W końcu znalazłem chwile czasu aby zrobić tą galerie:
Moje BMW 316 to zwykły sedan jak większość jakich jeździ po naszych drogach, ale ja próbuje zrobić z niego moją wizje jak powinien wyglądać sedan z pod znaku śmigiełka.
A teraz mała historia:
Auto zostało sprowadzone 2 lata temu przez kobietę, której jednak niedługim czasie się znudził i postanowiła go sprzedać, wcześniej jednak zagazowała go.
Następny właściciel pasjonat marki zrobił w nim kilka udogodnień, wymienił całą tapicerkę, wstawił elektryczne szyby, centralny z alarmem, no i wymienił M40B16 na M42B18. W miedzy czasie miał mała przygodę i wjechał nim w płot (uszkodzeniu uległ zderzak, nosek i delikatnie zagieła się maska), później była inna przygoda tym razem tyłem (porysował tylni błotnik), zderzak wymienił na nielakierowany, nosek naprostował i do starego noska zamontował nerki od wersji poliftowej, po czym sprzedał go koledze.
Następny właściciel długo autem się nie nacieszył, nieumiejętność dbania o samochód spowodowała zajechaniem na amen silnik m42, wiec wstawił tam M40B18. Żeby tak dbać o swoje auto i w tydzień zabić silnik to ja tego nie rozumiem i jeszcze do tego wykończył siedzenie kierowcy. Kupiłem od niego to autko i zaczełem o nie dbać to było 1,5 roku temu. Auto wyglądało tak (tylko miało stalówki bo felgi wziełem od kumpla i założyłem później)
Następnie zakupiłem inne Fele:
Od tego czasu w aucie wymieniłem w kolejności te elementy mechaniczne: Zrobiłem kompletny remont przedniego i tylniego zawieszenia (wszystko na częściach Lemfonder albo Febi) . Kompletny rozrząd + wymiana oleju. Wszystkie płyny, paski i filtry. Podpora wału i łącznik elastyczny. Visco. Skrzynia biegów + kompletne sprzęgło. Rozrusznik. Sonde. Maglownice wszystkie końcówki. Już dwa razy wymieniałem klocki. Raz tarcze. Szczęki. Linki od ręcznego. Pompe paliwa oraz wtryski. Dmuchawę nawiewu. Robie dużo kilometrów wiec już dwa raz był wymieniany olej. Wcześniej był Castrol Magnatec 10W40 a teraz jest Valvoline 10W40. A i jeszcze wymieniłem kolektor wydechowy bo był wstawiony sportowy (barany) i strasznie pierdział wydech bo było nieszczelnie.
Oprócz mechaniczny zabrałem się za wygląd. Na początku poszedł do lakierowania tylni błotnik (ten porysowany) oraz zakupiłem dwa nowe przednie błotniki (bo na starych wychodziła rdza).
Następnie poszedł pod lakier nowy nosek po lifcie
Auto już wyglądało dużo lepiej. Lampy przeszły edycje wizualną, zamontowałem ringi CCFL oraz xenony 8000K, szkła lamp przyciemniłem.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=30060
Nerki pomalowałem na czarno no i musiałem coś zrobić z kierunkami. Mała edycja kierunków i było już ok.
Postanowiłem zrobić coś ze zderzakiem. Kolega namówił mnie na dokładkę zderzaka i się skusiłem po polakierowaniu dokładki zamontowałem ją z kolegą.
Później zamontowałem halogeny.
Natępnie pod lakier poszła maska przednia. I progi. No i efekt jest taki.
Teraz w planach jest zmiana silnika na 2,8 (bo moje m40 już troche klekocze)ale wszystko się jeszcze może zmienić. Zmiana felg obecnych na jakieś fajne 18''. Środek skóra.