BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 23:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jaki wybrać nowy internet ?
PostNapisane: 5 grudnia 2009, 18:52 
Forumowicz

Witam

Jak w temacie,kończy mi się umowa na Neostradę tp 1024,za wczasu wycofałem się z ich dalszych usług i teraz mam dylemat co dalej wybrać...
Za neta płaciłem 64,9zł+wymuszony telefon TP za 50 zł.
Dwa lata wstecz podpisałem umowę na 2048 TP lecz się zawieszał-gdyż "centrala"była za daleko-tak to ujeli -prawie 5km od domu.(15km od Szczecina,12 km do Gryfina -tylko i wyłącznie dostępne kable TP).

Międzyczasie w okolicy pojawił się internet radiowy Dinet-z Gryfina,z początku chodził pięknie,lecz wraz z coraz większą liczbą użytkowników zaczął siadać+złe warunki pogodowe go rozkładały na łopatki.

W TP dostałem propozycję nawet na 6-stkę,2-kę-niby coś poprawiano w okolicy,być może wzwiązku z budową drogi S3 .
Koszt 6-stki -średnia 92,5 zł +tel 50zł/22zł -gdy tel.jest blokowany-tzw ich opłata za konserwację łącza.
Koszt 2-ki średnio 65zł+50/22zł.

W umowie(na1,2 lub 3)lata jest możliwość rezygnacji gdy np biorę 6-stkę,a nie działa z ich winy-rozwiązanie bez żadnych kar itp.

Neostrada chodzi bez zażutów,jedyny powód to większe koszta od konkurencji oraz tel domowy,z którego praktycznie nie korzystam...

Myślałem o Netii,lecz już sobie nagrabili-tzn w necie znalazłem ich adres w Szczecinie na Bogurodzicy8-wielka ściema bo ich nie ma -jak wspomniała babka z sąsiedniego sklepu od ok roku,a wycieczek do NETII sporo siępojawia.
-wydzwaniają co chwilę z ofertą 2-ka za 48 zł +tel 34zł(150 minut/50kom)
-z tego co wyczytałe mna różnych forum ich umowa jest tak zagmatwana,że tylko dostępna jest opcja mniejszej prędkości,gdy wybrana przez nas większa nie chodzi,a o rezygnacji nie ma mowy(tzn kara 2500/3500zł ?)

Po głowie również chodził Orange Freedom/lecz jak widać aby ich oferta była konkurencyjna trzeba mieć tel w ich sieci ...

Ludzie co wybrać aby się nie wkopać ? dodam również ,że muszę mieć internet od zaraz(Neo wygasa 31,12 .2009),a nie za 2 miesiące...

Do ewentualnych propozycji uwzględnijcie lokalizację gdzie Wam chodzi dany net...

JACA

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Jaki wybrać nowy internet ?
PostNapisane: 5 grudnia 2009, 19:06 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: ....................
Kod silnika: ....................
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... lit=wodzu6
Bierz Neostradę i się nie zastanawiaj. Ja rok temu też zrezygnowałem całkowicie z usług TP S.A. bo myślałem, że sobie poradzę i coś tam w zastępstwie załatwię. I co? Przez rok czasu byłem odcięty od neta :zalamany: :zdziwko: Dlaczego? Radiówka jest do bani, na początek się starają, a potem (przynajmniej tak to działa u mnie ) zaczyna wszystko się p :cenzura:
Możesz szukać: Netia, Era, Orange czy co tam jeszcze jest ale wszystkie te opcje wymagają "aktywnego złącza TP S.A." Niby wolność wyboru :hyhy:
Co jest teraz?
Od tygodnia jestem posiadaczem linii Tpsy i neostrady 1MB. Może ktoś się czepiać, że są lepsze opcje ale jak zacznie załatwiać tą lepszą opcję to wróci do tepsy.
To jest moje prywatne zdanie i nie bieście sobie jej do serca wszyscy szczęśliwi posiadacze innego neta niż TP S.A. Bo prawdę mówiąc zazdroszczę Wam, że uwolniliście się od Tepsy.

