BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 23:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Coś do grania za 600-700zł
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 17:45 
Zacna persona forum

Moje BMW: czasem e61 ;)
Kod silnika: n52b30
Jak w temacie szukam czegoś na czym można pograć. Głównie interesuje mnie psp i xbox360, bo play station 3 za tą cenę raczej nie kupię. Wiem, że piraty chodzą i na tym i na tym. Będę wdzięczny za wszelakie info.
Pozdrawiam, Dawid

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 21:34 
Forumowicz

Moje BMW: e46
Kod silnika: M54B25
Garaż: ex: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=138205
Zależy czego tak naprawdę potrzebujesz, PSP jest przenośne więc pod względem grafiki nie będzie szału, ale jego zaletą jest to, że można do szkoły albo gdzieś ze sobą zabrać, a xbox to tylko w domu ale za to grafika jest dobra. Wśród przenośnych konsol masz jeszcze Nintendo DS, który jest trochę tańszy, ale też gorszy od PSP. Ze stacjonarnych to jest jeszcze Nintendo Wii, które jest fajną zabawką, (padyczułe na ruch :hyhy: ) no i stare PS2. Pozdrawiam :D

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 22:36 
Zacna persona forum

Nintendo Wii jest fajne, ale niestety za drogie :zalamany: A PS2 trochę za stare no i nie wychodzą na nie nowe gry. W Media Markt jest natomiast PSP 3004+ z NFS Undercover w zestawie (inne gry chyba też można kupić) za 600zł. Opłaca się? xbox kosztuje 899zł :zalamany: I jeszcze zostaje kwestia przerobienia, tak żeby odpalał piraty :wstyd: Wiem, że to koszt max 50zł. Interesuje mnie tylko sprawa gwarancji po przerobieniu, jak to jest naprawdę :?:

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 22:54 
Forumowicz

Jak mniemam rozmawiamy o nowych konsolach? No PSP, dostaniesz w zestawie tak jak mówisz, ale powiem, że nie warto kupować w zestawach, lepiej kupić taniej i przerobić, jest na to jakiś prosty sposób, bo kolega ma i robił to u siebie :hyhy: dzięki temu grałem już w NFSa UC u niego i powiem, że szału nie ma, na konsoli lepiej to wygląda. Nie wiem na jakiej zasadzie wygląda przerobienie xboxa, ale znając życie tracisz gwarancje za jakąkolwiek ingerencje w konsole :kwasny:. Jutro dowiem się od kolegi, (trochę się zna na tych zabawkach) i postaram się napisać coś konkretniejszego :D Pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 23:04 
Zacna persona forum

Po przerobieniu konsoli na dzie dobry tracisz gwarancje.Ja własnie w sobote kupuje Xboxa.Tylko,ze w Dublinie jest 60 GB,dwa pady i kabel HDMI za 220e.A jaka oferta jest w Media??Ale znajac Media to pewnie szału ni ma.

Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2008, 08:05 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 525i
Może to:
http://www.allegro.pl/item491185060_xbo ... _mies.html
:)

Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2008, 08:09 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Musisz odpowiedzieć sobie na pytanie: 'Kiedy i gdzie, będę używał grajki'.
Jeżeli potrzebujesz grać 'w terenie', pozostającym na placu boju urządzeniem pozostanie PSP, natomiast jeżeli chcesz grać w domu - X360 będzie ciekawszym rozwiązaniem.

W przypadku gwarancji i przeróbki - przed oddaniem do serwisu należy wgrać stare 'flashe' (koszt 50 pln).
PS3 - nie ma rozwiązań alternatywnych umożliwiających uruchomienie 'kopii zapasowych'.

Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2008, 11:17 
Częsty bywalec

Moje BMW: e39 Mpak 2001
Kod silnika: najlepszy
A ja mam Xboxa na sprzedaż...za 200 zł. Zwykly to xbox, ale przerobiony za to:)

Ale osobiście kupiłbym PSP:)

www.kantoor.pl

Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2008, 15:14 
Forumowicz

A więc pytałem się kolegi i mówił, że jeśli chodzi o xboxa (ale tylko w starszych wersjach, bodajże z napędem Benq) to przerobić można bez problemu, bo wgrywa się innego softa do napędu, jak chcesz oddać na gwarancji to dajesz tam gdzie przerabiałeś i Ci tego oryginalnego softa z powrotem wgrywają, że nie ma śladu i nie tracisz gwarancji :hyhy: Co do nowszych to musiałbyś wymienić napęd na ten z tego starszego modelu, czyli ingerencja i tracisz gwarancje. Co do najnowszego PSP 3004+ to jeszcze chyba nie da się przerobić, tylko starsze wersje i wtedy coś się kombinuje z baterią z tego co mój znajomy mówił. Pozdro :D

Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2008, 15:24 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Z nowszymi xboxem jest tak - wkładasz napęd z flashem i grasz. Jak się zepsuje, wkładasz stary napęd i oddajesz na gwarancję...

Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2008, 15:43 
Przyjaciel forum

Kod silnika: s54
ja mam PS3 i złego słowa powiedzieć nie moge poza tym poczytaj ten temat :

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=28977&start=0

Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2008, 17:39 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530d
Polecam xboxa 360 mam go juz ze dwa lata praktycznie od nowosci przerobiony i działa do dziś. Bardzo dobra rzeczą sa bezprzewodowe pady i to że możesz grać w 4 osoby bardzo przydatna rzecz np w przypadku FIFY czy PESa. Złego słowa nie powiem też o starym xboxie na chwile obecną ma on jedna mala wade nie wychodzą już na niego nowe gry, ale mimo wszystko jest ich sporo i można pograć :hyhy: Co do psp mialem i powiem tak cos w stylu lepszego gameboya :hyhy: szybko sie nudzi

Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2008, 21:10 
Zacna persona forum

Przemek napisał(a):
ja mam PS3 i złego słowa powiedzieć nie moge poza tym poczytaj ten temat :

http://www.bmw-sport.pl/v...t=28977&start=0

Wiem Przemku, że PS3 jest najlepsze, niestety jego cena jest jka dla mnie zdecydowanie za wysoka.

Kyokushin napisał(a):
Z nowszymi xboxem jest tak - wkładasz napęd z flashem i grasz. Jak się zepsuje, wkładasz stary napęd i oddajesz na gwarancję...

Kyo orientujesz się może po ile chodzą takie napędy z flashem? I czy "da się" bez takiego napędu? Widziałem na allegro zflashowane za ok. 100-150zł, ale nie wiem czy to jest miarodajna cena...

Kuba. napisał(a):
Polecam xboxa 360 mam go juz ze dwa lata praktycznie od nowosci przerobiony i działa do dziś. Bardzo dobra rzeczą sa bezprzewodowe pady i to że możesz grać w 4 osoby bardzo przydatna rzecz np w przypadku FIFY czy PESa. Złego słowa nie powiem też o starym xboxie na chwile obecną ma on jedna mala wade nie wychodzą już na niego nowe gry, ale mimo wszystko jest ich sporo i można pograć :hyhy: Co do psp mialem i powiem tak cos w stylu lepszego gameboya :hyhy: szybko sie nudzi

Więc wyszło na to, że xbox będzie lepszym wyborem... Jedynie chciałbym zapytać czy ktoś miał styczność z wersją arcade? Różni się ona czymś od zwykłego xboxa oprócz braku dysku twardego? I czy dodawana w zestawie karta 256mb starczy na dużo safe'ów?

PS. Kyokushin dałbym wam punkty POMÓGŁ, ale niestety w dziale pogawędki nie można ich przyznawać. Może dałoby sie coś z tym zrobić :hyhy: ?

Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2008, 21:25 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530d
gangster napisał(a):
Jedynie chciałbym zapytać czy ktoś miał styczność z wersją arcade? Różni się ona czymś od zwykłego xboxa oprócz braku dysku twardego?

