BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 01:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nie spotkamy się w KDT ?
PostNapisane: 22 lipca 2009, 11:17 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Co wy sądzicie na ten temat ? Dla mnie to jakaś paranoja że przez tyle lat w stolicy Polski stał taki Małpi Cyrk a teraz przy jego likwidowaniu jest taka wrzawa ! Lech Kaczyński oburzony mówi że zajmie się tą sprawą ale za swojej kandydatury to nie mógł bo było to nie wygodne ? :) Moim zdaniem Hanka wreszcie pokazała jaja których jej poprzednicy nie mieli: wysiedlenie sławnych Gmorków i poszerzenie aleji Wilanowskiej. Nie pojęte dla mnie jest że parę osób może blokować rozwój tak wielkiego miasta.

Hanka oby tak dalej ! :D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 11:38 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
:D

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 11:42 

Mieli termin wyprowadzenia się już dawno. Co oni nie wiedzieli co będzie się święcić :?: Myśleli, że dostaną decyzję o wyeksmitowaniu, nie zastosują się do niej i jakoś to będzie :znudzony: Nie wiem po co teraz tyle krzyku.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 11:49 
Zacna persona forum

Moje BMW: e34, Audi A4 B5
w polsce zawsze wszystko nie od tej strony co trzeba robią i potem się dziwią że zadymy są. :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 11:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
Wreszcie koniec blaszanych bud, prowizorki, małomiasteczkowych odpustów i wiejskich potańcówek w miescie. Ja juz dawno bym tam wiechał buldozerem. przeciez ci ludzie chcieli zawłaszczyć poprzez zasiedzenie jedna z najlepszych i najdrozszych działek w Polsce! poprzez burdy, butę, krzyki, rzucanie cegłami i tupanie nogami! to się musi wreszcie w Polsce skonczyć. skończy sie, jak administracja bedzie trzymała się litery prawa, a nie smarowała tyłek wyborczą wazelina jak Kaczyński...

Ludzie do hal przychodzili głównie dlatego, ze były w centrum, a nie dlatego, ze zakupy tam były przyjemne, hale były ładne, miejsca parkingowe wygodne, restauracje, toalety, atrakcje. ciekawe, czy jak hale bedą gdzies na prowincji, to czy tłumy nadal tam beda walić...

a'propos wyborczego wazeliniarstwa ala kaczyński - dobrze rokuje fakt, iz 93% ankietowanych jest przeciwko ustepstwom w strone kupców a za szanowaniem warunków umowy. dobrze nastraja na przyszłość - ludzie przestaja juz sie solidaryzować z tłumem skaczącym do oczu administracji, nie wazne gdzie, jak i po co. ludzie zaczynaja ważyć racje a nie poddaja sie tak jak kiedyś jedynie emocjom...

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 12:45 
Forumowicz

Moje BMW: 318d
Kod silnika: m47
Biedny, spracowany kupiec, ten ktorego bija, szargaja .. :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko:

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 12:51 
Częsty bywalec

Moje BMW: Em Fünf
Kod silnika: S62B50
Sorry, ale o co wogóle chodzi :zdziwko: Jestem niewtajemniczony.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 12:54 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 525d xD / X3 M40i
Kod silnika: N47T / B58
Garaż: E46 328Ci:
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98605
F20 116i:
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170601
W 100% popieram bierute, juz dawno powinno sie tych kupców wysiedlić. Były umowy ktore to regulowaly, a oni i tak swoje, przez 7 miesiecy siedzieli tam bezprawnie. I teraz jeszcze burdy, kamieniowanie sobie urządzaja. Idioci.

