BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 01:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Przeróbka
PostNapisane: 14 listopada 2007, 17:51 
opłacalny jest zakup bmw 46 coupe w wersji angielskiej-i pózniejsza jego przeróbka na naszą strone. Jaki jest mn. koszt i gdzie mozna tego dokonac. dzieki

Tytuł:
PostNapisane: 14 listopada 2007, 18:04 
Uzależniony od forum :)

może i finasowo opłacalna ale ja bym się tym zawsze raczej bał jeżdzić

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 14 listopada 2007, 20:19 
Forumowicz

Moje BMW: E28,E34, jest E38
Kod silnika: m60b40
to zalezy ile by kosztowal przeszczep oraz czesci, w vauxhallach, renaultah i innych to sie nawet oplaca, ale nie wiem jak jest z e46, jak z czesciami i wogole.poza tym BMW nie bedzie chyba tak latwo przerobic, niewiele warsztatow, zakladow przerabia Beemki, w dodatku tak aby to mialo rece i nogi.Poza tym teraz juz chyba nie mozna rejestrowac pojazdow z UK nawet po przekladce, w polsce.

Ale przylacze si do tematu troche z innej strony.
Poniewaz tez zastanawiam sie nad zakupem samochodu z UK z kierownica po prawej stronie, aby jezdzic nim w polsce ale bez przekladania kierownicy.I tutaj jest moje pytanie czy ktos ma doswiadczenie w tej kwestii, jezdzil ktos takim autem w polsce, moze ktos wracal angielskim samochodem do polski na krotki okres chociazby i moze powiedziec jak wyglada poruszanie sie takim wozem w Polsce, moze ktos jezdzi tak aktualnie?Napewno sa problemy przy wyprzedzaniu ciezarowek, ale ogolnie chyba nie jest az tak ciezko sie poruszac??bede wdzieczny za jakiekolwiek informacje, moze jakies filmiki.(nie wspominam o kosztach zakupu u nas w PL a tutaj w UK bo sa nieporownywalne.)dzieki z gory, pozdr

BMW For Life!!

[you] :?:

panie z pińcet....

Tytuł:
PostNapisane: 14 listopada 2007, 20:32 

biemdablju ale jak byś zarejestrował ? Wcześniej było tak że jak ktoś mieszkał chyba conajmniej rok w uk i tam kupił auto to mógł je zarejestrować ( jako mienie przesiedleńcze to było traktowane) ale to ładnych pare lat temu niewiem czy dalej jest tak samo

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 14 listopada 2007, 20:56 

biemdablju
Mój kumpel ma zarejestrowanew Szkocji i przyjeżdża czasami do Polski. Jadą we dwóch i pasażer mu mówi kiedy jest wolne na trasie. Na lokalnych jest spoko jeśli mały ruch. I wrażenia z jazdy na fotelu pasażera z lewej strony, szczególnie na przejściach dla pieszych jak przed nim zakladasz sobie ręce za głowę przechodnie wątpią :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 14 listopada 2007, 20:56 
Forumowicz

poprostu bym nie rejestrowal, w Polsce nie da sie zarejestrowac auta z kiera po prawej stronie.Jezdzil bym majac aktualny MOT z Anglii, z ubezpieczeniem jeszcze nie wiem jak bym to zrobil.Ogolnie to jezdzil bym bardziej nielegalnie :] ale nie o to teraz chodzi, chodzi mi o warunki prowadzenia angielskiego wozu w Polsce, da rade tak jezdzic?

BMW For Life!!

panie z pińcet....

Tytuł:
PostNapisane: 14 listopada 2007, 21:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E84
Garaż: Było E36,E39,E60
biemdablju napisał(a):
hodzi mi o warunki prowadzenia angielskiego wozu w Polsce, da rade tak jezdzic

pewnie sie da,ale czy warto narażać Siebie i innych o to pare zł?

Tytuł:
PostNapisane: 14 listopada 2007, 21:07 
Zacna persona forum

biemdablju napisał(a):
chodzi mi o warunki prowadzenia angielskiego wozu w Polsce, da rade tak jezdzic?

