BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 20:34

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Problem z odpalaniem
PostNapisane: 11 kwietnia 2012, 10:34 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: e36 compact
Witam wszystkich mam taki problem w mojej bmw 316 compact, Może zacznę od tego że mam ją w gazie, lecz problem mój leży w benzynie tzn. jakąś nie dawno odpaliłem ją aby pochodziła chwile i się rozgrzała lecz po chwili zgasła i od tamtej pory nie odpala na benzynie prawie że wgl. Mówiąc prawie mam na myśli to, że po paru próbach kręcenia załapie odpali ale gaśnie zaraz, z raz czy 2 razy pochodziła sama ok minuty ale strasznie szalała na obrotach od 100 do 500 i tak cały czas skakała i zgasła, i tak ciągle złapie zgaśnie złapie zgaśnie złapie na chwilkę i gaśnie, na gazie normalnie odpala i jeździ, choć na gazie tez obroty szaleją na biegu jałowym. Gdy jadę na gazie i przełączę na benzynę od razu się zmula i zmula tak dopóki samochód nie stanie lub nie przełączę na gaz a gdy nacisnę sprzęgło od razu gaśnie. Myślę że to wina filtra paliwa ale nie jestem pewien dlatego pisze do was z prośbą o pomoc.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E36] Problem z odpalaniem
PostNapisane: 11 kwietnia 2012, 11:19 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 Coupe
Kod silnika: M50TUB25
Witam
Ten problem trochę wygląda na pompę paliwową, może już być zużyta i podaje słabe ciśnienie,
filtr paliwa też może być zapchany, wymień go na jakiś najtańszy i zobaczysz czy to to.
Układ paliwowy może być też zasyfiały (różne rzeczy się trafiają w dystrybutorach).

Działalność na terenie województwa Dolnośląskiego oraz Śląskiego
Telefon kontaktowy: 692 30 37 11

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1