BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 01:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] nie przyspiesza na jedynce:(((
PostNapisane: 9 sierpnia 2007, 20:36 
Witam wszystkich. Mam bardzo drazniacy mnie problem, od jakiegos czasu mam problem z przyspieszaniem na pierwszym biegu jak daje wiecej gazu chcac ruszyc bardzo szybko zaczyna szarpac zamiast przyspieszac chyba ze rozkrece na sprzegle wtedy jakos idzie:((( na pozostalych biegach wszytko wydaje byc sie ok. Co to kurcze moze byc filtr paliwa czy pompa paliwa czy co??:( pozdrawiam i wielkie dzieki z góry

Edt nie przeklinamy
pozdro
pablo022

Ostatnio edytowano 10 sierpnia 2007, 08:21 przez patrykcross, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 9 sierpnia 2007, 23:51 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530i
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=149340
a czy ten objaw powtarza się podczas przyspieszania na kolejnych biegach?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 10 sierpnia 2007, 13:18 
nie nie na pozostalych biegach jest ok tylko na jedynce jak za mocno wcisklam gaz dlawi sie pozniej znowu zalapuje czego efektem brak przysopieszenia a zamiast tego samochod skacze jak zaba...:( jakis pomysl???

Tytuł:
PostNapisane: 10 sierpnia 2007, 13:58 
Pierwsze kroki

A Moze przyczyna byc lewe powietrze ? sprawdz gume przeplywomierza.... nie rozumiem za bardzo o co ci chodzi, bo mi skakal wlasnie na 1 przez powietrze ,chyba ze ty nie masz mocy ale to troche dziwne z tylko na 1....

Ja mam taki prblem ze szarpie i nie ma mocy w golfie ale to na kazdym biegu i przyczyna tego bedzie kopulka,kable lub swiece ewentualnie bede szukal dalej ale pompe paliwa czy filtr na koncu bym stawial na twoim miejscu , ja wymienilem filtr i nic nie dalo....

Tytuł:
PostNapisane: 10 sierpnia 2007, 14:03 
Pierwsze kroki

także przyłączam sie do tego pytania. czasami na 1 i 2 jak mu depne ostro to auto sie dławi dopiero po "złapaniu" wyższych obrotów odmula i wszystko wraca do normy.na pozostałych biegach jest w porządku

Tytuł:
PostNapisane: 10 sierpnia 2007, 17:01 
Forumowicz

patrykcross napisał(a):
Witam wszystkich. Mam bardzo drazniacy mnie problem, od jakiegos czasu mam problem z przyspieszaniem na pierwszym biegu jak daje wiecej gazu chcac ruszyc bardzo szybko zaczyna szarpac zamiast przyspieszac chyba ze rozkrece na sprzegle wtedy jakos idzie:((( na pozostalych biegach wszytko wydaje byc sie ok. Co to kurcze moze byc filtr paliwa czy pompa paliwa czy co??:( pozdrawiam i wielkie dzieki z góry

takie szarpanie na jedynce moze byc spowodowane wyrąbanym dociskiem sprzęgła

Tytuł:
PostNapisane: 10 sierpnia 2007, 22:18 
no wlasnie mnie ciekawi ze to dzieje sie tylko na pierwszym biegu kiedy silnik najszybciej sie rozkreca i wydaje mi sie ze to jest wlasnie z tym zwiazane...:( ja postawilem na filtr paliwa i pompe paliwa bo mi pare razy benzyny zabraklo( wskaznik troche oszukuje:))) i po ktoryms razie jak na resztkach jechalem i blagalem boga zeby mi nie zabraklo benzyny do stacji, stanalem i po zalaniu zaczelo sie dziac wlasnie tak po jakims czasie:( dzieki za zainteresownie

[ Dodano: 10 Sierpień 2007, 23:20 ]
Aha jeszcze jedno sprzeglo jest na bank dobre ale jeszcze sprawdze dzieki

[ Dodano: 10 Sierpień 2007, 23:25 ]
moc tez jest sprawdze ta gume bo to brzmi rozsadnie dam znac jak znjade przyczyne albo jakas wskazowke

Tytuł:
PostNapisane: 12 sierpnia 2007, 10:05 
Pierwsze kroki

filtr paliwa i tak na pewno nie był zmieniany ja bym zmienił ( nowy filtr 40pln jak będziesz jechał w środę to zmienimy) :D pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2007, 16:07 
Witam wszystkich:)) JUZ WSZYSTKO JEST OK, DLA ZAINTERESOWANYCH NAJPIERW WYMIENILEM FILTR PALIWA OD RAZU LEPIEJ CHODZIL SAMOCHOD ALE TO NIE BYLO TO PRAWDZIWA PRZYCZYNA LEZALA W LEWYM POWIETRZU PEKNIETY GUMOWY WAŻ:))) WIEC WIELKIE DZIEKI WSZYSTKIM ALE PRZEDE WSZYTKIM KRECIKOWIMLODEMU WIELKIE DZIEKI. POZDR.:)PRUSZCZYK1

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2007, 20:58 
Zacna persona forum

Moje BMW: E30 344i
Kod silnika: m62b44
Garaż: E36 Coupe 325i
E30 Coupe 344i
skoro juz problem rozwiazany to czas na maly zarcik

Moze zgubiles gdzies 2 gary? sprawdz czy jest 6 :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2007, 21:07 
Pierwsze kroki

hihi dobre :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :super:

Tytuł:
PostNapisane: 19 sierpnia 2007, 00:46 
hehe:) na pewno mam cztery garki:) bo ja narazie uczy sie rzucac pupka tylko na zwirku i na sniegu :) oszczedzam oponki a przy okazji za soba zostawiam takie piekne chmurki kurzu lub sniegu:))) jak to opanuje to postawie na 6 garow:)

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2007, 19:46 
Pierwsze kroki

6 to moc czlowieku wypas tak jak ty na piachu to ja na asfalcie

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1