Dla mnie to pytanie jest godne przedszkolaka :] .
Nie trzeba nawet tego prubować by wyobrazic sobie utrudnienia z tym związane :kwasny:
biemdablju, dej se chłopie spokój tymbardziej , że bierzesz pod uwagę
biemdablju napisał(a):
Ogolnie to jezdzil bym bardziej nielegalnie

Podejście masz zaje...fajne.
No chyba że masz zamiar jeżdzić tylko w teren , po drogach niepublicznych :zdegustowany: .

TYLNY NAPĘD JEST JAK SEX-POCO JEŹDZIĆ NA RĘCZNYM JAK MOŻNA DAĆ W P...e
http://mcg1ver.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/albumy/516168-123.html

Tytuł:
PostNapisane: 14 listopada 2007, 21:08 

Da się. Nawet raz zrobil 130 km sam, jak "pilota" wysadził. Na trasie pomagalo mu CB i długie światla :hyhy: Czyli się da, ale ja bym sie tak bał.

Tytuł:
PostNapisane: 14 listopada 2007, 21:38 
Forumowicz

MCGIVER to nie jest kwestia mojego podejscia, mowiac ze jezdzil bym bardziej nielegalnie, takie sa realia, oceniam to pod takim wzgledem jak to wyglada w Polsce i nie tylko zreszta, nie da sie legalnie jezdzic samochodem z kierownica po prawej stronie w kraju o ruchu lewostronnym, poza tym nie mial bym polskiej rejestracji i ubezpieczenia, stad stwierdzenie bardziej nielegalnie.pytalem poprostu kogos kto mial z tym doswiadczenie, jak to wyglada.
LEGO nie wyskakiwal bym przeciez zza ciezarowki z mysla ze sie uda albo nie, nie wiedzac co nadjezdza z przeciwka, nie odbieraj tego w sposob taki ze narazam odrazu innych ludzi i siebie.
PS.
SYLWEK_CH jestes tez z Lubelskiego?wiem gdzie jest Korczowka jesli to o ta chodzi :)

poza tym w PL mieszkam na wsi, do wiekszego miasta mam sporo kilometrow, jest kilka malych miasteczek i wiosek w mojej okolicy, i naprawde nie ma tam duzego natezenia ruchu, wiec nie poruszal bym sie po silnie uczeszczanych drogach.Poza tym nie popadajmy w skrajnosc nie jest chyba az tak ze nie widac zupelnie co nadjezdza z naprzeciwka, prawda?

Coż bede rozwazak dalej opcje zakupu takiego samochodu, jakiekolwiek inne opinie mile widziane, jak rowniez wrazenia z jazdy owym autem :) pozdr.

BMW For Life!!

panie z pińcet....

Tytuł:
PostNapisane: 14 listopada 2007, 21:54 
Zacna persona forum

biemdablju napisał(a):
i naprawde nie ma tam duzego natezenia ruchu, wiec nie poruszal bym sie po silnie uczeszczanych drogach.Poza tym nie popadajmy w skrajnosc nie jest chyba az tak ze nie widac zupelnie co nadjezdza z naprzeciwka, prawda?

Człowiek jest takim wynalazkiem ,ze jesli raz sie mu uda ,to potem za każdym razem przegina pałę bardiej niz poprzednim razem , a "nuż sie uda".
Więc nie mów ,ze będziesz jeżdził po mało uczęszczanych wiochach i nie będziesz wyskakiwał z za ciezarówki , bo to ci sie tylko tak wydaje i chcąc nie chcąc bedziesz coraz bardziej siał grozę strachu dla innych uzytkowników drogi.
Skoro cię nie stać na lewostronna e46 to może kup e36 ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 listopada 2007, 07:59 

Jak już to bym kupił E34 za grosze w UK a za 1kpln są komplety do przeróbki. Strach jeździć po przeróbce? A niby czemu? Ja bym nie chciał jeździć anglikiem po przeróbce, bo kłóci to się z moim zmysłem estetyki :D

