frrider napisał(a):
stiflersrt napisał(a):
frrider napisał(a):
Czerwone bębny zapewne podkreślają ogrom siły zatrzymywania

Auto mam od marca, więc świeżo kupione, a niestety nie jestem na tyle kasiasty, żeby ją wrzucić na warsztat i wyprowadzić po miesiącu taką, jaką chcę... Trzeba czasu, pracy i kasy, żeby wyszło z tego auta i mam tą świadomość... Pożyjemy, zobaczymy...
Spoko - ale jak dla mnie kupowanie takiego 1,6, które do niczego się nie nadaje pod kątem rozwoju bo ani silnika, ani hamulca, ani zawieszenia - NIC mija się z celem - ale ściągnąć koło i prysnąć te bębny w czarny chyba dużo nie kosztuje - ja gdybym był takim czymś zmuszony jeździć to byłaby chyba pierwsza modyfikacja

...
FFrider dobrze napisał. Pakowanie się w robienie 1.6 to masakra, zresztą potwierdzam to z autopsji bo wiem ile siana wpakowałem w moje padło i ile jeszcze musi wlecieć, a modziłem dokładnie to samo co ty masz czyli compacta 1.6.
Poza tym masz wpierdziel za:

- brud w środku (nawet jeżeli to tylko tytoń to po wierzbę pstrykać zdjęć brudnego auta)
- zawias off-road
- czerwone bębny
- blendę
- świecące się jak 100 skurkowańców przednie kierunki
Co bym zrobił:
- kierunki do przyciemnienia
- nerki do oklejenia raz jeszcze tylko czarnym z połyskiem
- gleba, gleba, gleba
- do wymiany gumy, bo 215 to straszny balon - polecam na 8cali dać 195/45, a na 9 cali (jak kupisz) dać 205/40
- bledna out
- halo do przyciemnienia
- poler na borbetach do zrobienia/odświeżenia (nie wiem co to jest bo słabo widać)
Przed tobą jeszcze masa roboty, ale widzę, że podejście masz dobre i nie brzmisz jakby Ci chęci brakowało, więc będę spokojnie obserwować temat. Powodzenia! Dużo samozaparcia życzę, bo compact czasami przez swoją budową bywa niewdzięczny do modzenia

BTW jeżeli naprawdę chcesz swapować, a nie jesteś jakoś zakochany w compacie, to pakuj w tego jak najmniej kasy i zbieraj na coś co wyjechało już z fabryki jako M50B25 lub M52B28. Wyjdzie taniej i spokojniej. Nie będziesz musiał dodatkowo pakować kasy w wahacze na tarczach i spawanie belki na fasolkach gdy przyśni Ci się z tyłu negatyw