BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 20:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: praca w policji
PostNapisane: 28 grudnia 2008, 23:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 325
Ostatnio pomyslalem ze fajnie byloby pracowac w policji. Jak wyglada nabor do policji? jakie kryteria trzeba spelniac?? jesli mam kat. D to wezma mnie do policji czy musze jeszcze raz przejsc badania i zrobic A. Grupe A bez problemu bym uzyskal ;) jestm zdrow jak rybka, i bylem...

Jesli macie info na ten temat to zapodajcie.

P.S.
Mowie powaznie ze chce pracowac w POLICJI.

pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 grudnia 2008, 23:57 
Forumowicz

Moje BMW: E36 Copmact
Kod silnika: M43 Junkers
do tej pory jesli miales A to mozna bylo isc odrobic wojsko do policji.. ale teraz bedzie koniec poborow wiec nie wiem jak to bedzie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 00:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: E30 344i
Kod silnika: m62b44
Garaż: E36 Coupe 325i
E30 Coupe 344i
generalnie od niedawna sa wielkie nabory do policji, ale mysle ze lepiej pracowac w wojsku - teraz duzo sie zmienilo

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 00:30 
Przyjaciel forum

Chodzi mi o to ze mam teraz robote, mysle ze jak na moje warunki calkiem przyzwoita. Ale... jestem studentem prawa wieczorowego stad mam wolne codziennie do godziny 14 (obecnie pracuje akurat do tej godz.) przyszlosc wiaze z sadownictwem a jednak chcialbym zobaczyć jak policja wyglada od kuchni, ale jesli w wojsku lepiej placa albo ogolnie sa lepsze warunki to czego nie?

Wiec powiedzcie co o tym myslicie.

Grupe D wzialem na wszelki wypadek, jakies minimalne skrzywienie kregoslupa mialem i zapytali jaka chce to wzialem D.

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 00:35 
Przyjaciel forum

Chodzi mi o to ze mam teraz robote, mysle ze jak na moje warunki calkiem przyzwoita. Ale... jestem studentem prawa wieczorowego stad mam wolne codziennie do godziny 14 (obecnie pracuje akurat do tej godz.) przyszlosc wiaze z sadownictwem a jednak chcialbym zobaczyć jak policja wyglada od kuchni, ale jesli w wojsku lepiej placa albo ogolnie sa lepsze warunki to czego nie?

Wiec powiedzcie co o tym myslicie.

Grupe D wzialem na wszelki wypadek, jakies minimalne skrzywienie kregoslupa mialem i zapytali jaka chce to wzialem D.

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 01:09 
Częsty bywalec

Musisz mieć A i uregulowane wojsko

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 07:29 
Forumowicz

idz po prawie na podoficerke posiedzisz ze trzy lata i w wojsku masz zaj.. fuche :]

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 11:14 
Przyjaciel forum

MARCIN08 napisał(a):

Od przyszlego roku nie ma poboru w ogole bo armia bedzie uzawodowiona. Czyli nawet jesli ktos bedzie miec A to go nie wezma.

@ Szocik czyli wtedy miałbym stopień oficera (prawdopodobnie porucznika) a jak wygladalyby zarobki??

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 11:24 
Częsty bywalec

DAN V8 napisał(a):
MARCIN08 napisał(a):

Od przyszlego roku nie ma poboru w ogole bo armia bedzie uzawodowiona. Czyli nawet jesli ktos bedzie miec A to go nie wezma.

Troche nie rozumiem, na 100% teraz musisz miec A i uregulowane wojsko żeby sie starać. W przyszłym roku nie wiem jak to będzie, Co do testów fizyczne są proste gorzej u psychologa tam dużo ludzi odpada. Nie lepiej Straz Graniczna, jeżeli masz gdzieś blisko granice :) czyh starać się do abw czy na klawisza? tam wszędzie po 15 lat i przedwczesna emerytura

Szocik napisał(a):
idz po prawie na podoficerke posiedzisz ze trzy lata i w wojsku masz zaj.. fuche :]

Z tego co słyszałem dostać się do tej szkoły graniczy z cudem ;) ;) Chyba, że masz plecy gdzieś :zalamany:

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 11:29 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 328i
Kod silnika: M52b28
a jak jest z tym uregulowanym wojskiem?? jeśli nie mam uregulowanego to jak uregulować po nowym roku jak znika pobór??
tez myślę nad policją lub strażą graniczną tylko jak uregulować wojsko bo wszędzie taki jest kryterium ubiegania się

BMW e36 320i Touring 97r-było viewtopic.php?f=6&t=128126
BMW e46 318i Sedan 98r- było galerii brak :(
BMW e36 318i Sedan 97r- było viewtopic.php?f=6&t=136066
BMW e36 316i Sedan 95r- było viewtopic.php?f=6&t=142213
BMW e36 320i Touring 96r- było
BMW e36 318i Sedan 95r- było

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 11:35 
Częsty bywalec

W SG nie patrzą już na to czy masz wojsko czy nie przynajmniej u mnei w mieście tylko zwracali uwagę na kategorie a po tych nowych, trudno powiedzieć jak to będzie wyglądać i ile razy sięto zmieni :zdziwko:. Do tej pory było uregulowanie poprzez odbycie służby tej 9miesięcznej, lub 6 tygodniowej podczas wakacji lubi po zakończeniu studiów nie pamietam dokłądnie chyab 3 miesiecznej

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 11:38 
Przyjaciel forum

rafael7 napisał(a):
a jak jest z tym uregulowanym wojskiem?? jeśli nie mam uregulowanego to jak uregulować po nowym roku jak znika pobór??
tez myślę nad policją lub strażą graniczną tylko jak uregulować wojsko bo wszędzie taki jest kryterium ubiegania się

