BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 23:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nokia e50 - co o niej sadzicie?
PostNapisane: 28 lipca 2008, 21:20 
Forumowicz

Wiem że to temat zupełnie nie związany z samochodami marki BMW , no ale jak na każdy temat to na każdy . Mianowice chodzi o to ze chce sobie sprawić pewną noki e50 , może na forum ktoś taką ma i zechciałbym się podzielić Zemną wrażeniami z użytkowania tego telefonu ? Czy się zacina CZY DŁUGO TRZYMA BATERIA ???? Bo to dla mnie chyba najważniejsze . Wiec czekam na odp Pozdrawiam !

Ostatnio edytowano 29 lipca 2008, 15:39 przez spojler33, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 lipca 2008, 22:23 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
nokia e50 jest najbardziej nieudanym modelem z serii e. Symbian wiesza sie chetnie niczym mlodzi japonczycy. Bateria szybko siada. Plusem jest to ze tel jest plaski i bardzo zwarty dzieki czemu przy upadku nie ulegnie uszkodzeniu. Czesc obudowy jest z metalu. E50 jest kierowana dla ludzi biznesu. W tej chwili podstawowy telefon dla przedstawicieli handlowych. Wszyscy w mojej firmie na niego narzekaja. Odradzam z calego serca. Seria N jest rownie zla, jesli mozesz poszukaj czegos bez symbiana gdyz jest on wciaz bardzo niedopracowany.

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, 13:01 
Forumowicz

aha ded, notoś mi powiedział :przestraszony: Kurcze ja myślałem że to dobre telefony :zalamany: a czy ty wypisałeś mi to wszystko na podstawie jednego modelu czy spotkałeś się z kilkoma przypadkami takich właśnie dolegliwościach tego telefonu ?

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, 13:20 
Forumowicz

No Dzikus, podniosłeś mnie na duchu bo po tym co napisał mi o tm tel. ded, to już sobie z deka odmówiłem tego typu telefonu heh . A mi jest włsnie potrzebny tel z symbianem bo chciałbym sobie navi wrzucic a własnie tu dodatkowe pytanie widział kots moze jak navigacja sprawuje sie w tym tel ? No i najbardziej zależy mi an rozmowie bo duzo gadam przez tel . a sms-ki t już raczej przeszłość może kilka w miesiącu . Więc Dzikus, spowrotem przywróciłeś mi wiare w ten tel i jutro jadę do kielc po funkiel nówkę tylko czy cena 520zł to nie jest za dzuo jak za ten tel ?

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, 14:18 

ziomek ma e50 i klnie na nią strasznie mówi ze się strasznie wiesza

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, 15:38 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 550i
Kod silnika: M70B54
spojler33 napisał(a):
A odnosnie wieszania sie symbiana to podstawą jest wychodzac z jakiejkolwiek funkcji uzywac klawisza wróć a nie czerwoną słuchawką, im czesciej sie tak robi tym bardziej symbian zwalnia...

a to dlatego, ze klawiszem "wroc" zamykasz aplikacje, a czerwona sluchawka tylko "minimalizujesz". im wiecej aplikacji w tle tym wolniej chodzi telefon, co zwieksza prawdopodobienstwo zawieszen.

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, 17:24 

Mam wlasna firme i zajmuje sie telm kom oraz komputerami. Ze wszystkich osob, z ktorymi rozmawialem nt e50 tylko jedna chwalila ten telefon. Z tych modeli z ktorymi sie zetknalem (kilkanascie) praca byla koszmarem. Nawet backupu sie nie dalo zrobic do konca bo sie wieszala. Albo lapala 10 sek chwile zadumy bez wyraznego powodu... Korzystalem tez z tej jednej dobrej i powiem ze tamta byla bardzo fajna, szybciutka i na prawde milo sie pracowalo. Sprobuj 6500 slide, troche grubsza ale bedziesz bardziej zadowolony. Sam mam e70, ale tylko dlatego ze w biznesie jak nie masz skory, fury i komory to sie nie liczysz. Do mojej juz sie przyzwyczailem ale dalej uwazam ze po 6310 juz nie bylo dobrych telefonow... Sam zdecyduj, jesli trafisz na ten jeden egzemplaz to bedziesz zadowolony ale uwierz mi ze nie trafisz... Jesli szukasz tel do dzwonienia to na pewno bez symbiana, seria n i e odpadaja w przedbiegach.

