BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 maja 2025, 22:47

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] System antynapadowy - jak włączyć ponownie?
PostNapisane: 22 listopada 2011, 21:03 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 325tds M-Pakiet
Kod silnika: M51D25
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=99242
aktualnie... strona nr 2 :)
Witam, mam w swojej E36 drobny problem z systemem antynapadowym. Działa on na zasadzie odcięcia zapłonu po ok. 30-40 s (jeśli nie deaktywuje się go po odpowiednim kliknięciu w pewien przycisk) w kilku przypadkach, np. po włączeniu zapłonu lub też po otworzeniu drzwi po stronie kierowcy na włączonym silniku. Do tej pory raz zdarzyło się kiedyś, że cały system z mojej winy sobie poprostu wyłączyłem. Zacząłem kombinować, m.in. otwierać wszystkie drzwi wraz z maską i bagażnikiem, zamykałem wtedy auto z pilota i je otwierałem tak jak radził mi poprzedni właściciel.. No i wtedy w jakiś nieznany mi sposób udało mi się system przywrócić do normalności :D Problem jednak ostatnio powrócił, prawdopodobnie po nieodpowiednim korzystaniu z systemu przez pracownika Stacji Kontroli Pojazdów no i... teraz już wyczerpałem wszystkie możliwości (chyba) w celu ponownego uzbrojenia antynapadu ;)
Kontrolka od antynapadu nie świeci w momencie włączenia zapłonu tak jak powinna czyli światłem czerwonym ciągłym, a tylko błyśnie przez 1 s i gaśnie. Są jakieś sposoby na aktywacje tego systemu czy nie ma na to reguły?
Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E36] System antynapadowy - jak włączyć ponownie?
PostNapisane: 22 listopada 2011, 23:45 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 323i
Kod silnika: M52tuB25
przyłóż immobilizer w okolice tunelu przy lewarku od zmiany biegów a dokładniej do obudowy po jego lewej stronie, czyli koło kolana na kilka sekund 5-10 sek. Powinno zapikać kilka razy jeśli tam masz ukryty obwód ( a na 99% jest właśnie tam :) ) i aktywujesz funkcję. Tak bynajmiej miałem w swojej e36.

Tytuł: Re: [E36] System antynapadowy - jak włączyć ponownie?
PostNapisane: 23 listopada 2011, 20:44 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 325tds M-Pakiet
Kod silnika: M51D25
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=99242
aktualnie... strona nr 2 :)
Boggy dzięki za odpowiedź, spróbowałem tego sposobu, ale widocznie obwód mam ukryty w innym miejscu, albo w złym miejscu dokładałem go, bo funkcja nie aktywowała się. Na szczęście potem znów zacząłem kombinować tak jak wcześniej to opisałem... mniej więcej wyglądało to tak, że zamknąłem drzwi pasażera i kierowcy ręcznie od środka a następnie otworzyłem auto z pilota... Antynapad wrócił do normalności, temat do zamknięcia ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1