Ghost_Rider, wlacz TVN 24, tam non stop o tym od wczoraj trąbią :P albo jakikolwiek portal informacyjny w necie :)

F20 116i M-Pakiet by Vit0 -->> Valencia Orange - sprzedane
E46 328Ci by Vit0 -->> Cosmosschwartz - sprzedane

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 13:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
giizmo dokładnie, bieni kupcy, tak chcą pozostać w swoim KDT że je zdemolowali :wstyd: jeszcze jakiś oszołom jakieś pieśni religijne śpiewał, inny płakał że tu dzieci są a policja gazem w nich strzela.. no krew mnie zalewa :orany: porządni obywatele tak nie reagują, a Ci którzy chcieli po dobroci coś załatwić teraz nie mają szans:
- Gdzie pan/pani pracował/ła wcześniej
- w KDT..
- acha.. skontaktujemy się z panem/panią

:wstyd: :wstyd: :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 13:06 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
bierute napisał(a):
a nie smarowała tyłek wyborczą wazelina jak Kaczyński...
bierute napisał(a):
a'propos wyborczego wazeliniarstwa ala kaczyński

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
srali muchi bedzie wiosna

wazelina wyborcza to juz nie jest dzis potrzebna, jak bandzie nierobów i pozerów rośnie popracie hehehe
Jedyne co opanowali chlopaki z nowej Uni Wolności to propagadna i mamienie plebsu :rotfl:
sondaże :padam:

ktos bierze udzial w sondażach za kase ? są takie firmy, dostejmy pare zeta za godzinne badanie.
Firma od razu dobiera sklad ludzi do badania taki, zeby sie orientowali, o odpowiednim profilu i rokowali na pozytwne ustosunkowanie sie do tematu :)
Oczywiscie nikt nic nie wie :rotfl:

Juz nawet ludzie nie wkurzają sie za bardzo mówiąc - z znowu ONI nas oszukali, znowu dalismy sie wykiwać...
Dla mnie bomba hehehe

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 13:09 
Forumowicz

Ja akurat nie zgadzam sie z częścią wypowiedzi:
1. Chyba nie wszyscy doczytali, ale lokal/teren zastępczy po halach KDT miał być zapewniony przez miasto juz od 1999 roku. Kolejne ekipy jakoś nie mogły sie za to zabrac i ciągle przedłużały umowy dzierżawy.
2. Kiedy juz KDT miało dostac w lutym teren pod nową halę to cena wynosiła 40 milionów. Przyszedł kryzys, nieruchomości leca na łeb na szyje, a teren teraz kosztuje 60 milionów.
3. Łatwo mówić jeśli to nas nie dotyczy. Skoro to jest jedyne źródło dochodu dla ich rodziń to nie dziwie się że teraz jest taka awantura.

Sorry ale 20 baniek wiecej to nie jest 5 zł żeby sobie od tak dorzucić. Skoro miała być taka cena, a teraz jest o 50% wieksza, jeszcze w czasie kryzyzsu na rynku to też bym się lekko wkurzył.

Kolejna sprawa to fakt że hale KDT przynosiły rocznie 6 milionów dochodu dla miasta. Czy w obecnej sytuacji gospodarczej można sobie pozwolić na utratę takiego dochodu??

Te informacje pochodzą z wywiadu z prawnikiem KDT. Gośc był dobrze przygotowany, szybko i konkretnie odpowiedała na pytania wiec uważam że mówił prawde i można mu wierzyć.

Również uważam że niektóre tereny, zwłaszcza w stolicy powinny być przeznaczone na cel reprezentacyjny, a nie na bazar. Zgadzam się że KDT musi zniknąć.

Branie dzieci na regularną bitwe uważam za paranoje i tu potępiam.

Co do zdjęc zamieszczonych wyżej. Potem pod KDT zeszła się masa kiboli i dresów żeby zrobić zadyme i bić się z Policją. Wiec wrzucanie wszystkich do jednego worka to lekka przesada.

No jeszcze to muzeum. Sztuki współczesnej... Zawsze jak w TV pokazują taką wystawę to wygląda to tak:
-3 cełgy jedna na drugiej -> wspaniała rzeźba
-2 kleksy na ścianie -> obraz

No sorry, ale to ma być sztuka?? Litości...

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 13:13 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Widzę że wszyscy są jednak za tym żeby zlikwidować ten małpi gaj :) I jedyni krzykacze w całej medialnej dyskusji to kupcy oraz część polityków opozycji która chcę sobie dodać parę pkt. wyborczych solidaryzując się z "biednymi" kupcami. Kto był mądry przeniósł się w inne miejsce zaproponowane przez ratusz a z tą bandą hołoty Hanna nie powinna nawet rozmawiać.

