BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 23:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Radary odcinkowe
PostNapisane: 18 lipca 2008, 14:23 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39
Kod silnika: M57D25
Witam,
Jechałem dziś z Wawy do Mszczonowa drogą E67 (tzw. katowicką) i w 3 miejscach widziałem że stawiają jakieś dziwne konstrukcje nad jezdnią. Widziałem też jedną taką juz skończoną w Raszynie. Nad jezdnią w poprzek jezdni jest taki "mostek" na którym wiszą 3 kamery. Po jednej na każdy pas ruchu.
I zastanawiam się czy to może będą kamery systemu pomiaru średniej prędkości na danym odcinku?

Jeśli tak to już po prostu .... no sami wiecie.

Czy ktoś coś może wie bliższego na ten temat?

Pozdro
MCZ

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 lipca 2008, 14:35 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
o do licha.... ostatnnio cos slyszalem na cb, ale jakos sie nie dopytalem, a mowili wlasnie o czyms takim....

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 18 lipca 2008, 14:46 
Pierwsze kroki

jedni mowia ze te tak zwane bramki... sa do pomiaru ruchu na danym odcinku... a inni znowu mowia ze to radary... kogo słuchac ??? :znudzony:

Tytuł:
PostNapisane: 18 lipca 2008, 14:51 
Pierwsze kroki

Boogie napisał(a):
o do licha....

No właśnie!! To chciałem powiedzieć.
Boogie dopytaj się może na cb przy jakieś okazji. Bo głupio było by stracić prawko na odcinku 5 km. Swoją drogą droga ciekawe jak za przekroczenie na odcinkowym będą karac jak ktoś przekroczy na np 3 odcinkach. Za "jedorazowe" czyli punkty raz i mandat raz. Czy za każdy odcinek osobno? Jak to jest w innych krajach?

kajtek84 napisał(a):
jedni mowia ze te tak zwane bramki... sa do pomiaru ruchu na danym odcinku... a inni znowu mowia ze to radary... kogo słuchac ???....

Pomiar ruchu na mój gust możnaby zrobic jedną kamerą. Nie ma potrzeby dawać po jednej na każdy pas.

No własnie moze ktoś na forum będzie wiedział. A moze ktoś się dopyta? Chyba każdemu zależy żeby znać PRAWDĘ.

Tytuł:
PostNapisane: 18 lipca 2008, 15:28 
Forumowicz

Moje BMW: e 39
witam.u mnie w plocku niedawno wybudowali nowy most przez wisle i tez sa takie poprzeczki na nim.kiedys jak mnie policja zatrzymala to sie pytalem czy to przypadkiem nie radary ale powiedzial ze to jest wlasnie do pomiaru ruchu.ile wyjezdza samochodow z miasta i ile wiezdza rownie dobrze moga tym zbadac czy samochod nie jest kradziony jezeli ktos zglosil itp.tak samo nie ma znakow o kontroli fotoradarowej i kazdy zapieprza na tym moscie bo jest prosciutki jak strzala:D ja tez przekraczalem tam predkosc wiele razy i jeszcze nic nie przyszlo wiec .... pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 18 lipca 2008, 17:06 
Forumowicz

Moje BMW: e46 Touring
To do pomiaru nateżenia ruchu jest. Na niemieckich autostradach jest tego do cholery. Ale nie wiadomo do czego to Polakowi będzie służyć :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 18 lipca 2008, 19:52 
Pierwsze kroki

dodam jeszcze ze te bramki sie zaczynaja od chyba 205 km z radomia do wawki,, p.s a kilometr dalej miski przy drodze stoja ;)

Tytuł:
PostNapisane: 18 lipca 2008, 23:29 
Pierwsze kroki

No właśnie to mi daje do myślenia że te bramki stoją co kilka kilosów wzdłuż trasy.
Trochę nie pasuje na pomiar ruchu bo rozstawienie jest w miejscach gdzie ten ruch się nie zmienia specjalnie. Za to prędkość i owszem. Jeżdzę tą trasą ze 2 razy w miesiącu i widzę, że wszyscy wiedzą gdzie stoją fotoradary i tuż przed radarem dają po klockach a zaraz potem buta (sam tak robię). A taki radar odcinkowy załatwił by sprawę. Jedziesz 70 albo ....
W niedzielę jadę do Wrocka to zobaczę czy nie ma tego więcej po drodze.
Tymczasem czekam aż wypowie się ktoś kto WIE.
Przecież mamy policjantów na forum.

A to że miśki stoją kilometr za bramką to mnie nie dziwi, bo to jeszcze nie działa. Ale być może niedługo zacznie a wtedy KATASRTOF

Tytuł:
PostNapisane: 20 lipca 2008, 13:06 
witam Kolegow
czy ktos moglby jednoznacznie potwierdzic lub zaprzeczyc czemu sluza te bramki????

Tytuł:
PostNapisane: 20 lipca 2008, 16:14 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M4 M6
Może jakieś foto jak wyglądają te bramki bo jakoś nie zwróciłem uwagi...

Tytuł:
PostNapisane: 20 lipca 2008, 19:26 
Przyjaciel forum

Koledzy to jest na pewno do pomiaru natężenia ruchu tak jak ktoś tu wspomniał. Najnowocześniejszą technologią jest suszarka laserowa która łapie z bardzo daleka i w to ma inwestować podobno nasze państwo.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2008, 07:53 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 550i
Kod silnika: M70B54
Te kamery sluza do pomiaru natezenia ruchu. Z tego co mi wiadomo jest to przygotowanie do systemu informatycznego sterujacego sekwencjami swiatel na roznych skrzyzowaniach oraz dodatkowo maja wisiec tablice swietlne dla kierowcow, na ktorych maja byc umieszczane rozne informacje o korkach itp.
Jedna z takich tablic (chyba takie) wisi juz na wlocie z gdanska krajowa 7 (okolice kepy potockiej), ostatnio byl napis "test systemu" ale po rozmiarach widac, ze kilka waznych informacji bedzie mozna z nich odczytac.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1