To teraz ja się wypowiem

. Jestem na forum nowy więc proszę łagodnie.
Po pierwsze nie rozumiem tego, że w wyposażeniu jest wypisane:
- ASC + T
Z tego co wiem, E32 nie posiadały wersji ASC+T, było samo ASC.
- Komputer Pokładowy 2x
Komputer pokładowy masz jeden, a to, że są do niego dwa interface'y uzytkownika to druga sprawa

.
- Podgrzewane Klamki
Podgrzewane to są zamki.
Po drugie : [..]W końcu to wersja rządowa[..]
Nie wiem, czy BMW określało jakiś model jako wersja rządowa, a jeżeli już, to najwyżej HighLiner mógłby nią być, a ty takiego nie masz i w kwesti wyposażenia sporo ci brakuje.
Po trzecie. Nie wiem jak podchodzisz do tematu posiadania auta, ale skoro gazowanie V12 to profanacja to uważam, że chciałbyś mieć zachowane auto w oryginale, stąd mój wywód.
Malowanie lamp z tyłu (lub oklejanie taśmą) uważam za bezsens, bo ani to ładne (o gustach się nie rozmawia), ani zgodne z prawem. Tym bardziej, jeżeli grzebiesz przy przednich lampach (ściemniasz je o ile pamiętam) a masz czarny kolor auta, to kierunki z tyłu zrobiłbym na czarno już, a tak to troche nie pasuje. Dalej lampy, zakładanie RINGÓW to taki trochę (bez obrazy) wiejski tunning. E32 nie miała ringów i moim zdaniem, nie dodają jej one wogóle uroku, zaś ksenon jak najbardziej i to jest fajna sprawa, zwiększasz bezpieczeństwo swoje jak i innych użytkowników drogi.
Co do ogólnej postaci auta, to uważam je mimo wszystko za zaniedbane, niestety o samochodzi decydują detale, a u ciebie są one niedopieszczone

. Trzeba o tym pomyśleć zamiast skupiać się na malowaniu tylnych lamp

.
Co do porównania 750v12 i 740v8 są to dwa zupełnie inne auta, do tego trzeba wziać pod uwagę wersję Lang i zwykłą bo tez jest różnica. W dwóch słowach, v8 ma więcej zacięcia sportowego, zaś v12 to typowa limuzyna bez wariactw. PS. Moja 740 mimo Langa (bez asc) chodzi bokami bez problemów

tylko po co, to nie jest auto do tego zimą fakt fajna zabawa ale latem to automat dostaje pod dupie wiec nie ma sensu.
I teraz temat rzeka felgi i opony. Ogólnie każdy ma prawo zrobić co mu się podoba, jednak uważam, że powinieneś się mocno zastanowić i posłuchać argumentów innych.
Po pierwsze, czym wyższa felga tym jest ona większa, a co za tym idzie cięższa, co nie wpływa za dobrze na inne podzespoły zawieszenia.
Po drugie, jeżeli założysz 19'', to licz się z tym, że z zawieszenia nie dużo ci zostanie bo siły, które działają na układ zawieszenia i koła gdzieś muszą się podziać i się podzieje .. twoje zawieszenie dostanie ostro po dupie, bo profil opony pod felgę 19'' to jest 20 albo 25, chyba że założysz większe opony (wyższe), ale to wejdzie ci tylko na tył, bo na przodzie musisz zachować proporcję do seryjnej 255/60/15.
Po trzecie jeżeli już jesteś w stanie znieść brak komfortu (przy 19''), bool zawieszenia, oraz to, że co sezon felga pójdzie na prostowanie o czym napisze dalej, to nie wiem jak przeżyjesz ceny opon, bo tutaj są dwa powody, opony na felgi 19'' mają niski profil = w cholere drogie, a ty dodatkowo musisz kupić wąskie opony (255) bo producenci zakładają raczej rozmiary typu 305/25/19 a nie 255/20/19, także bedzie ci bardzo cieżko = drogo.
Co do prostowania felg, to albo wypakujesz kupę kasy na porządne felgi (BBS, Schnitzer, Borbet, itd), albo kupisz coś taniego, co po sezonie przy polskich drogach będzie się nadawało do kosza.
Nie będę mówił już tutaj o wymiarach felg i dobraniu odpowiednich wys, szer, ET, parapet i uwzględnienie przedniego koła, które skręca lewo prawo i pracuje góra dół, powiem tylko, że pociąć opony jest banalnie prosto, a przycieranie tylnych opon o nadkola to po prostu dramat.
Tak jak napisałem, z jednej strony cieszysz się/chwalisz samochodem w oryginale, z drugiej strony psujesz go dokładniem dziwnych, nie pasujących do niego rzeczy. Wydaje mi sie, że brak ci konsekwecji w działaniu a BMW E32 750iAL to samochód który potrzebuje uczucia i rozsądku zarówno w prowadzeniu jak i utrzymaniu. Co do kół, 18'' uważam za maks i też będzie cieżko, zaś optymalnie to 15 na zimę i 17 na lato.
Mam nadzieje, że mój post nikogo na forum nie uraził, każdy ma swoje zdanie i gust. Chcialem tylko przybliżyć niektórym troche szczegółów i wiedzy w temacie E32 i dobrego smaku

.