Misek napisał(a):
1. Chyba nie wszyscy doczytali, ale lokal/teren zastępczy po halach KDT miał być zapewniony przez miasto juz od 1999 roku. Kolejne ekipy jakoś nie mogły sie za to zabrac i ciągle przedłużały umowy dzierżawy.
2. Kiedy juz KDT miało dostac w lutym teren pod nową halę to cena wynosiła 40 milionów. Przyszedł kryzys, nieruchomości leca na łeb na szyje, a teren teraz kosztuje 60 milionów.
3. Łatwo mówić jeśli to nas nie dotyczy. Skoro to jest jedyne źródło dochodu dla ich rodziń to nie dziwie się że teraz jest taka awantura.

Lokal miał być ale kupcom się do tych negocjacji nie paliło bo wiadomo było że nie dostaną go na obecnym miejscu. Kolejne ekipy przedłużały umowy bo się bały ruszyć tą całą bandę a i zapewne coś w zamian za to dostawali od spółki KDT. Jeżeli chodzo o wzrost ceny za grunt to bzdura którą zdementowała już Prezydent. Skoro to jedyne źródło dochodu to należy myśleć przyszłościowo i znaleźć alternatywę bo wiadomo było że do końca życia tam siedzieć nie będą - chcieli być cwani i stracili wszystsko.

Misek napisał(a):
Kolejna sprawa to fakt że hale KDT przynosiły rocznie 6 milionów dochodu dla miasta. Czy w obecnej sytuacji gospodarczej można sobie pozwolić na utratę takiego dochodu??

6mln dochodu rocznie z najdroższej w centrum działki :zdziwko: To według Ciebie dużo ? Wolisz 6 mln zł rocznie czy 3mld z Unii na budowę w tym miejscu metra ? Gacie sobie może każdy kupić w sklepie a wybudować metro raczej nie.

Misek napisał(a):
Te informacje pochodzą z wywiadu z prawnikiem KDT. Gośc był dobrze przygotowany, szybko i konkretnie odpowiedała na pytania wiec uważam że mówił prawde i można mu wierzyć.

Takie kocopoły jakie opowiadają kupcy to się dzieciom na dobranoc opowiada.

Misek napisał(a):
Co do zdjęc zamieszczonych wyżej. Potem pod KDT zeszła się masa kiboli i dresów żeby zrobić zadyme i bić się z Policją. Wiec wrzucanie wszystkich do jednego worka to lekka przesada.

A dlaczego nikt z 2 tyś kupców nie zareagował że wandale niszczą ich miejsce pracy ? Stali sobie spokojnie jak kamienie leciały na budynek za to ochroniarzy by żywcem zjedli.

Misek napisał(a):
No jeszcze to muzeum. Sztuki współczesnej... Zawsze jak w TV pokazują taką wystawę to wygląda to tak:
-3 cełgy jedna na drugiej -> wspaniała rzeźba
-2 kleksy na ścianie -> obraz

No sorry, ale to ma być sztuka?? Litości...

No tak lepiej mieć stragan z mydłem powidłem niż galerię sztuki.

Ostatnio edytowano 22 lipca 2009, 13:24 przez MAJSU, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 13:14 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Misek napisał(a):

To nie jest wyznacznik prawdomówności.
Jak zapytasz się mnie ile to 2+2, równie szybko, zdecydowanie i patrząc w oczy, konkretnie odpowiem Ci..... 5 :) A robota prawnika właśnie polega na tym...

Odnośnie tej całej sprawy - mi to śmierdzi robieniem ludzi w wała, sprawy nie znam więc się nie wypowiem, co, kto, dlaczego etc etc.
Nie mniej jednak uważam że tych blaszaków tam nie powinno być, chociażby ze względów estetycznych.

