BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 21:39

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Metaliczny dziwiek przy odpalaniu pomozcie!!!
PostNapisane: 28 maja 2007, 07:10 
Witam mam 318 e36 i maly albo i duzy problem jak rano odpalam moje malnestwo slychac tak jakby zawory tylko bardzo metaliczny dzwiek jakby nie mialy smarowania jezdze na pol syntetyku a najgorsze jest to ze nie zawsze to slychac czasem jest ok a czasem slychac jak autko sie rozgrzeje to znowu wszystko milknie i przez caly dzien jest oki ???????? co to moze byc mam sie martwic juz czy jeszcze nie?????? pomozcie chłopaki :] :] :] :] :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko:

Ostatnio edytowano 28 maja 2007, 08:11 przez emilprzemysl, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2007, 15:12 
Pierwsze kroki

popychacze puszczaja olej przez noc tzn wycieknie z nich i w momencie zapalania stukaja bo nie maja smarowania i pochwili ustaje t ostukanie gdy oleju dostana :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2007, 17:45 
Forumowicz

Moje BMW: e60
Kod silnika: M54B30
Garaż: Było
E36 Compact 316i
E39 525TDS
E46 Coupe 320d, 325i
E30 318i cabrio
E60 520i, 520d, 525ia, 520da lift
E34 520ia
F30 320i
E87 118d
F10 520d, 525d
G31 520xd
a ten metaliczny dzwiek ciagnie od silnika czy tak dziwnie z boku auta ...tak jakby od spodu?

http://www.alpina-automobiles.com/

AUTOMOBILE MEISTER WERKE

Tytuł: Re: [E36] Metaliczny dziwiek przy odpalaniu pomozcie!!!
PostNapisane: 28 maja 2007, 18:04 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E-39 530D
Nieraz takie jaja robi katalizator,jak zimny to sie tłucze a jak ciepły to cichnie.Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2007, 11:58 
Tak dziwnie wlasnie ogolnie wrazenie jest takie jakby pracowal diesel ale jak sie rozgrzeje silniki czasem szybciej czasem pozniej a czasem rano wcale tego nie slychac wydaje mi sie ze to zawory albo te smieszne popychacze hydrauliczne taka serenade graja gdyby to byl walek albo szklanki to przecierz ralo by non stop prawda ??? bo juz mechanik mowil zeby sciagnac klawiature i sprawdzic i teraz nie wiem czy to normalne czy nie :zalamany: :zalamany: :zalamany:

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2007, 12:06 
Resman napisał(a):
popychacze puszczaja olej przez noc tzn wycieknie z nich i w momencie zapalania stukaja bo nie maja smarowania i pochwili ustaje t ostukanie gdy oleju dostana :)
no tak ale dla czego czasem stukaja a czasem nie????? i czy jak auto dlugo stoi w dzien np przyjade pod prace po stoi sobie pol dnia to czasem sie odezwie a czasem cichutko odpala i wszystko gra????? ma moc ciagnie rowno na obrotach takze nie wiem czy rozbierac klawiature czy nie????? mechanik mowi ze nie powinno byc slychac nic ale wiekszac uzytkownikow bmw mowi ze to normalne

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2007, 12:57 
Pierwsze kroki

Witam.
Podepne sie do tematu. Mi przez ok 2 sekundy tak stuka jednak gdy temp spadnie do ok zera i nizej. Czyli praktycznie tylko w zime. Pochodzi chwilke zapale znow i juz cisza. Czy to z olejem cos nie tak? moze dodawac jakiegos uszlachetniacza w zime? lub poprostu lać castrola magneteca??

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2007, 13:29 
Zacna persona forum

loks napisał(a):
lub poprostu lać castrola magneteca??

nic nie daje ; znam to z autopsji :hyhy: .
Jeżdziłem na mobilu 10w40 i się tłukły , zmieniłem na castrol magnatec 10w40 i to samo , narazie mam to gdzieś nie jest to aż tak upierdliwe ale kiedyś trzeba będzie sie wziąśc za wymiane.

TYLNY NAPĘD JEST JAK SEX-POCO JEŹDZIĆ NA RĘCZNYM JAK MOŻNA DAĆ W P...e
http://mcg1ver.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/albumy/516168-123.html

Tytuł:
PostNapisane: 1 czerwca 2007, 07:12 
witam Panów hehehe :):):) wczoraj dalem autko do takzwanych speców ehhhe:):) i powiem tak walek ok! dobre 1200zl w kieszeni zostalo koniki ok! proba olejowa super cisnienie oleju tez ok ale wyszlo ze szklaneczki sa do wymiany koszt calosci ok 650zl :):) jutro rano napisze czy cos pomoglo w silniczku polsyntetyk i nie bierze ani grama mam nadzieje ze to cos zmieni bo jak nie to juz nie bede szukal ehehe :):):): :oczami: :oczami: :oczami:

Tytuł:
PostNapisane: 5 czerwca 2007, 17:43 
Forumowicz

A moze pomogloby zalanie silnika pelnym syntetykiem 5W40 taki jak zaleca bmw ,jednak te oleje szybciej docieraja do wszystkich miejsc. Moze warto sprobowac jezeli motor jest zdrowy to powinien smigac na 5W40. Ja osobiscie pierwsza wymiane wlalem 10W40 mobila bo nie wiedzialem co bylo lane i jestem rozczarowany ,na starym olej nic ani sekndy nie stknelo. W najblizszym czasie wleje VALVOLINE MAX LIFE 5W40 ma aprobate bmw i wtedy zobacze ! Pozdro.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1