PostNapisane: 5 grudnia 2009, 19:37 
Moderator

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65
Garaż: Było:
420iA+ LCI
E91 318dA+ LCI
E39 520iA LCI
Mercedes CL600 V12TT
Mercedes C 180 lift
Mercedes E 350 lift
Mini JCW
Audi A6 3.0TDI
Mercedes CLS 350
Yaris d4d
E90 335iA+
E39 530i LCI
E61 535d+
E91 325d
E46 330i
E46 330dA LCI
E46 330i LCI
E39 540iA NV
E46 330i
E34 520i
JACA, jak maja u Ciebie sieć UPC to bierz od nich, ja mam 1,5 roku i polecam, nigdy nic się nie działo z internetem, obecnie mają m.in. 25mega za 9dyszek :)

PostNapisane: 5 grudnia 2009, 19:52 

Moje BMW: ....................
Kod silnika: ....................
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... lit=wodzu6
DaaN napisał(a):
JACA, jak maja u Ciebie sieć UPC to bierz od nich, ja mam 1,5 roku i polecam, nigdy nic się nie działo z internetem, obecnie mają m.in. 25mega za 9dyszek :)

W razie czego dodam, że w tepsie możesz teraz "zawiesić" abonament.
Skutkuje to tym, że nie masz możliwości dzwonienia i nikt do Ciebie się nie dodzwoni ale masz neta. Kasa: 21 abonament + opcja Neo

PostNapisane: 5 grudnia 2009, 19:52 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46
Kod silnika: M54B22
identyczny temat chcialem zalozyc, tez konczy mi sie neostrada 1024 i mam dylemat jaki internet wybrac... to jednak zostac przy neostradzie? zaproponowaloi mi 2mb za taka sama cene tzn przez pol roku taniej a przez nastepne 18 miesiecy drozej jednak to wychodzi tak samo jak mam teraz :)

PostNapisane: 5 grudnia 2009, 20:40 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
ja mam netie-telefon i neta 1MB. kumpel na neo tez 1 Mb i powiem tyle że kicha straszna to neo. Netia szybsza (szczególnie widać podczas oglądania filmów na playtubie-u mnie włączam film i oglądam a kumpel non stop czeka bo sie buforuje :dobani: ). W dodatku neo ma jakieś dziwne jazdy z rozłączaniem się (to akurat u drugiego kumpla-tez neo 1MB). W dodatku rachunek chyba wyższy w TP

PostNapisane: 6 grudnia 2009, 09:01 
Forumowicz

UPC odpada...W miejscu gdzie ma być internet jeszcze o czymś takim nie słyszeli :wstyd:
Radiowy też siadł z jakością...

Pozostaje coś co poleci po kablach TP...
iPlus itp odpada również-już raz miałem z nimi styczność-po za miastem omijać jak ognia.

PostNapisane: 6 grudnia 2009, 10:44 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Ja mam z UPC 15mbit/1mbit i nie narzekam generalnie, raz na ruski miesiąc jakieś minimalne problemy. Ogólnie lepiej to wygląda niż w przypadku NEO, które też mieliśmy. Jedyne, co mnie mierziło, to fakt, że za czasów jak grywałem dużo po sieci w CS miałem często duży choke przy sporym obciążeniu.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 6 grudnia 2009, 11:21 
Forumowicz

Moje BMW: E46 shadow line
Slyszalem o tym iz w pakiecie telewizji cyfrowej polsat ma byc jakis mega szybki internet za jakis czas w atrakcyjnej cenie. Plus to to ze masz neta i platforme.

PostNapisane: 6 grudnia 2009, 20:10 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 520i
Kod silnika: M52B20
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=54536
Myślałeś może o Dialnecie ? Ponoć działa na łączach Tp. Ja mam telefon stacjonarny z dialogu plus łącze 4 mega i płace niewiele ponad 1oo pln. Działa to wszystko całkiem dobrze. A transfery są nawet wyższe niż obiecane 4 megabity :) Miałem tez z dialogu 2 mega i wcześniej 1 mega. Działało naprawdę ok. Zaczynałem od radiówki...na początku nieźle potem tragedia , maila nie mogłem wysłać z załącznikiem !!!!!

