BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 16:48

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] obroty silnik 2.0 12v
PostNapisane: 27 listopada 2007, 15:17 
Pierwsze kroki

witam wszystkich opisze wam dokladny opis mojej usterki a wiec strzlil na gazie przeplywomierz popsuty kupilem nowy sprawny podlaczylem wszystko ok i teraz jak odpale samochodzik normalnie chodzi daje gazu a tu nic jezeli lekko nacisne gaz to leciutko powoli wchodzi w obroty oczywiscie na benzynie na gazie nie probowalem poniewaz musze jechac na regulacje alenie mam jak wruszyc bo nie dojade bo sie muli dusi niewiem jak to okreslic pomocy porzebuje od was koledzy pozdrawiam i z gory dziekuje czekam na odpowiedzi z waszej strony :zly:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 27 listopada 2007, 15:24 
Zacna persona forum

Moje BMW: kiedyś było
Miałem takie objawy ale na gazie (silnik dokładnie ten sam). Na początek mulił na gazie. Potem gaz całkowicie przestał działać. Powodem był brak masy na parowniku. W przypadku benzyny, to nie mam pojęcia co może być przyczyną.

Tytuł:
PostNapisane: 27 listopada 2007, 15:27 
Pierwsze kroki

musze to szybko zrobic ale niemam pojecia jak poniewaz tak to wszystko cacy jak stoi i dam gazu mul a jak rusze to jeszcze gorszy mol chyba ze wcisne sprzeglo i leciutko gazu wejdzie na obroty 2 lub 3 tysiace puszczam sprzeglo jeszcze leciutko gazu juz na biegu i mul niewiem cio to jest pomocy

Tytuł: kolego bmw nielubia gazu,przeplywomierz wymien
PostNapisane: 28 listopada 2007, 11:04 
Pierwsze kroki

99 procent to przeplywomierz mialem to samo kupilem 3przeplywki dopiero trafilem na 4 ze byla dobra...wspolczuje ci ja tak mialem 4miesiace wkoncu pojechalem do serwisu do zielonej gory 170zl i wszystko sie dowiedzialem dam ci rade odlacz przeplywke i zobaczysz ze bedzie lepiej....i szukaj nowej takiej samej..masz chyba 4pinowa..

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2007, 18:22 
Pierwsze kroki

ale przeplywka chodzi chyba dobrze blaszka dziala dobrze i tak dalej bo w tej co mialem blaha sie blokowala i nie dostawal powietrza kupilem nowa tzn uzywana i teraz nie wkreca sie mozliwe ale co by bylo w niej zle jezeli blaszka chodzi ?

Tytuł: stawiam nadal na przeplywke
PostNapisane: 28 listopada 2007, 20:20 
Pierwsze kroki

to ze klapka chodzi to nieznaczy ze daje impuls do kompa..stawiam na przeplywke mam jaka podaj mi ilema pinuf ale chyba 4,,,ciezko trafic na dobra atak to cie ktos przekreci ja kupilem 4 sztuki i zadna niebyla dobra ale odzyskalem kase..moje gg9319997..odlacz przeplywomierz te kostke i sie przejedz powinno byc troche lepiej

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1