BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 16:53

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Egzamin na prawko a przekroczony limit pkt karnych.
PostNapisane: 4 marca 2009, 20:23 
Forumowicz

Moje BMW: E91 320d -E87 120I
Zakladam taki temat czy mieliscie przekroczony limit pkt karnych i jak Wam poszlo na sprawdzeniu kwalifikacji lub egzaminach.Obecnie mam zakaz poruszania sie po pl. Zaczne od siebie!!!
26Pkt i od listopada mecze sie z egzaminami. Narazie dwa egzaminy praktyczne oblalem z testami i testami psychologicznymi poszlo mi super. Ale kto by pomyslal ze po raz drugi obleje praktyczny(prawo jazdy mam od 12lat). No niestety. Nastepny termin 13.03 Piatek.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2009, 21:19 
Zacna persona forum

Moje BMW: Z4 3.0i
Ja robilem we wrzesniu powtórny (25 pkt). Testy psychologiczne mialem w lipcu, ledwo zdalem ! wszystkie zagadki logiczne super przed czasem, natomiast mialem problem z widzeniem przestrzennym (mam astygmatyzm, w zasadzie powinienem prowadzic w okularach). Zbajerowalem mlodą panią psycholog i jakoś ostatecznie wystawiła.

Nastepny etap - teoria jakos w sierpniu. Obkulem w 2 dni wszystkie pytania z płytki, szybki teścik, 0 błędów na egzaminie.

Ostatni etap pod koniec września, praktyka. Mam dobrego znajomego instruktora, robilem u niego prawo jazdy w 97 roku, super kolega, swój gość. Poradził mi wzięcie 2-3 godzin jazdy, bo obleję. Miał rację - dużo się pozmieniało, manewry łatwizna - start z ręcznego, łuk tyłem. Ale doszła kretyńska obsługa pojazdu, gdzie jeśli nazwiesz światło przeciwmgielnym a nie przeciwmgłowym, a miernik poziomu oleju bagnetem, to wypadasz z placu ! Masz okazać zewnętrzne oświetlenie pojazdu, zapomnisz np. o podświetleniu tablicy rejestracyjnej - koniec egzaminu ! pojeżdziłem z Krzyśkiem 3 godziny, uczulił mnie na to wszystko.
Zajeżdzam do ośrodka swoim autem, nie ma miejsca, parkuję na trawniku. Wywołują mnie na plac - myślałem że będę jako świeżak co pierwszy raz zdaje. Nic z tego ! Stoi 4 egzaminatorow, po placu jeżdżą 4 Yarisy, każdy pilnuje swojego. Krótka gadka - ja dzien dobry, oni- no to ile Pan tych punktów złapał i za co? jasna cholera myślę, już poprzeczka w górę, wszystko mają napisane.
Czynności obsługowe super, manewry z zamkniętymi oczami. wyjeżdżamy na miasto, 45 minut wleczenia, uważania jak trzymam ręce, piórko na pedale gazu. Facet nierozmowny, nie mam pojęcia jak mi idzie. Podpuszcza mnie na zakazach, nie daję się. Wracamy do ośrodka, Pan mówi koniec egazminu i czy mam jakieś pytania. oczywiście mam, o wynik. Jak to, zdenerwował się Pan, przeciez umie Pan jeździć. Zdał Pan, teraz prosze jeździć wolniej. A inny egzaminator z drugiego końca placu - i na trawniku prosze więcej nie stawac ! Ja się smieję, musiał mnie przyuwazyć i zapamiętac, cały plac egzaminowanych wywalił gały, nie jarzą o co chodzi, smieszna sytuacja.
Podkreślam, że dzięki pewnym układom nie musiałem składac prawa jazdy w Wydziale Komunikacji, cały czas jeździłem autem, tak więc poza pewnymi wydatkami (testy, egzamin, jazda z instruktorem, kilka stówek łącznie) i sporym stresem żadnych strat. całe szczęście, bo od wezwania z wojewódzkiej do egzaminu mineły prawie 3 miesiące, takie kolejki.

Ostatnio edytowano 4 marca 2009, 21:26 przez el Presidente, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
Zacna persona forum

Dodam ze warto pamiętać liczbę swoich punktów, mozna odbyc szkolenie w osrodku, koszt chyba 250 zl odejmuja 6 punktów. Nie dotyczy to sytuacji w których już przekroczysz limit, toteż warto wiedzieć ile się ich ma. Ja niestety tego nie dopilnowałem.

