BMW E34 525i VANOS
Wyposażenie: 2x el. szyby(przód), el. lusterka,el. szyber dach, imobil. centralny zamek, klima.
No i mała fotorelacja jak to było od początku, sorka za jakość ale jak na razie nie posiadam lepszego aparatu;

Na pierwszy strzał poszły kierunki:

Następnie zderzak z dokładką + logo klubowe:

Szeroki ryj + malowanie na black:
Maski na razie nie wymieniłem ponieważ waham się jeszcze.. zastanawiam się czy nie powrócić do wąskiego grilla+pomalowanie na czarno, ponieważ wolałbym pozostać przy oryginalnym lakierze do przodu jeszcze dojdą lampy black hella pod koniec miesiąca zderzak malowany pod kolor auta no i opuścimy troszkę.. (mile widziane pomysły, sugestie)

prace w srodku "trzeba było zmienić tą szarosc" na coś żywszego:
No to zaczynamy

trzeba zerwac boczki;

Oczywiscie wszystko zawsze "tylko wydaje sie proste" i BMW nie zalowalo kleju.. wiec cale boczki polamane

to byl taki cieniutki plastik, no wiec trzeba zrobic nowe

no to cienka sklejka znalazla sie w domowym zaciszu, wyzynarka i jedziemy;

Dobra boczki nowe są wiec można zacząć robic to co było w planie

Boczki ladnie wyszlifowalem papierem na krawedziach zeby material ladnie sie ulozyl. No wiec nozyczki, dlugopis i wycinamy material;

Wszystko juz mamy

wiec pozostalo wysmarowac klejem i obic materialem;

Wszystko gotowe pozostalo tylko przykleic do drzwi;

klej nie trzymal wystarczajaco to dalem dodatkowo jeszcze takie malutkie wkrety i dalem kremowe zaslepki zeby nie bylo wiochy i oto oczekiwany efekt;

Dodatkowo jeszcze obkleilem ten kawalek przy biegach;

No i to byloby na tyle.. szkoda, ze nie zrobilem fotki wnętrza przed zalozeniem pokrowcow i reszty bo efekt jest normalnie niebo a ziemia.
Troszke o tym co najwiecej dzieje sie w bmce

(narazie tylko wymiana klockow ale oczywiscie trzeba sie pochwalic tak

)
Na poczatek zabawa z wygluszaniem bo zadne brzeczenie nie moze miec miejsca
zeby wszystko dobrze przylegalo i trzymalo sie to pomagalem sobie suszarka i podgrzewalem maty;

No wiec kawalki ladnie wycinamy i heja;

maty upychalem gdzie tylko sie da(rowniez w niewidocznych miejscach);

Z wygluszania to tyle.. zalozenie bylo takie, ze ma byc cicho i tak tez jest.
No wiec teraz klocki

troszke tego sie nazbieralo wiec trzeba potestowac;

No to pierwsza "opcja" JBL P1222 400WRMS (skrzynia 50L BR)+JBL GTO5355;

Mimo, ze nie wykorzystywalem pelnej mocy glosnika bo slaby piec byl to i tak szczerze moge polecic tego malego potworka.. potrafi zrobic zamieszanie w aucie
Niestety moje wymagania siegaja troszke wyzej wiec probujemy dalej;
x2 JBL GTO1202D 300WRMS + CARPOWER 4/400

Hmm? jako takie juz cisnienie jest. ale?.. no wlasnie ma byc takie cisnienie, ze nie bedzie mozna usiedziec w samochodzie!

Jak wiadomo w miare jedzenia apetyt rosnie hehe

(wczesniej te sprzety graly w miejszych autach to byla juz sieka.. ale teraz to ciezko naglosnic takiego duzego sedana.. :-/ )
No wiec JBL P1222 + GTO5355 do zyda poszedl i przyszedl czas na nowa zabawke
KICKER SOLO BARIC L7 15-Calowy Kolos (jeszcze nie widzialem wiekszego glosnika..)
2x2ohm, 2000W (1000WRMS) napewno zrobi swoje

I mała fotorelacja z blacu boju :-> ;
Tak więc zabralem sie za zrobienie skrzyni do kickera.. wiec zaczynamy
Narzedzia i material;

Kolejnym krokiem bylo cięcie na kawaleczki, wkręty i laczymy wszystko w kupe;

Bokow narazie nie robilem i sylikonu tez nie dawalem, poniewaz bagaznik e34 nie nalezy do wysokich.. ma 42cm wysokosci a sam glosnik ma 40..i troche male pole do popisu.. tak wiec mamy 70% skrzynki i idziemy zmierzyc czy sie to sprawdzi;

juz się bałem ....... na szczescie udalo sie

wyciagnalem wykladzine, rozpęd.. no i z partyzanta i oto skrzynia siedzi juz w srodku

Nastepnie wyciecie miejsca na glosnik;

Glosnik siedzi i na dzis to bedzie tyle juz mi sie nie chce meczyc z tym

Szczerze mowiac to i tak "raczej" ta skrzynka nie bedzie na stale w samochodzie.. chcialem sprawdzic ile mi wejdzie w bagaznik a poza tym to i tak nie ogarniam strojenia na Hz wiec to bedzie raczej jako test reszte pozostawie dla fachowcow ale co z tego wyjdzie okaze sie w praniu
Doszły jeszcze felgi Styling 73, 17 cali, co prawda to jeszcze nie wymarzone ale na początek lepsze niz te co mam obecnie.. malować bede na czarno ale to dopiero jak snieg zniknie. Tak jak wspominałem w planach jeszcze "chyba" powrót do wąskiego grilla.. przekonala mnie ta e34, którą umiescilem w temacie "tuning" pdt. "e34 nisko i szeroko" i doszedlem do wniosku, że nie ma co się pchac w nie potrzebne koszty.. ale poczekam jeszcze na wasze opinie.. napewno lampy black hella, moze puszczę dalej zderzak z dokladkami i przyczaję się na m-technika.. no na razie tylko myślę :p szyby na czarno wszystkie, obniżyć auto i listwy z zewnatrz ogarnąć, czarna skóra(prawdopodobnie z e32) i to by było na tyle.. dziękuje za uwage i czekam na wasze pomysly i sugestie drodzy uzytkownicy, pozdrawiam