprzedajacego.
Jesli chodzi o sam przebieg transakcji, Pani musial przeslac pieniadze do Allegro. Zostana one u nich zdeponowane do czasu, gdy otrzyma samochód i go przetestuje. W ten sposób zarówno kupujacy jak i sprzedajacy sa w 100% chronieni w przebiegu calej transakcji. Allegro przytrzymuje i ubezpiecza wplacona przez Pana kwote do czasu, gdy upewni sie Pan, ze samochód jest w satysfakcjonujacym stanie. W ten sposób dziala wspomniana usluga. Jako sprzedawca bede zadowolony z faktu, ze Allegro jest w posiadaniu pieniedzy na czas potrzebny na dostarczenie samochodu do ty.
Bedzie mial 48 godzin od momentu odebrania samochodu na jego ogledziny (Allegro zorganizuje dostawe auta na podany przez Pana adres, z ubezpieczeniem na pelna kwote zakupu).
Jesli zdecyduje Pani zatrzymac samochód, bedzie trzeba upowaznic Allegro do wyplaty naleznosci na moja rzecz. Jesli samochód bedzie róznil sie od opisu (wnetrze, nadwozie, elementy mechaniczne nie beda w perfekcyjnym stanie) bedzie mial mozliwosc odeslania auta, wykorzystujac taka sama procedure, jak wspomniana wyzej (zwrot na mój koszt) i zazadania wyplaty pelnej kwoty z powrotem na Pana konto.
Jesli jest Pani zainteresowany uruchomieniem transakcji, bardzo prosze o podanie mi imienia i nazwiska oraz pelnego adresu,Numer telefonu komórkowego, abym mógl przekazac te dane Allegro. Skontaktuja sie oni z Panem, aby podac szczególy dotyczace transakcji.
Mam nadzieje, ze jest Pan zadowolona ze sposobu, w jaki dotychczas przebiega nasza wspólpraca. Jesli zaakceptuje Pan moje warunki, prosze o kontakt, abysmy nie tracili czasu.
Dziekuje bardzo za poswiecony mi czas, zycze milego dnia.
I na koniec ja troche niecezuralnie

:
Cytuj:
Aha czyli mam ci przeslac cala kase za samochod, a ty mnie olejesz i bede mogl cie pocalowac w d*pe. Tyle ze POK jest zeby mnie ochronic przed takimi z**bami jak ty. Niewiem czy wiesz ale juz dawno zobaczylem, ze nie czytasz moich maili i nawet nie odpowiadasz na moje pytania. Pewnie nawet nie przeczytasz tego: sie grubo mylisz jak myslisz ze sie dam ku**a nabrac. Podaje ci fikcyjne dane a ty pewnie znow odpiszesz ze wszystko zalatwisz i zebym hajs przeslal.
Imie: C*uj
Nazwisko: Ciwd*pe
Adress: Ciagnipale 69/1
19-400 Wypizdow
Numer Teleforu: 666887676
Sorry jak kogos wulgaryzmy urazily, ale jak koles odpisze to bedzie dowod ze nawet nie czyta tego co ludzie pisza.