JEst takie kryterium bo jeszcze nie sa zmienione przepisy, w ogole robione to jest na wariackich papierach. Teoretycznie ejszcze w 2009r. powinien byc pobor ale nie bedzie, itd. na goraco wszystko jest robione.
Ale jesli zniknie pobor to trzeba bedzie sie tylko stawic na komisje zeby przydzielili kokretna grupe i na tym wojsko sie skonczy. Tak na logike mi sie wydaje. W sumie moglbym pracowac jeszcze w strazy miejskiej i wypisywac mandaty za nieprawidlowe parkowanie :rotfl: Ale mimo wszystko z tego co wymieniliscie to dalej chce do policji <3 albo ABW, CBŚ i w kominiarze ganiać :hyhy: bo do granicy mam daleko 80km w jedna strone, na klawisza nie chce. A wojsko to rzuca "pracownikow" jak wygodnie. A nie chcialbm byc daleko od rodziny.

Co do testow psychologicznych, to wiem jedno ze jestem zdrowy na umysle, ogolnie jestem spokojnym czlowiekiem nie palacym i pijacaym raz na kilka miesiecy (najczesciej w sylwestra)

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 11:54 
Częsty bywalec

DAN V8 napisał(a):
Co do testow psychologicznych, to wiem jedno ze jestem zdrowy na umysle, ogolnie jestem spokojnym czlowiekiem nie palacym i pijacaym raz na kilka miesiecy (najczesciej w sylwestra)

Też tak myślałęm o sobie :) byłem pewien ale sie rozczarowałem. Pamiętaj przy testach liczy sie prawdomówność jak przywalą Ci z 1000 pytań, a później po 2 tygodniach pytają z kilku w SG tak miałem, a w psach to porażka nigdy nie chciałem iśc do nich za namową kolegi w sumie nic nie miałęm do stracenia traktowałem to jako zabawę pojechaliśmy na testy, fizyczne proste jak w podstwówce, a na psychologu sie nie udało i całe szczęście ;) Straż miejska dobra opcja myśle. Co do pieniędzy w psach płacą w szkółce 1300 a jak już jesteś "krawężnikiem" to 1800 na ręke

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 12:03 
Przyjaciel forum

a czego dotyczą te pytania?? Ze trzeba byc takim prawdomownym. Pytaja o ilosc partnerek sexualnych albo czy mam fantazje erotyczne :D . Jakie typu pytania są?

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 12:10 
Częsty bywalec

DAN V8 napisał(a):
a czego dotyczą te pytania?? Ze trzeba byc takim prawdomownym. Pytaja o ilosc partnerek sexualnych albo czy mam fantazje erotyczne :D . Jakie typu pytania są?

O partnerki pytali, np. masz pytanie 64 Czy lubisz zwierzęta a dalej 278 czy pojechałbyś do afryki na polowanie na lwy. Coś w tym stylu. W psach siadasz na komputer wrzucają Ci test i go rozwiązujesz wybierasz swoje cechy charakteru, jakies pytania dotyczące rodziny. Masz rysunek przestrzenny ułożony z sześcianów i z każdym dalej zadaniem wpisujesz ile brakuje tych sześcianów żeby wyjściowy rysunek ułożyć, coś tam na spostrzegawczość masz obrazek a pozniej pokazują Ci kolejne częsci i odpowiadasz czy to było na rysunku. Psycholog u psów pytał się czemu akurat do policji, czy mam wrogów, o szkołę dlaczego taka a nie inna o życie towarzyskie, o ufność do innych osób - dużo tego było ;) Jeszcze samoocene na ile w skali od 1 do 10 się oceniasz

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 12:16 
Przyjaciel forum

to pytanie 64 i 278 jest dziwne. Ja jednego dnia mam taki nastroj i odpowiedzialbym ze lubie zwierzeta i pojechalbym do afryki a innegro razu bym odpowiedzial ze lubie i nie pojechalbym polowac na lwy. Ale glupie...
I 1000 takich pytań to czlowiek moze juz zaznaczac byle co. To jest ok godziny w prawie ze pelnym skupieniu. Albo trzeba miec dobra pamiec zeby odpowiedziec jeszcze raz na te pytania po jakims tam czasie albo trzeba logicznie myslec i wyłapywac podchwytliwe pytania

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 12:18 
Uzależniony od forum :)

tylko ze jak idziesz do policji to na miesiac czy dwa idziesz na szkolenie i Cię nie ma w domu, wiec studia przerywasz.

Chyba nie myslicie że się pisze CV, idzie na szkolenie 30min z broni, szkolenie 30min z obrony o dostaje mundur i broń. :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 12:18 
Uzależniony od forum :)

tylko ze jak idziesz do policji to na miesiac czy dwa idziesz na szkolenie i Cię nie ma w domu, wiec studia przerywasz.

Chyba nie myslicie że się pisze CV, idzie na szkolenie 30min z broni, szkolenie 30min z obrony o dostaje mundur i broń. :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 12:19 
Częsty bywalec

Dokłądnie w Policji tych pytań było troche mniej:

W SG było to + jeszcze z 2 arkusze

http://images.google.com/imgres?imgurl= ... l%26sa%3DN

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 12:20 
Przyjaciel forum

MARCIN08 napisał(a):
jak już jesteś "krawężnikiem" to 1800 na ręke

1800... zadne fajerwerki jak na mozliwosc oberwania w pysk za mudnur. Ale mam nadzieje ze mowa tu o czlowieku ktory ma wyksztalcenie srednie. Po studiach to nawet komendantem mozna zostac :hyhy: i miec wtyki hihhi

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1