Ostatnio edytowano 4 marca 2009, 21:25 przez el Presidente, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Szukasz pocieszenia? Może nauczysz się jeździć i drugi raz nie będziesz musiał tego powtarzać.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2009, 21:22 
Zacna persona forum

jigsaw jak juz zaczniesz jezdzic samochodem to zobaczysz jak latwo stracic prawo jazdy jezdzac tak jak my po 50 tys km rocznie, ile jest teraz wideoradarów, jak łatwo trafic na mlodego frajera po szkole policyjnej ktoremu sie nie spodobasz itp. Krzysiek nie zalozyl tematu abys jak zwykle wyjezdzal ze swoimi mądrościami.

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2009, 21:47 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530i
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=149340
Zapraszam was do Częstochowy na egzama :D kilku moich znajomych bez problemu zdało :)

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2009, 21:49 
Przyjaciel forum

Jeżdżę samochodem już od 2 lat prawie, jesteśmy daleko za murzynami w kwestii przestrzegania przepisów i bezpiecznej jazdy, może jak paru straci w końcu prawko to coś się zmieni. Póki co strach w trasę jechać, żeby jakiś wariat nie wyskoczył na 3. itp.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2009, 21:53 
Zacna persona forum

To życzę bezpunktowej jazdy planowanym BMW, a Krzysztofowi zdania egzaminu 13-go (niestety piątek).

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2009, 21:57 
Przyjaciel forum

Dzięki, ja też mu życzę zdania egzaminu, piątek nie ma nic do tego. Jednak należy sobie zdać sprawę, że jednak trochę trzeba sobie zasłużyć na tą utratę prawka, nawet jak się dużo jeździ.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2009, 22:01 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 | E36 Coupe
Kod silnika: M73TUB54 | M52B28
Garaż: .
E38
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166487
E36
viewtopic.php?f=6&t=169815
jiGsaw, można stracić prawko bo sie [cenzura] a można stracić przez bzdurę
(np. wyjechałem na zakazie w lewo, było pusto i mój manewr był całkowicie bezpieczny nie zauważyłem miśków bo stali za dostawczakiem, i wyszło im ze mam płacić kilka stów i coś koło 10ptk)

tak samo jak są miejsca na mieście w których można spokojnie jechać 70 dłubiąc w nosie a geniusze postawią 30 a sama policja jeździ tam ponad 50

nawalili tych foto radarów - wszędzie tam gdzie nie są potrzebne

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2009, 22:12 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
MichcioManiak napisał(a):
Zapraszam was do Częstochowy na egzama :D kilku moich znajomych bez problemu zdało :)

teraz to chyba różnie bywa.mój kumpel wczoraj 8 egzamin oblał :| ale i tak wszyscy z okolic zjeżdżają do czewy bo łatwiej :] a kolejki takie że lepiej nie mówić :znudzony:

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2009, 22:20 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 | E36 Coupe
Kod silnika: M73TUB54 | M52B28
Garaż: .
E38
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166487
E36
viewtopic.php?f=6&t=169815
trollu napisał(a):
mój kumpel wczoraj 8 egzamin oblal

:zdziwko:

mój "znajomy" to na razie 3 razy nie zdał, 2 razy na placu a za trzecim razem wyjeżdżając w placu wymusił...

Tytuł: Re: Egzamin na prawko a przekroczony limit pkt karnych.
PostNapisane: 4 marca 2009, 22:22 
Częsty bywalec

j-23 napisał(a):
Zakladam taki temat czy mieliscie przekroczony limit pkt karnych i jak Wam poszlo na sprawdzeniu kwalifikacji lub egzaminach.Obecnie mam zakaz poruszania sie po pl. Zaczne od siebie!!!
26Pkt i od listopada mecze sie z egzaminami. Narazie dwa egzaminy praktyczne oblalem z testami i testami psychologicznymi poszlo mi super. Ale kto by pomyslal ze po raz drugi obleje praktyczny(prawo jazdy mam od 12lat). No niestety. Nastepny termin 13.03 Piatek.

wiem ze bede zlosliwy ale posiadanie prawy od 12 lat niczym nie znaczy :) ale szczerze zycze zebys zdal jakbys mial jakies watpliwosci a propo przepisow dlaczego nie zdales i jak trzeba bylo sie zachowyac to wal do mnie na prv . pozdro :)

[you] obejrzyj :

Moje 330 XI

Brata Audi AWE S4

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2009, 22:28 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 325
hehe.. to jeszcze nic. Ziomek w liceum jako pierwszy w klasie zaczal robic prawqo a skonczyl praktycznie jako ostatni :rotfl: w jakis dzien matury mial egzamin i dopiero zdał za 12 razem!!

