BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 23:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nocleg w Europie
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 11:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 550i
Kod silnika: M70B54
Poszukuje informacji/namiarow na w miare tanie noclegi w takich krajach jak: Austria, Francja, Niemcy.
Zaczynam planowac krotka wycieczke po wymienionych krajach i chcialbym po drodze miec mozliwosc przespania sie.
Mysle raczej o sieci hoteli/moteli, moze nie bedzie najtaniej ale bede mial pewnosc, ze znajde tam wolne pokoje oraz latwiej bedzie sie porozumiec, niz np. w prywatnym apartamencie.
Pokoje dwuosobowe z lazienka w cenie do 150pln os/dzien.
Nie mam jeszcze sprecyzowanej trasy wycieczki, dlatego nie podaje konkretnych regionow. Napewno bede chcial sie zatrzymac w Wiedniu, Austria na conajmniej 2 dni, dlatego w tym rejonie szukam raczej spania w bliskiej odleglosci do metra.

Czy macie moze jakies informacje?
Moze jakies ciekawe pomysly co warto zobaczyc/odwiedzic w wymienionych krajach?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 12:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
Pozwolisz Piotrku że przyłączę się do tematu, i do Twoich krajów dodam Belgię.
Też planuje wycieczkę po europie, z tym że chcę zachaczyć o Belgię, gdzie mam znajomych. Odnośnie Noclegów we Francji, to w najbliższym czasie spotkam się ze znajomym który tam pracuje, i często korzysta z usług hoteli/moteli, dlatego jak tylko z nim pogadam to podzielę się jego wiedzą ;) On zawsze jeździ samochodem z Polski do Francji, więc myślę że info od niego przyda się :)

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 12:27 
Forumowicz

Moje BMW: E36 328 sedan
Kod silnika: M52B28
mongooes Jeśli chodzi i Francję rozumiem, że prawdopodobnie będziesz chciał zahaczyć o Paryż. Tam mogę polecić Ci Hotel Belgrand. Cena zależy od sezonu, ale ta nie powinna przekraczać 200 zł za pokój (czyli od osoby 100 zł) z łazienką. Hotel nie jest jakiś super, chociaż ja nie narzekałem. W końcu idziesz zwiedzać miasto, a do hotelu przychodzisz praktycznie tylko pospać :) Co do bliskości do metra....metro jest 2 metry (dosłownie) od drzwi wejściowych.

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 14:21 
Jak będziesz jechał na południe Niemiec, to daj znać, znam taki jeden godny polecenia motel w Bawarii, jeśli będzie potrzeba się przespać w trasie.

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 16:01 
Przyjaciel forum

jamadamek1 napisał(a):
Jeśli chodzi i Francję rozumiem, że prawdopodobnie będziesz chciał zahaczyć o Paryż. Tam mogę polecić Ci Hotel Belgrand.

Tego jeszcze nie wiem, ale bralem pod uwage Paryz, dlatego kazda informacja bedzie przydatna.
jamadamek1 napisał(a):
Hotel nie jest jakiś super, chociaż ja nie narzekałem. W końcu idziesz zwiedzać miasto, a do hotelu przychodzisz praktycznie tylko pospać

Mam takie samo podejscie. Warunki nie musza byc lux, wystarczy podwojne lozko + lazienka.
Dzieki za info.
DanyU napisał(a):
Odnośnie Noclegów we Francji, to w najbliższym czasie spotkam się ze znajomym który tam pracuje, i często korzysta z usług hoteli/moteli

Bede wdzieczny za wszelkie informacje.

Fryderyk napisał(a):
Jak będziesz jechał na południe Niemiec, to daj znać, znam taki jeden godny polecenia motel w Bawarii, jeśli będzie potrzeba się przespać w trasie.

:ok:

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 17:45 
Częsty bywalec

Moje BMW: E90 320dA
Sory za OT w tym temacie, ale mam pytanie zwiazane z trasa do Wiednia.

Czy od granicy z Austria w Mikulovie jest juz autostrada do Wiednia? Bo w zeszlym roku budowali i prace bardzo sprawnie szly. Moze juz ktos jechal to wie :)

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 19:04 
Przyjaciel forum

///M_ichał napisał(a):
Czy od granicy z Austria w Mikulovie jest juz autostrada do Wiednia? Bo w zeszlym roku budowali i prace bardzo sprawnie szly. Moze juz ktos jechal to wie :)

Osobiscie nie jechalem ale znajomy w zime jechal i mowil ze jest autostrada, czy do samej stolicy nie wiem, bo odbijal wczesniej aby ominac Wieden.

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 19:55 
Częsty bywalec

Moje BMW: E90 320dA
To jeszcze przy okazji zapytam sie, orientuje sie ktos czy odcinek autostrady w Czechach od Cieszyna wydluzyl sie w porownaniu do zeszlego roku, czy nic nie przybylo? :) Chodzi mi o kierunek na Olomuc.

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 22:20 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530iAT
Kod silnika: M54B30
///M_ichał, nie ma autostrady z mikulova do wiednia - ostatnio jechalem tamtedy miesiac temu .... mysle ze przez ten czas nic sie nie zmienilo - jak bylo rok temu, tak bylo miesiac temu .... i pewnie teraz tez tak jest

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2009, 11:14 
Zacna persona forum

Moje BMW: 911
www.booking.com

zawsze tu rezerwuje hotele czy to francja czy to niemcy..kazdy znajdzie cos dla siebie

pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2009, 14:20 
Przyjaciel forum

Marcus3 napisał(a):
www.booking.com

Wlasnie wczoraj wpadlem na ten serwis i rzeczywiscie jest to najlepsze narzedzie do wyszukiwania hoteli. Z ciekawosci sprawdzilem oferte kilku hoteli bezposrednio i ceny byly takie same albo nawet wyzsze niz na booking.com

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2009, 22:17 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
mongooes, wszystkie serwisy hotelowe są dobre, ale jeśli chcesz spać tanio to polecam powchodzić na strony miast czy miasteczek wokół miast i tam przeglądać zakładkę turystyka. Ciekawe i tanie porpozycje nocelgów w małych hotelach czy pensjonatach. Przykładem jest mój ostani pobyt w Niemczech, wybierałem się do małej mieściny Datteln, jak wpisywałem w serwisach hotelarskich typy booking znajdowało góra jeden hotel, a resztaw dużo większych miastach znacznie odddalonych od Datteln. Na stronie Datteln znalazłem 5 hoteli a w miejscowości obok Waltrop 4 hotele. Skorzystałem i byłem zadowolony a wyszło tanio i co dla mnie ważne nie daleko Datteln. Tylko że wymaga wcześniejszego poświęcenia czasu na poszukanie.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1