Witam wszystkich fanów BMW
Mam samochodzik ( BMW E36 316i COMPACT 95r. ) i taki mały problemik.
Posiadam ten wóz już prawie 1/2 roku i jeśli jade po nierownym terenie np po trawie czy tez po kostce to mam takie spore ruchy kierownica w prawo i w lewo, laczy sie to tez z takim lekkim stukiem ale minimalny prawie ze go nie slychac. No i wymienilem juz:
1. Tylne tuleje wahacza ( obie strony/ L+P )
2. Łączniki stabilizatora z wahaczem te krotkie ( tez obie strony)
3. Gumy stabilizatora te co lacza stabilizator z nadwoziem.
No i dalej jest to samo. Bylem na stacji kontroli pojazdow na przegladzie i powiedzial mi ze autko jest w idealnym stanie i ze on nic nieprawidlowego nie widzi. Ale ja juz mam prprostu dosyc tych luzow i nie wiem co mam jeszcze wymienic! Moze ktos mial podobny problem i go jakos rozwiazal a wiec pytam. Aha i przy lekkim hamowaniu tez sie odczuwa taki lekki luz. Tzn np jezeli jade 120kmh i zaczne lekko wciskac pedal hamulca to czuc wibracje na kierownicy.
Aha i druga sprawa to simering na skrzyni biegów na wale.
Widac ze juz tak dosyc moczy i chcial bym go wymienic, ale przed wymiana chcial bym zapytac co sadzicie o simeringach ( czyli jakie firmy proponujecie ) bo nie chcial bym za 1/2 roku znowu go wymieniac. No i czy przy wymianie tego simeringa trzeba wyciagac skrzynie biegow. Czy wystarczy tylko odkrecic wal napedowy itd. Prosze o wasze opinie i o pomoc. Pozdrawiam!!