Wujek Lollipop,
Wujek Lollipop napisał(a):
a jak się sprawuje ten silniczek?
Silniczek sprawia sie dobrze nie mam do niego zastrzezen takich, wszystko jest wporzadku, autko fajnie jezdzi, nie sprawia zadnych problemow

na zimnym pali od reki nie trzeba krecic.
Czytałem na forach, mechanicy mowili ze 2,5tds nie kupowac bo głowice pekaja... jezdze juz teraz 3 rok i powiem Ci nie miałem czegos takiego zeby mi sie zagrzała, przegrzała, głowica pękła - bo to wszytsko zależy od Ciebie jak bedziesz o to dbać
Problemy jakies sprawia?
W moim samochodem mankamentem w silniku sa tylko szklanki ktore musze wymienic bo po 20 lat eksploatacji no mialy prawo juz sie odezwac i przy wiekszych predkoscach no hałąsują te samochody ( mozna wygluszyc i bedzie lepiej ) a tak wszystko jest wporzadku nie zawiodlem sie na niej, nigdy mi nie stanela na trasie

tak samo z wyprzedzaniem nie ma problemow;)
Dużo pali?
Pali tez nie duzo ci powiem jak na 2,5 tds. Na trasie 200 km spaliła mi tak +/- 10 litrow, w miescie jak ostatnio sobie ja tak przelitarzowalem to spalanie wyszlo 7-8l gdzie tam czasem bokiem zaciagnolem to tez nie jest tak duzo.
Na luzie chodzi lepiej niż 4 cylindrowy diesel?
w tej kwestii sie nie wypowiem bo nie wiem jak chodzi 4 cylindrowy diesiel wiec nie mam porownania
ale moim zdaniem im wieksza jednostka silnikowa tym lepiej