Witam.
Jako, że interesowałem się przy zakupie myjki ich wadami i zaletami, to mogę coś powiedzieć.
Ta pierwsza myjka z aukcji za około 850zł. Zwykle za tą cenę jest to już dobre urządzenie, ale trzeba sprawdzić czy ma plastykową czy metalową(aluminiową) pompę. Plastykowa potrafi po jakimś czasie puszczać wodę. Do mycia samochodu będzie więcej niż dobra.
Apropo tej za około 200 zł. To jest jeden z najtańszych modeli Karchera, ma pompę plastykową, ale o dziwo u mnie w pracy chodziła parę lat bez problemów, ale nie była często używana. Wystarczy do umycia samochodu, ale trzeba uważać, nie może pracować bez przerwy dłużej niż 7-10 minut. W Internecie jest dużo negatywnych opinii.
Mój wybór padł na Black&Decker 1400K za nieco ponad 300 zł. Jest to niższa półka, ale firma ta oferuje w tych tańszych modelach już pompę aluminiową(na wszelki wypadek lepiej sprawdzić czy model, którym się ktoś interesuje ma aluminiową pompę), co mnie skłoniło do jej zakupu. W instrukcji jest napisane, że nie można używać bez przerwy dłużej niż 10 minut. Nie obyło się bez wpadki. Padła jakaś uszczelka. Pojechałem oddałem do serwisu. Wymienili na gwarancji i odesłali kurierem w ramach gwarancji. Wszystko trwało 2 dni od oddania do dostarczenia kurierem do domu. Polecam serwis Black&Decker i DeWalt na Obozowej w Warszawie.
Polecam poszukać w Internecie tematów o myjkach, sporo tego jest.
Pozdrawiam.