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, 22:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 525d xD / X3 M40i
Kod silnika: N47T / B58
Garaż: E46 328Ci:
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98605
F20 116i:
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170601
E50 ogolnie udany model Nokii, na nowym sofcie nie wiesza sie raczej i dziala w miare szybko i bezproblemowo :) Cena 520zl.... To kosmos jak za ten model. Ja tydzien temu sprzedalem w idealnym stanie komplecik za 320zl. Za taka kwote zdeydiwanie kup sobie E51, jest nowsza, symbian duzo szybszy i bateria trzymala mi znacznie dluzej. Navigacja tez szybciej dziala wiec zdecydowanie polecam Ci E51 :)

pzdr.

F20 116i M-Pakiet by Vit0 -->> Valencia Orange - sprzedane
E46 328Ci by Vit0 -->> Cosmosschwartz - sprzedane

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, 23:01 
ded napisał(a):
Mam wlasna firme i zajmuje sie telm kom oraz komputerami. Ze wszystkich osob, z ktorymi rozmawialem nt e50 tylko jedna chwalila ten telefon. Z tych modeli z ktorymi sie zetknalem (kilkanascie) praca byla koszmarem. Nawet backupu sie nie dalo zrobic do konca bo sie wieszala. Albo lapala 10 sek chwile zadumy bez wyraznego powodu... Korzystalem tez z tej jednej dobrej i powiem ze tamta byla bardzo fajna, szybciutka i na prawde milo sie pracowalo. Sprobuj 6500 slide, troche grubsza ale bedziesz bardziej zadowolony. Sam mam e70, ale tylko dlatego ze w biznesie jak nie masz skory, fury i komory to sie nie liczysz. Do mojej juz sie przyzwyczailem ale dalej uwazam ze po 6310 juz nie bylo dobrych telefonow... Sam zdecyduj, jesli trafisz na ten jeden egzemplaz to bedziesz zadowolony ale uwierz mi ze nie trafisz... Jesli szukasz tel do dzwonienia to na pewno bez symbiana, seria n i e odpadaja w przedbiegach.

Ale bzdury...
Tak jak Dzikus napisał z symbianem trzeba się odpowiednio obchodzić i wszystko będzie ok. Podstawa to najnowszy soft i wywalenie śmieci od Orange. E50 to bardzo fajny, elegancki i dobrze wykonany telefon. Ma świetny wyświetlacz, choć literki troszkę małe. Dobrej jakości obudowę, która jest też dobrze spasowana. Wada jak dla mnie to słabowita bateria, ale jest na to sposób bo można zamienić BL-5C na BL-6C i zyskać 1-2 dni czuwania. E70 to robi wrażenie chyba na gimnazjalistach. Wrażenie to można robić N95, E90, E65, 8800 Arte, 8600 Luna. Ja używam 6310i bo potrzebuje telefonu do dzwonienia i dobrej baterii.

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, 23:57 

Wiesz, robie w tym fachu nie od dzis i wydaje mi sie, ze po prostu kupiles ten tel i dlatego go bronisz bo "jest Twoj". Telefon nie jest po to zeby sie z nim "odpowiednio obchodzić" tylko zeby dzialal. Moim zdaniem e50 nie jest warta uwagi.
A jesli chodzi o e70 to oprocz stosunkowo niedoskonalego dzojstika to jest to najstabilniejszy symbian w seriach n i e oraz najbardziej dyskretne pda jakie wypuscila nokia... Do tego obsluga wifi i sip czyli to czego bardzo potrzebowalem.

