BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 03:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Panel Klimatyzacji, ABS:/
PostNapisane: 1 września 2007, 04:15 
Pierwsze kroki

Witam, tak szukam i szukam i nie moge znalesc...
dzisiaj wpadlem na genialny pomysl:) zeby zmienic (oczywisice jak sie da) moj panej klimatyzacji, taki manualny na ten od climatronica... tylko zielonego pojecia nie mam czy tak sie da?
Jesli juz to ktos robil to prosze o porade

i druga sprawa, bardziej techniczna, jak kupowalem auto to dostalem inforamcje iz posiadam ABS, no i teoretycznie tak, mam pompe z ABS, mam czujniki w tylnych kolach i....
na tym by sie skonczylo:/ tylko ze sprawa jest taka, wiem ze brakuje mi czujnikow w kolach przednich, ale zastanawia mnie strasznie dlaczego kontrolka od ABS ani razu mi sie nie zapalila? nawet przy przekreceniu kluczyka... i teraz nie wiem tak naprawde od czego zaczac? wiem ze nie zrobie tego sam, ale bladego pojecia nie mam od czego zaczac??
Ma ktos jakies propozycje???

Z gory dziekuje za wszelka chec pomocy..

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2007, 07:50 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: B28
Najpierw bym sprawdził czy w zegarach poprzedni właściciel nie wyjął zarówki od ABS-u, bo powinna się świecić....
Jeśli to tylko kwestia braku czujników to sam sobie z tym poradzisz. Kupujesz i wkładasz czujniki, podpinasz wtyczki i już. No i pewnie wizyta na kompie będzie nieunikniona by skasować błędy

powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2007, 07:56 
Pierwsze kroki

Panel raczej nie będzie pasował ponieważ słyszałem że cała nagrzewnica jest inna i sterowanie. W zwykłej jest linka do sterowania klapkami. A ABS powinien świecić po włączeniu zapłonu przez chwile. Sprawdz bezpieczniki może ktoś wyjął żeby nie świeciło albo wyjął żarówke

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2007, 11:35 
Pierwsze kroki

no tak mozliwe ze wyjaz zarowke, bezpieczniki ok, przynajmniej te co sa:) tylko niech mi ktos teraz wytlumaczy jak mam sprawdzic zarówke pod zegarami? jak rozkrecic?? zebym sie z tym nie nameczyl, wczoraj cztery godziny montowalem radio, a raczej podswietlenie do radia bo wczesniejszy wlasciciel mial chyba z 4 instalacje radiowe:/ szkoda gadac, autko super ale cala reszta.... straszne druciarstwo....

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1