Wersja arcade różni się od premium czy elite tym, że nie ma dysku twardego, w większości nie ma słuchawek z mikrofonem, jest zwykły kabel do podłączenia z TV w przypadku premium masz kabel Component, przydatna rzecz do telewizorów z HD.

Co do karty pamięci, jeśli ma być jedynie do save'ów to powinna Ci wystarczyć. W każdym razie jeśli różnica w cenie miedzy premium a arcade będzie niewielka warto dołożyć i wziac wersję z dyskiem.

Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2008, 21:31 
Częsty bywalec

a nie lepiej kupic sobie pegazusa contra tanki i mario to kultowe tytuły na rynku kupisz za 20 zł :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2008, 21:31 
Zacna persona forum

Kuba. napisał(a):
w większości nie ma słuchawek z mikrofonem,

Do czego można wykorzystywać te słuchawki :?:

Kuba. napisał(a):
jest zwykły kabel do podłączenia z TV w przypadku przemium masz kabel Component, przydatna rzecz do telewizorów z HD.

Drogi taki kabel :hyhy: :?: Jest jakiś kabel do podłączenia do monitora komputerowego :?:

PS-->>Mógłbyś mi udzielić jakichś informacji na temat piratów :?: Możesz na PW :hyhy: Byłbym bardzo wdzięczny.

Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2008, 21:34 
Forumowicz

Moje BMW: W202 '96
Cytuj:
Jest jakiś kabel do podłączenia do monitora komputerowego

jest, ja korzystam, kupisz w Media, Saturnie, albo nawet Empiku za jakies 30-40 złotych.

Cytuj:
Do czego można wykorzystywać te słuchawki

Do rozmów podczas multiplayera :)

Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2008, 21:40 
Zacna persona forum

Aha thx za szybką odp. Orientujesz sie może jak wygląda sprawa z wypalaniem piratów :?: Z jakich stonek na jakie płytki itd. Ew. jakby ktos miał jakis odnośnik do stronki na której jest to opisane... :]

Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2008, 21:42 
Forumowicz

Moje BMW: W202 '96
Na dobre jakościowo DVD, ale nie wiem dokładnie. Gram na oryginałach :)
ale jak chcesz jakieś info o użytkowaniu czy coś, wal na gadu.

Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2008, 09:28 
Administrator

gangster napisał(a):
że PS3 jest najlepsze

Tutaj zdania są podzielone, i to i to ma swoje zalety.
PS3 ma BD i na tym jego przewaga się kończy. Przewaga X zaczyna się na cenie konsoli i ilości gier, ale nie ma BD.
Dyskusja o tym co jest lepsze to jak dyskusja na temat wyższości Świąt Wielkanocnych nad Bożym Narodzeniem i vice versa :)

gangster napisał(a):
Kyo orientujesz się może po ile chodzą takie napędy z flashem? I czy "da się" bez takiego napędu? Widziałem na allegro zflashowane za ok. 100-150zł, ale nie wiem czy to jest miarodajna cena...

One mniej więcej po tyle chodzą. Tyle że napęd musi być zflashowany indywidualnie do konsoli, tak więc pewnie cena już dotyczy napędu i jego przeflashowania.
Z tego co wiem jeszcze chłopaki nie złamali najnowszych napedów, więc trzeba wyjąć swój nowy napęd i założyć starszy sflashowany. Różnica polega na tym że nowe są tak zrobione aby się nie dało ich flashować a stare jeszcze się da :)

gangster napisał(a):
Aha thx za szybką odp. Orientujesz sie może jak wygląda sprawa z wypalaniem piratów Z jakich stonek na jakie płytki itd. Ew. jakby ktos miał jakis odnośnik do stronki na której jest to opisane...

http://x360iso.org

Tam jest wszystko opisane jak poprawnie wykonywać 'kopie zapasowe', jest również dział 'download' gdzie możemy je zassać gdy nie możemy sobie poradzić z wykonaniem takiej kopii ;).

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1