PostNapisane: 7 grudnia 2009, 07:41 
Forumowicz

zarknąłem na Dialnet,patrząc na lokalizację to wychodzi,że zachodniopomorskiego nie ma,ale zadzwonię do infolini

PostNapisane: 7 grudnia 2009, 08:37 

Kablówki odpadają - u mnie jest to samo. Kablówka działa ale w dużych miastach i na osiedlach.

Ja mam Neostradę. Z tą 6 tką to zapomnij. Mi isstalacja 6tki zaowocowała wylaczeniem netu. Przyjechal fachman, podłaczył lapka i powiedział że dwójka pójdzie. Po roku się spierdaczyło na 2 tyg - pisalem na forum, działało po 18tej a przed w ogóle. Po jakimś czasie nowa umowa. Oczywiście już powiedzieli że dwójka nie pójdzie.... tylko 1024... i co mam zrobić? nic... to jedyna opcja normalnego internetu. Wszelkie netie chodza na kablach TP. Jak się pierdaczy netia Cie odesle do tp że to ich wina a tp powie że nie jestes ich klientem i dupa. Póki TP nie zachce się wymienić kabelka - 2,5km dotąd będę miał kupę a nie szybki net. Tak to jest z monopolistami...

PostNapisane: 20 lutego 2012, 13:34 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M54B30
odgrzeję może trochę temat ;)
Mam aktualnie internet Play, no i niestety trochę drogo mnie to wychodzi.. w szczególności ograniczona ilość mb/miesiąc no i dodatkowo 10zł za nocny transfer od 00:00 do 09:00 i 10zł za wyższa prędkość do 4mb. To daje nam 20zł dodatkowo...

Interesuje mnie internet bez ograniczeń i żeby była prędkość 4-6mb, nie musi być koniecznie mobilny, co polecacie? :)
Cena za msc tak coś koło 6 dyszek :P

UPC odpada bo nie zrobili u mnie w Józefowie jeszcze swojej sieci :(

PostNapisane: 20 lutego 2012, 13:40 

marszal, siema sąsiedzie! A jak u Ciebie z łączem TPSA? Od kilku miesięcy przez Józefów biegnie światłowód, który daje maks 30mbit o ile pamiętam. Kwestia ile masz do tego światłowodu, w jakim rejonie Józefowa mieszkasz. Chyba go ciągnęli wzdłuż Skłodowskiej i Polnej ale mogę się mylić. U mnie śmiga 4mbit Netia. Te same łącza co TPSA ale chyba im się chce, bo TPSA dawała maks 1. Narazie czekam co będzie dalej czy pociagną nowe kable od światłowodu.

Dlaczego sięzdecydowali na inwestycję ? Nie wiem, ale na otwarciu był vice Prezes TPSA, mieszkaniec Józefowa... :P

PostNapisane: 20 lutego 2012, 13:45 
Częsty bywalec

Moje BMW: E30 316+
Kod silnika: M52TUB28
może t-mobile na lini Tp ? dosyć dobre prędkości i stawki też ok

"Wiedza daje pokorę wielkiemu, dziwi przeciętnego, nadyma małego. Nic tak nie ogranicza prawdziwej wiedzy, jak przekonanie, że się wie to, czego się nie wie".

PostNapisane: 20 lutego 2012, 14:07 
Zacna persona forum

może ktoś się skusi i opowie o wrażeniach

http://tech.wp.pl/kat,1009781,title,Aer ... caid=1df47

http://antyweb.pl/darmowy-internet-od-a ... l-na-stol/

PostNapisane: 20 lutego 2012, 16:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M54B30
Maverick:], mógbyś coś więcej napisać?
KotSylwester, a witam witam :)
Miałem neostradę, ale za 1mb płaciłem ~60zł :kwasny:
No właśnie chyba zdecyduję się na Netię ;) a mieszkam w Michalinie, niedaleko cmentarza :cwaniak:

PostNapisane: 20 lutego 2012, 18:37 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 520i
Kod silnika: M52B20
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=54536
Na dzień dzisiejszy mam Dialnet 10 Mega plus telefon stacjonarny + 100 minut darmowych na tym telefonie za 70 zł

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1