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2008, 07:13 
Forumowicz

Fitolt napisał(a):
Cena 520zl.... To kosmos

Ale kolego Fitolt, tqa nokia za 520zł to juste Funkiel nówka nie śmigana z jakimiś ''bajerami'' bluetooth . słuchawki karta 512 itd to za nówkę z takimi gadżetami to chyba nie jest duzo ? No bo za używana to już na pewno

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2008, 09:13 
Przyjaciel forum

F20 116i:
Sluchawki to standard w komplecei, karta 512mb - 10zl, sluchawka bluetooth to juz wszytsko zalezy od tego jaki model - 40zl -160zl, wiec jesli z tym wszytskim wychodzi Cie 520zl to zwracam honor, cena jeszcze godna uwagi :)

Choc ja uparcie bede Cie namawial zeby dolozyc te ok.50zl i kupic E51, co prawda bez sluchawki bluetooth, ale telefon juz znacznie nowszy i moim zdaniem bardziej dopracowany niz E50. Ale to juz kwestia gustu, funduszy i potrzeb.

pzdr.

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2008, 10:07 
Przyjaciel forum

Moje BMW: G20
Kod silnika: B48
Ja używam dwa e50 oraz e51 i polecam e51 :) nowszy lepszy wyświetlacz większe literki szybciej działa :) jest mniejszy od e50

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2008, 12:23 
Forumowicz

Fitolt napisał(a):
co prawda bez sluchawki bluetooth

Ale to tyle w zestawie nie ma tej słuchawki tak ? Ale dokupić ją można ?

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2008, 15:29 
Przyjaciel forum

F20 116i:
Tak, sluchawke bluetooth mozesz dokupic sobie osobno w zasadzie jaka tylko Ci sie spodoba i spelni wymagania i na jaka Cie stac.

Tak samo z karta pamieci.W komplecei jej nie ma, ale sa na tyle tanie ze kupno to zaden wydatek w zasadzie.

W komplecei do E51 masz kabel USB, sluchawki stereo przewodowe, ladowarke, telefon, plytke i papiery. Tak wyposaża ten model Nokia.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2008, 21:33 
Forumowicz

mam e50 firmowa.. po upgrade softu dziala dosc plynnie, fajna jest tez e51 bo czyta karty sdhc w przeciwienstwie do n73 i e50

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2008, 22:23 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Ja uzywam N80 Internet Edition Black , kupiłem rok temu w niemczech, fabrycznie bez simlocka, symbian chodzi szybko, ani razu mi sie nie zawiesiła , ma wifi/WLAN, zdjecia robi podobnej jakosci jak N95 , mimo mniejszej rozdzielczosci :
N95
Obrazek
Obrazek

N80 IE
Obrazek
Obrazek

bateria trzyma ok 4-5 dni przy dosc sporej ilosci rozmow, navi działa szybko i bez problemu ( tom tom), slider chodzi po roku jak nowy..

generalnie nie mam potrzeby ani ochoty zmieniac telefonu..

a symbianowcom polecam np task managera, mozna co jakis czas zerknac jakie aplikacje działają w tle i ewentualnie pozamykac.. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2 sierpnia 2008, 21:39 
hmmm.. a co to za pazurki tam w tle?

odnośnie tematu, to ja zmieniam w niedługiej przyszłości i mnie przeraża już to, że będę musiał coś wybrać :zdegustowany:

Tytuł:
PostNapisane: 3 sierpnia 2008, 07:00 
Forumowicz

No ..::CZARNY::.., ja polecał bym Ci nokie chyba każdą ale nigdy nie kupiłbym SE to chyba najgorszy badziew...

Tytuł:
PostNapisane: 3 sierpnia 2008, 09:32 
Pierwsze kroki

Moje BMW: M
Kod silnika: M43 N42
ja używam E50 tylko do GPS :P Garmin XT i tyle :P

ogólnie E50 była mocno wadliwym modelem szczególnie jeśli chodzi o wersję Orange Menu :D

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1