Witam
Dołączam i ja swój skromny udział w tym dziale najpierw zobaczycie z czym się rozstałem(E30 1.6+LPG), a następnie czym obecnie się poruszam od kwietnia tego roku(E36 1.8is).
Zdjęcia może nie będą super jakościowo, chcę zaczerpnąć nowej wiedzy, opini co do porad jak i krytyki. Z góry dzięki za pozytywy jak i negi czekam z niecierpliwością na wasze propozycje i porady.Pierwszym moim autkiem była ta E30 1.6+LPG w autko wsadziłem grubo ponad 4k na same remonty silnika i zawieszenia, żeby w ogóle dało się jeździć ale na szczęście co było minęło, uczymy się na błędach. Dekielki na felgach miałem póki nie ukradli mi spod domu

BMW miała pięknie zadbaną karoserię 0 jakichkolwiek zadrapań, rys , rdzy pod tym względem cacko. Minus silnik.
W skrócie opis:92,r 1.ABS 2.WSPOMAGANIE 3.TEMPOMAT 4.ALARM / PILOT 5.LAMPY HELLA na Soczewce XENON 6.LAKIER METALIC 7.SZYBERDACH 8.GAZ W KOLE 9.KUBEŁKI

Oto moja najnowsza miłość E36 1.8is 94' auto 10lat w kraju kupiłem od bardzo miłej rodziny, szukałem zadbanego prostego samochodu z silnikiem IS;)
Nie wszystko jest super co będzie widoczne na fotkach..
Minusy to:
-Przednie Lampy czeka mnie wymiana, od stycznia nie można Świateł Barwy Żółtej Selektywnej,
-Kierunki dodają aucie charakteru jednak mogą nie przejść na przeglądzie jak i Halogeny,
-Ręczny i Gałka zmiany biegów ale może się czepiam:)
-Opadający głośnik(drzwi pasażera) i nie zawsze grający
-Mocowanie Haka
-I największy minus mocno łapie rdza próg i spód od strony pasażera prawdopodobnie z tej strony mogła być uderzona
PLANY: Konserwacja spodu, progi i tylni zderzak pod kolor auta, demontaż mocowania haka, czeka mnie też wymiana amorków 53/65% przód, lampy przód-tył / kierunki.. tu zastanawiam się co i jak??
Na plusie jest wnętrze ogólnie całość i silnik:
+panel, fotele przód i tył, wykładzina, podsufitka w bd. stanie, srebrne nakładki na zegary, bagażnik w nienagannym stanie
+antena w szybie, przyciemniana sama tylna
+fotele tylnej kanapy uchylne
+silnik dziewica zero błędów, ładnie i czysto pracuje - spalanie 8,5-11l.
W BMW na razie wymieniłem to co konieczne, olej - filtry jeżdżę nim praktycznie tylko po mieście, bendiks - zużył się... Felgi z 15'stek na klasyczne 17'stkiOto Ona:

Na 17'stkach

Środek i Niedociągnięcia

Rdza:(

To zaczynamy