Muzeum bohomazów też niech sobie wsadzą.... Powinni zrobić park albo poszerzyć drogę.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 13:22 
Forumowicz

Misek: z tego co podala wczoraj prezydent w-wy w jednym z wywiadow , nowe miejsca czekaly juz dosc dlugo na kupcow z KDT. Bez przetargow i innych walk. Kto chcial, szedl i mial miejsce. Nie przytocze ci konkretnych nazw innych hal, ale KDT byla ktoras z kolei. Inne potrafily sie dostosowac, same rozformowac. Ale polak mysli ze jak w zbierze sie w grupie to wstrzyma to co i tak bylo nieuniknione.
To co wydarzylo sie wczoraj moznabylo rozwiazac o wiele spokojniej, bez zrzucania na glowe plyt chodnikowych, kamieni, krzesel, gazow i calej tej szarpaniny.
Nie mozna powiedziec ze winni byli policjanci lub kupcy. Wydaje mi sie ze upor samych kupcow byl bezcelowy, niepotrzebny. To i tak by nastapilo..jednak mimo to akcja ochroniarzy byla troche nad wyrost. Moznabylo to inaczej rozwiazac

Ostatnio edytowano 22 lipca 2009, 13:23 przez giizmo, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 13:22 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
fajne spostrzeżenie: http://deser.pl/deser/1,83452,6846951,J ... lacje.html

Boogie napisał(a):
wazelina wyborcza to juz nie jest dzis potrzebna, jak bandzie nierobów i pozerów rośnie popracie hehehe

masz rację, troche im ostatnio rosnie... http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... zmogl.html

Misek napisał(a):

chłopie... kupcy z KDT to byli handlarze ze szczek spod pałacu. a miejscami pod pałacem handlowała wczesna mafia wraz z była ubecją przy poparciu postkomuny i sierot po pzpr. ci ludzie nie maja zadnego prawa do najdroższych terenów w Polsce... a ze walczą? jasne! jak jeden z drugim wazeliną przez swoją decyzyjna impotencję poprzedłuzał im umowy, bo nie umiał niczego innego wydumać, to kupcy sweszyli pismo nosem i dalej naciskać na uwłaszczenie... przeciez to jest granda. ja na przykład chciałbym w prezencie ławke z parku szczęśliwickiego, bo na niej często popijałem piwko w licealnych czasach...

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 13:29 
Forumowicz

Moje BMW: F31 + e93
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 33&start=0
ja ogarniam tak mniej wiecej ale bez dat :>

ogolnie chodzi o to ze w tym miejscu gdzie obecnie jest budynek KDT byli sobie sprzedawcy ze straganami, ktorystam prezydent nie mogl na to patrzec to postawili im to co jest obecnie i miał ten "budynek" stać tymczasowo a kupcy mieli wybudować centrum handlowe w tym miejscu, nic nie budowali bo nikt im nie chcial dac kredytu a pozniej jak juz cos zaczelo wychodzic to ceny materiałów budowalnych poleciały w kosmos i znowu nie bylo nikogo stać na wybudowanie centrum. Obecnie sprzedawcy z kdt dostali opcje przeniesienia sie do NADARZYNA :rotfl: wcale sie nie dziwie ze sie wkurzyli z najlepszego miejsca w warszawie > centrum śródmieścia przeniesienie pod warszawe :zdziwko:

nie trzeba być ekonomista zeby wiedzieć ze ich zarobki spadka o conajmniej 60%

a swoja droga wiecie jak bedzie ? wywala ich zburza to co jest a sprzedawcy beda sprzedawać na ulicy tak jak xx lat temu

a druga sprawa czepiaja sie kdt a w tym pseudo parku od strony al.jerozolimskich jest syf, brud, spia tam bezdomnni i dodatkowo jest tam punkt wydawania jedzenia :zdziwko: jakby nie mogli tego przeniesc w bardziej ustronne miejsce moze niech jeszcze do****a taki punkt przy galerii centrum, tym by sie zajeli a nie ktd ktore moze nie jest za piekne ale i tak nic tam ciekawego nie bedzie, pewnie parking albo nastepny punkt zebrań bezdomnych brudasów !! :kwasny:

(sa brudni i bezdomni z własnego wyboru nikt mi nie wmówi ze jest inaczej)

Ostatnio edytowano 22 lipca 2009, 13:37 przez Lorence, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 13:34 
Forumowicz

arolst napisał(a):
a swoja droga wiecie jak bedzie ? wywala ich zmurza to co jest a sprzedawcy beda sprzedawać na ulicy tak jak xx lat temu

Jesli Hania wypowie konkretna walke to i to uda jej sie zniszczyc. istnieje cos takiego jak zakaz handlu bez zezwolenia. zaczna kasowac, nakladac mandaty, a nie beda wydawac pozwolen na konkretne lokalizacje.. Wiec mysle ze do tego nie dojdzie.
Widze to po przykladzie Lodzi. Tutaj wczesniej masa byla lozkowych straganikow. Teraz jak spotkasz takowy to sezonowy, z owocami..

