BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 20:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Która to już?
PostNapisane: 13 kwietnia 2009, 12:29 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Kolejna żałoba ogłoszona przez Kaczyńskiego... szkoda gadać...

Cytuj:
W czasie żałoby narodowej flagi państwowe na gmachach publicznych zostają opuszczone do połowy masztu i przepasane kirem. Na czas trwania żałoby odwoływane są imprezy masowe, rozrywkowe, koncerty i imprezy sportowe.

Więcej TUTAJ

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 13 kwietnia 2009, 12:42 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
To samo sobie pomyślałem...

Tytuł:
PostNapisane: 13 kwietnia 2009, 13:08 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 528iA
Kod silnika: m52b28
Wg. mnie ten człowiek jest za przeproszeniem debilem, wiele obiecuje, wszystko jest pod publike tylko po to żeby zwrócić na siebie uwagę, w większości spraw jego decyzje są raczej nie trafione a ta jest kolejnym przykładem. Nic tylko się :wstyd: za naszego prezydenta :zalamany:

Tytuł:
PostNapisane: 13 kwietnia 2009, 14:00 
Częsty bywalec

Moje BMW: e39
Kod silnika: m62b35tu
:cenzura:

Tytuł:
PostNapisane: 13 kwietnia 2009, 14:23 
Forumowicz

Moje BMW: E38 740iA [m62]
Cytuj:
Która to już?'

Wstydźcie się! Nie bronię kaczego, ale postępuję on zgodnie z ustawą, która nakazuje wprowadzenie w kraju żałoby narodowej po śmierci wybitnej osobistości (najczęściej związanej z krajem jej ogłoszenia) lub z powodu wielkiej katastrofy. Co za zawistny naród w obliczu czyjeś tragedii.
J. Piłsudzki miał rację mówiąc: Naród dobry, tylko ludzie ch...

Tytuł:
PostNapisane: 13 kwietnia 2009, 14:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Żal, tragedia, owszem to przykre, ale kto chce zostać żałobnikiem z tego powodu, ten będzie. Nie rozumiem dlaczego wszyscy mają przymusowo być w żałobie. Tak samo jak papież zmarł, chciałem pograć w kantera i ligę zblokowali na tydzień... bo żałoba. Gdzie się nie ruszyć to musiałem chcąc nie chcąc żyć w żałobie. :zalamany: :dobani:

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Ostatnio edytowano 13 kwietnia 2009, 15:35 przez jiGsaw, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 13 kwietnia 2009, 14:49 

Czepiacie się ponad 20 osob splonelo zywcem, a wy marudzicie ze wam koncert odwolali? GP, co straciles przez zalobe?

Tytuł:
PostNapisane: 13 kwietnia 2009, 15:28 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
KotSylwester napisał(a):
Czepiacie się ponad 20 osob splonelo zywcem, a wy marudzicie ze wam koncert odwolali? GP, co straciles przez zalobe?

A jakby się utopiło, wysadziło albo ktoś by je rozstrzelał to by było ok? Jak się coś odwołuje albo przenosi robi się niepotrzebny problem i koszty. Ale pomijając już to uważasz że to ile osób zgineło na drogach przez weekend świąteczny jest ok? Może też należy ogłosić żałobę?

Tak jak napisał jiGsaw, smutne, tragedia, ale nie chcę być zmuszany do żałoby.

W Niemczech ostanio uczeń wystrzelał kolegów i ogólnie w kraju panował smutek ale nikt żałoby nie ogłaszał.

Tytuł:
PostNapisane: 13 kwietnia 2009, 15:39 
po mojemu, święta czy to wielkanocne, czy Bożonarodzeniowe są dlatego wyjątkowe i każdy do nich przykłada większą uwagę, niż do zwykłego dnia... bo są rzadko. Raz w roku. Tak samo z żałobami, jak za każdym podobnym wydarzeniem będzie żałoba narodowa... to... jaki to ma mieć sens?

