Oleczek napisał(a):
Jaki jest sens kupować 80 ccm? Przecież jakby na to nie patrzeć jest to motor, prawo jazdy trzeba, ledwo jedzie, a jak zarejestrujesz na motorower, a złapią Cię przy tych 110 km/h to mandat i dowód rej. nie twój, a później to już szkoda gadać. Rzeczoznawcy i te sprawy...
Osobiście wolałbym dobry, markowy skuter. Brak skrzyni, dość dynamiczny, nie trzeba prawa jazdy - do miasta w sam raz, a i do kobiety jakoś lepiej pasuje
W papierach jest 50ccm i nie ma problemów przy kontroli, więc to nie problem. Jeśli w papierach ma 50ccm to nie trzeba prawka, długo by tłumaczyć ale ogólnie luz jest z tym, już troszkę czytałam

Dowód rej. byłby mój. Skuter odpada, skuterami jeżdzą dziadki i geje, ja nie
Kucharz napisał(a):
zrób prawko i kup GS500
Chyba troszkę za mocny
Ghost Rider dzieki za konkret odpowiedz

To ze z kopa to mi nie przeszkadza

Na przeglądach nie miałeś problemow, prawda?
Fitolt napisał(a):
Mysle ze taki motorower to jedno wielkie nieporozumienie Jak juz sie uparlas na robienie kategorii A, to kup normalny motocykl (w koncu jak sama twierdzisz jestes odpowiedzialna wielce) i jezdzij tak jak CI sie podoba, max 110km/h. A jak koniecznie chcesz cos bez prawka to po co je w ogole robisz
Mowisz ze masz wydatki na remont itp, to nie wiem jaki sens ładowac 5 tysi w cos, co jak twierdzisz ma byc tylko na chwile.... Lepiej zainwestuj (bo do skarpety to w tych czasach chyba tylko mohery chowaja) i za x miesiecy kup cos porzadnego, albo w koncu to E38. Bo jak na razie wiecej o tym wszyscy slyszeli niz ma sie to do rzeczywistosci.
Bez sensu jest kupić motor za 10tys i jezdzic nim 100km/h. Nie uparlam sie na A. Jesli kupie motorower to nie zrobie teraz A, zawsze to oszczednosc jest. Zrobie, jesli bedzie konieczne

I np NS1 ma nie byc tylko na chwile, mzoe zle to ujelam.. ma byc 'dodatkowo' do tymczasowej 7 czyli e32, ktora zamienimy na e38. Ale nawet majac e38 fajnie byloby miec takie bzykadlo male. A na e38 i tak uzbieram, ale powoli. Mowie Wam, ja mam inne priorytety niz auto i potem reszta. Ja wole najpierw mieszkanie->potem firma i inwestycje->a na koncu auto. Ale te 4tys to nie sa ogromne pieniadze i zawsze moge ten motorower sprzedac za podobna sume i dorzucic do e38 jak juz reszte uzbieram.
Papa Smerf napisał(a):
Na 18tke miałaś to e38 dostać...
Chyba kolego pomyliles osoby, mi rodzice nigdy nie kupią auta bo wiedza ze 'zapracowane lepiej smakuje', nie przyloza reki do tego w czym moge miec wypadek itp Wiec nie mozliwe jest to co piszesz.
A co myslicie o Aprilli :
http://moto.allegro.pl/item672092671_ap ... 80_50.html
To jest 50ccm i nie musialabym A robic. Prosze nadal o wypowiedzi osob ktore maja cos madrego do napisania i na temat. pzdr