Tytuł:
PostNapisane: 15 listopada 2007, 08:52 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
nie wiem po co sprowadzac z UK np. e34 kupione za nie wielkie pieniadze, ponosic duze koszty przywiezienia go do PL, pozniej rozbebeszac, przerabiac.. po to by zaoszczedzic ostatecznie w porownaniu do kupionego w D 1 000 zł ?? Nie mówiąc już o pomyśle jezdzenia w Polsce autem z kierownicą po prawej stronie :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 15 listopada 2007, 09:43 
Zacna persona forum

Proponuje kupić sobie w UK jednoślad BMW. Wtedy nie trzeba będzie kierownika przekładać :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 15 listopada 2007, 10:54 

stones1, w UK E34 np V8 kombi 95 r, skóry szmery bajery, z jedną RYSĄ (nie wgnieceniem - mala rysą) przez cały bok poszło za 1600zł, paliwo na powrót z UK to 800zł, przeróbka samemu 1000zł (części) = 3400zł :) Jak kupisz drugie na części i wrócisz nim przy drugiej wizycie... sprzedasz na części... :)

To E34 to akurat konkretny przykład z zeszłego tygodnia, ale to 3tys kupi się konkretny wypasik, bez uszkodzeń :hyhy:

[ Dodano: 15 Listopad 2007, 10:56 ]
http://cgi.ebay.co.uk/1993-BMW-530i-EST ... dZViewItem :zdziwko: :zdziwko: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 15 listopada 2007, 11:08 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
GARCIA RAMIREZ napisał(a):
Proponuje kupić sobie w UK jednoślad BMW. Wtedy nie trzeba będzie kierownika przekładać :hyhy:

kierownika zawsze można do tyłu przesadzić.

Tytuł:
PostNapisane: 15 listopada 2007, 21:16 
Forumowicz

to chyba jednak nie jest najlepszy pomysl z kierownica po prawej stronie :] ale az zal tych e38 za takie pieniadze......

BMW For Life!!

panie z pińcet....

Tytuł:
PostNapisane: 15 listopada 2007, 21:22 
Zacna persona forum

biemdablju napisał(a):
ale az zal tych e38 za takie pieniadze......

Fakt , ale mozna np, kupić jakąś dojechaną europejską , a angielke potraktować jako dawcę organów :hyhy: .

Tytuł:
PostNapisane: 15 listopada 2007, 22:30 
Forumowicz

hmm no tak, ale wowczas rowniez pojawia sie widmo sporego nakladu pracy i oplacalnosci tego biznesu, ehh, ciezkie jest zycie :cool:

BMW For Life!!

panie z pińcet....

Tytuł:
PostNapisane: 16 listopada 2007, 00:00 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
KotSylwester napisał(a):
stones1, w UK E34 np V8 kombi 95 r, skóry szmery bajery, z jedną RYSĄ (nie wgnieceniem - mala rysą) przez cały bok poszło za 1600zł, paliwo na powrót z UK to 800zł, przeróbka samemu 1000zł (części) = 3400zł :) Jak kupisz drugie na części i wrócisz nim przy drugiej wizycie... sprzedasz na części... :)

To E34 to akurat konkretny przykład z zeszłego tygodnia, ale to 3tys kupi się konkretny wypasik, bez uszkodzeń :hyhy:

[ Dodano: 15 Listopad 2007, 10:56 ]
http://cgi.ebay.co.uk/1993-BMW-530i-EST ... dZViewItem :zdziwko: :zdziwko: :rotfl:

Akurat przerobka anglika E34 z V8 to poroniony pomysł.... rozmawiałem na ten temat kiedys z Radkiem540V8 bo była do kupienia tanio E34 540 manual i przekonał mnie ,ze gra jjest nie warta swieczki.... dodam tylko ,ze o ile 518-M5 mają te samą karoserię, to V8 mają inną i wszelka rzeźba typu zamiana stron praktycznie nie wchodzi w gre. Oczywiscie DA SIĘ, ale bedzie lipnie zrobione.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1