Nie bardzo tego rozumiem, co ma to przynieść, oprócz tego, że się prezydent pokazuje w telewizji i wyraża współczucie...

Papież- okay, polski papież nie umiera codziennie, ani podejrzewam przez następne 100 lat podobnego takiego wydarzenia nie będzie, jeśli w ogóle stanie się coś takiego jeszcze w naszej historii.

a 20 ludzi? często a to autokar, a to coś tam, samolot, wypadki na drodze, epidemie, choroby.. cały czas coś się dzieje. Ogłaszając co chwile żałobę o wszystko, żałoba w sytuacjach, gdy naprawdę miałaby podkreślić wagę wydarzenia... traci znaczenie.

Tak to widzę :/

No ale cóż, jak to mówił Kurski:

Ciemny naród wszystko kupi.

Tytuł:
PostNapisane: 13 kwietnia 2009, 15:48 

Jak by nie bylo to tragedia,ale z ta zaloba narodowa to przesada

Tytuł:
PostNapisane: 13 kwietnia 2009, 21:23 

A ja myślę że wszystko zależy od tego kto oglasza zalobe a nie z jakiego powodu :) :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 13 kwietnia 2009, 23:38 
Cytuj:
A ja myślę że wszystko zależy od tego kto oglasza zalobe a nie z jakiego powodu :) :ok:

a ja od tego "ile" ich ogłasza ;)

Tytuł:
PostNapisane: 13 kwietnia 2009, 23:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Nie sposób nie zgodzić się z Fryderykiem

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2009, 01:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Gtv
żałobę np. ostatnią z Włoch rozumiem.
A ile jest podobnych pożarów, zawaleń domów o których się nawet nie wspomina w mediach, a które dotyczą równie sporej ilości ludzi.
Nie można popadać w skrajności i np. z powodu zalania pól rolników którzy nie dadzą przenicy i chleba nie bedzie, wprowdzać żałobę narodową, musi być jakiś sens i umiar.

Oczywiście wcale nie twierdzę, że to nie była tragedia, owszem była ale jak tak dalej pójdzie to w końcu gdy ogłoszona zostanie żałoba nikt nie bedzie się tym przejmował, słowo żałoba straci swoje znaczenie

Ostatnimi czasy występki naszego prezydenta zaczęły być pod publiczkę :wstyd: więcej nie bede się o Nim wypowiadał

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2009, 02:24 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
Ludzie potracą kontrakty, pieniądze, często z zaciągniętych kredytów, nie wywiążą się z innych pozaciąganych zobowiązań, a tym co zginęli to życia nie wróci. w polityce - typowy temat zastępczy, czas na przegrupowanie. za to wiele osób zbije polityczny kapitał.

GP - przykład z zabitymi w wypadkach w ostatni weekend - wielce trafiony.

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2009, 06:04 

W sumie macie rację z tym graniem pod publiczkę jeden matoł pcha się na miejsce pożaru nie wiadomo po co a drugi nie wiadomo po co ogłasza żałobę, w ogóle nie powinni tam jechać i się tym zajmować, wtedy by nie grali pod publikę, a tak to żenada, jeden baran pcha sie zeby wystapic w tv na tle zgliszczy a drui pokazuje ze mimo ze nikt go nie chce tez cos robi.... :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2009, 08:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Tak naprawdę to możnaby wprowadzić stan żałoby jako stan domyślny - dopiero np. jakieś statystyki potwierdzające wyjątkowo małą liczbę zgonów w ciągu jakiegoś okresu sprawiłyby zniesienie stanu żałoby na jakiś czas.

:rotfl:

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2009, 08:59 

jiGsaw napisał(a):
Tak naprawdę to możnaby wprowadzić stan żałoby jako stan domyślny - dopiero np. jakieś statystyki potwierdzające wyjątkowo małą liczbę zgonów w ciągu jakiegoś okresu sprawiłyby zniesienie stanu żałoby na jakiś czas.

