BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 01:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zakup projektora
PostNapisane: 29 października 2007, 09:12 
Przyjaciel forum

Moje BMW: BMW E46
Kod silnika: M47N
witam, zastanawiam sie nad kupnem projektora do knajpy do wyświetlania np meczy .Nie będzie włączony cały czas- może coś mi doradzicie- oczywiście cena bardzo istotna :) i jak jest z żywotnością lampy,czy opłaca sie ją później wymieniać ??
pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 29 października 2007, 09:45 
Zacna persona forum

Kilka testów i linkow z sieci na szybko.
1. epson
2. benq i sanyo
3. Projekcja

Jakbys chcial konkretnie jakis test, to powiedz bo mam u sibie starego Sharpa, nowszego Sanyo i bezprzewodowego Panasonica.

-> Zobacz Moja Bunie

Tytuł:
PostNapisane: 29 października 2007, 12:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: BMW E46
Kod silnika: M47N
myśle nad czymś takim :
http://allegro.pl/item261540394_projekt ... _wawa.html

a jeszcze mam jedno pytanko zna się ktoś na prawie autorskim ??gdybym chciał wyświetlać mecze publicznie jaki jest to koszt ??:)
pozdrawiam i dziekuje za info :)

Tytuł:
PostNapisane: 29 października 2007, 12:43 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
vanos24 - wal na priv

Tytuł:
PostNapisane: 29 października 2007, 14:38 
nie ma co sie przejmowac i trzeba kupowac sam mam zamiar sobie kupic zamiast tv.
jesli np masz napisane ze lampa trzyma 3000 godzin to nie oznacza to ze po tym czasie przestanmie dzialac,ona trzyma pelna moc przez 4000 godzin,teraz policz 3 godziny dziennie przez miesiac to bedzie 90 godzin miesiecznie czyli prawie 4 lata pelnej mocy pozniej ta moc spadnie,ale bedzie dzialac nadal,jesli przez te 4 lata nie bedziesz uzywal go w dzien caly czas przy swietle slonecznym to bedzie chodzil jeszcze dluzej bo ustawisz go na mniejsza wydajnosc,poza tym na pewno codziennie nie bedziesz go meczyl jak tv. a ogolnie to ceny tak spadaja i bede spadac ze za 4 czy 5 lat to mysle ze nie kupisz lampy tylko nowa wydajniejsza sztuke bo pewnie juz bede po tysiaku albo mniej :D

Tytuł:
PostNapisane: 29 października 2007, 14:56 
Zacna persona forum

co do lamp, to wcale nie jest tak różowo. ceny na nie nie spadają, a wręcz przeciwnie - rosną. lampy są magazynowane, nie produkuje się na potrzeby bieżące. co roku te magazynowane lampy drożeją o cenę magazynowania - tak w przybliżeniu. warto patrzec za to na sprzet z długa gwarancją na lampę - np. Sanyo, Panasonic, Epson.

rynek lamp do projektorów w ogóle jest jakis porabany. głównymi producentami lamp sa Philips i Osram. Jeszcze do niedawna Philips robił tez projektorki, a teraz lampy do nich sa jednymi z najdroższych na rynku!!! kosztują powyzej 2tys netto.

a co do trwałości lamp - nie jest to kwestia wystandaryzowana (w ogóle w projektorach tylko jedna kwestia jest wystandaryzowana - jasnośc - podawana w ANSIlumenach (ANSI to taki instytut miar w USA). wiekszośc producentów podając trwałośc lampy mówią, że ten projektor po np. 4000h będzie świacił z 80% skutecznością lampy nowej. ale równie dobrze lampę może szlag trafic i po pół roku uzytkowania, i dlatego warto brac sprzęt z długą gwarancją na lampę...

Tytuł:
PostNapisane: 29 października 2007, 15:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
A ja z tego ci sie orientowalem to super projektor do Kina domowego jest taki http://allegro.pl/item261778077_panason ... e_900.html skoro przy filmach daje rade to mecze tez bez problemu wyswietli. wlasnie ten model polecaja na wszystkich forach zwiazanych z Kinem Domowym. mozliwe ze teraz wyszlo cos lepszego ale akurat ten model daje rade jesli chodzi o stosunek cena-jakosc

Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2007, 13:14 
Zacna persona forum

900 Panasonica była całkiem niezła jesli chodzi o jakośc wyswietlanego obrazu, ale miała problem z przegrzewającymi sie panelami LCD, no i nie produkują jej juz od około roku. jej następcą był model AX100 - też juz powoli schodzi - ale jest w dobrej cenie - godny polecenia. jego nastepca - model AX200 różni sie drugim wejściem HDMI i ceną wyższą o około 400zł...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1