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 13:40 
Forumowicz

Moje BMW: F31 + e93
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 33&start=0
giizmo napisał(a):
arolst napisał(a):
a swoja droga wiecie jak bedzie ? wywala ich zmurza to co jest a sprzedawcy beda sprzedawać na ulicy tak jak xx lat temu

Jesli Hania wypowie konkretna walke to i to uda jej sie zniszczyc. istnieje cos takiego jak zakaz handlu bez zezwolenia. zaczna kasowac, nakladac mandaty, a nie beda wydawac pozwolen na konkretne lokalizacje.. Wiec mysle ze do tego nie dojdzie.
Widze to po przykladzie Lodzi. Tutaj wczesniej masa byla lozkowych straganikow. Teraz jak spotkasz takowy to sezonowy, z owocami..

stary to chyba w warszawnie nie byłes :niepewny: prosty przykład:
"zakaz handlu" na dole na tym placu przy wejsciach do metra centrum,
a ludzi sprzedajacych kwiatki, owoce, warzywa, sznurówki i inne pierodly chyba z 10 straganów. Pod rotunda "tez centrum" ostatnio tak sie rozwalili ze nie mogłem przejść. Staz miejska chodzi ale co z tego :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 13:42 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Panowie, prawdy nie dojdziemy.
Żeby wiedzieć kto tu miał rację, trzeba by znać umowy wiążące obie strony.

To że kupcy mieli się wynieść to jedno, to że mieli dostać drugą lokalizacje to dwa, to że odmawiali to trzy, to co im oferowano to cztery a tego kto przyciął w mola, czy kupcy czy władze, dowiemy się jak będą znane relacje i umowy ich wiążące oraz relacje między tymi umowami.

Fakt faktem, to że mieli się wynieść to był wyrok jakiegoś sądu więc sprawa jakaś na ten temat była i wynik był jasny, czasu na wyniesienie się też mieli dużo. Druga sprawa to że jakie sądy są to każdy wie i że tu o grubą kase chodzi to też jasne jak słońce, więc wyrok też mógł być przychylny stronie która 'więcej dała'.

Lokalizacje mieli tam rewelacyjną, wywłaszczenie to byłby strzał dla nich w 10 - mogli na to liczyć.
Z drugiej strony, jak dawano im hale na jakichś zadupiach to nie dziwne że sie nie zgadzali - kto by tam poszedł i poco.
Do KTD ludzie chodzili 'bo było' a nie 'że było'. Jak nie będzie tu gdzie jest to nikt tam nie pójdzie.
Lokalizacja równorzędna do były by złote balasy lub domy towarowe przy sezamie.
Ale jak mówie - nie wnikałem w te rzeczy więc zdanie mam takie że zdania nie mam.

Nie widzę możliwości że wynajmuję mieszkanie na rok i po roku mówie 'panie koniec' a ktoś mi mowi 'panie wal sie, ja tu mieszkam' i jeszczcze mowi 'znajdz mi pan cos takiego albo lepszego to sie wyniose wtedy a jak nie to fak ju'.
Ale mówie - to zależy od tego jak oni między sobą się dogadali.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 13:44 
Forumowicz

arolst napisał(a):
stary to chyba w warszawnie nie byłes :niepewny: prosty przykład:
"zakaz handlu" na dole na tym placu przy wejsciach do metra centrum,
a ludzi sprzedajacych kwiatki, owoce, warzywa, sznurówki i inne pierodly chyba z 10 straganów. Pod rotunda "tez centrum" ostatnio tak sie rozwalili ze nie mogłem przejść. Staz miejska chodzi ale co z tego :kwasny:

Akcja przejecia KDT sygnowana byla miedzyinnymi wizerunkiem blaszaka w scislym centrum wawki, wiec mysle ze i straganiki znikna w odpowiednim czasie. Rowniez pod szyldem psucia ogolnego wizerunku. kwestia czasu.. :zdziwko:

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1