Dobre by to było :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2009, 09:02 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
KotSylwester napisał(a):
W sumie macie rację z tym graniem pod publiczkę jeden matoł pcha się na miejsce pożaru nie wiadomo po co a drugi nie wiadomo po co ogłasza żałobę, w ogóle nie powinni tam jechać i się tym zajmować, wtedy by nie grali pod publikę, a tak to żenada, jeden baran pcha sie zeby wystapic w tv na tle zgliszczy a drui pokazuje ze mimo ze nikt go nie chce tez cos robi.... :ok:

Mimo że napisałeś ironicznie, to zgadzam się. Po co tam pojechali? Przebijać się obiecankami dla poszkodowanych? Licytować się ilością wyrażonego współczucia? A na pierwszy plan wychodzi oczywiście żarcie się. Już w dniu tragedii która podobno tak ich poruszyła zaczynają się kłócić i zapowiadają jatkę po żałobie...

Oczywiście doszło do strasznej tragedii. Ale takie zachowanie naszych dostojników nie dodaje powagi tym wydarzeniem. Proponuje wziąć się do roboty - ustalić odpowiednie normy dla tego typu budynków, wycofać te które nie spełniają europejskich standardów. A przede wszystkim skończyć z fałszem i pogardą dla społeczeństwa. Co 2-3 dni ginie tyle osób na drogach, często w podobnych męczarniach (samozapłon aut po zderzeniu) i panowie z góry raczą tego nie widzieć. Trupy z polskich dróg z jednego roku nie pomieścił by się w tym hotelu. I każdy od tylu lat ma to w dupie i udaje że nic o tym nie wie, że to normalne, bo przecież nie da się wygłaszać obiecanek cacanek na miejscu poważnego wypadku samochodowego :ok: . Eksperci nie przyjeżdżają na miejsca w których często dochodzi do śmiertelnych wypadków i nie dochodzą do wniosków że coś jest z danym odcinkiem "drogi" nie tak (można przypomnieć tu skrzyżowanie na trasie Gorzów-Poznań w Pniewach na którym musiało dojść do kilkunastu wypadków zanim ktoś wpadł na pomysł że tak "zaprojektowana" droga przypomina bardziej śmiertelną pułapkę od drogi międzynarodowej), rząd nie zapowiada wzięcia się do roboty, nikt nie przygotowuje gruntownej reformy edukacji społeczeństwa przygotowującej do zdobycia uprawnień do poruszania się samochodem w tak chorych i niezwykłych warunkach....

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2009, 09:17 
Częsty bywalec

Moje BMW: e34
Kod silnika: M50B20
stones1 napisał(a):
Oczywiście doszło do strasznej tragedii. Ale takie zachowanie naszych dostojników nie dodaje powagi tym wydarzeniem. Proponuje wziąć się do roboty - ustalić odpowiednie normy dla tego typu budynków, wycofać te które nie spełniają europejskich standardów. A przede wszystkim skończyć z fałszem i pogardą dla społeczeństwa.

Dlaczego przed tragedia nikt nic nie wspominał o ustaleniu norm dla budynków?
W sumie uważam że to i tak by nic nie zmieniło ponieważ w naszym kraju wszystko się robi na odpie :cenzura: , szkoda gadać...
A tak pozatym to od rana w programach porannych głównym wątkiem jest " jak zapobiegać pożarom" , "co zrobić gdy wybuchnie pożar" itd..

Jak to mówią Polak mądry po szkodzie..

A nie odbiegając od tematu uważam że żałoba w okresie świąt, jest debilizmem, na swiecie co sekunde umiera jakiś człowiek, dlaczego nie wprowadzimy żałoby światowej?
A także był post żadnych imprez, popijawek itd.. Wreszcze gdy się doczekałem imprez ogłaszają żałoba.. Szkoda Gadać.. :cwaniak:

Check my 5er; viewtopic.php?f=6&t=80673 :D

Obrazek

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1