Głowa do gory!! ja zdawalem drugi raz 13.10 (piatek) i powiedzialem sobie ze jak tego dnia zdam to jestem dobrym kierowca i zdalem :P Pierwszy raz oblałem na łuku, za szeroko cofnałem :mur:

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2009, 22:37 
Częsty bywalec

Moje BMW: e34
Kod silnika: M50B20
el Presidente napisał(a):
Dodam ze warto pamiętać liczbę swoich punktów, mozna odbyc szkolenie w osrodku, koszt chyba 250 zl odejmuja 6 punktów. Nie dotyczy to sytuacji w których już przekroczysz limit, toteż warto wiedzieć ile się ich ma. Ja niestety tego nie dopilnowałem.

Zapomniałeś dopowiedzieć że takie szkolenie można odbyć po roku od daty wydania prawajazdy. :)

Moja sąsiadka z bloku zdawała 12 razy w opolu, a za 13 razem przeniosła sie do sieradza i tam jakoś udało jej się zdać, ale strach wychodzić na ulice gdy wyrusza swoim wehikułem w trase ;P

Życze pozytywnego wyniku egzaminu 13.03 (może niebędzie aż tak pechowy ) :)

Check my 5er; viewtopic.php?f=6&t=80673 :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2009, 22:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 325
rok od wydania prawa jazdy, taki kurs mozna odbyc i nie czesciej niz co pół roku.

Ostatnio sie interesowałem antymiśkiem to Beltronics jest podobno jednym z najlepszych w EU

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2009, 22:51 
Forumowicz

Moje BMW: E91 320d -E87 120I
Niewiem czy to prawda,ale slyszalem ze dosyc ciezko zdac w opolu, chociaz mam nadzieje ze teraz mi pojdzie juz lepiej. 1egzamin zawalilem z mojej winy (za szeroko wzialem luk najechalem na pacholek no i koniec) Przy 2 egzaminie bylem praktycznie do samego konca przekonany ze zdalem , ale trafilem na "sluzbiste" kotry wypisal mi kartke z smiesznymi uwagami no i dalej zdaje. Szkoda tylko ze ponad 1miesiac trzeba czekac na egzamin.

Nie trzeba byc od razu piratem dorgowym zeby stracic prawko, jesli sie duzo jezdzi niema CB Radia, to chwila nieuwagi i koniec. Ja mialem ze Luty 4pkt 2008 Czerwiec 4pkt 2008 no i w pazdierniku za jednym kursem (vectra z wideo rejestratorem) dostalem 18pkt no i uzbieralo sie 26pkt. Jakby nie bylo to mam nauczke na przyslosc.

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2009, 23:13 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 COUPE+COMPACTe36
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=94308
el Presidente napisał(a):
(mam astygmatyzm, w zasadzie powinienem prowadzic w okularach)
tez mam astygmatyzm jak robilem prawko jeszcze nie chodzilem w okularach (teraz juz niestety smigam na codzien)podczas badan lekaskich wyszla moja wada i zostala odnotowana w papierach ja nie swiadomy pojechalem na egzamin oczywiscie bez okularów podjezdza egzaminator wyczytuje mnie ja wsiadam ten na mnie spoglada i odrazu pytanie gdzie ma pan szkla korekcyjne ? ja zdziwiony jakie szkla ? no ja mam w dokumetach ze ma pan wade wzroku :rotfl: nie udalo sie wcisnac mu ze to mala wada itp ze nie nosze nawet probowalem ze mam soczewki :rotfl: tak szybko jak wsiadlem tak wysiadlem z usmiechem i haslem zdalem!!! mina ludzi oczekujacych na egzamin bezcenna :)

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2009, 23:19 
Częsty bywalec

Moje BMW: E90 320dA
Masakryczne terminy to sa w WORD Gliwice, na teorie i praktyke czeka sie po 2 miesiace :wstyd: Ale slyszalem ze w Czestochowie jest dosyc dobrze, czeka sie miesiac, i odrazu tego samego dnia jest teoria i praktyczny.

Tytuł:
PostNapisane: 5 marca 2009, 01:07 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
j-23 napisał(a):
Niewiem czy to prawda,ale slyszalem ze dosyc ciezko zdac w opolu,

też tak słyszałem.tak sie składa że mam jakieś 20km z hakiem do Olesna (Opolskie) i chodzi tam do technikum moja koleżakna.pełno ludzi od niej z klasy (i w ogóle ze szkoły) fatygowało sie do Częstochowy żeby w Opolu nie zdawać.w czewie miesiąc sie czeka na pierwszy egzamin.na kolejne to średnio 2 m-ce

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1