Mam problem z silnikiem m40, ale pokolei. w sierpniu kupiłem ładną zadbaną 316-stke e30 ,chodziła prawie dobrze. koleś który mi ją sprzedawał powiedział że lekko stukają zawory ale jak wymienie olej to będzie OK! wymieniłem olej ale dalej lekko stukało. potem dowiedziałem się że trzeba wymienić wałek dzwigienki i popychacze!(ok 900zł)pojeżdziłem jeszcze 2 miesiące aż zaczeło tak stukać że nie mogłem przekroczyć 100 bo aż mi było szkoda samochodu im wyższe obroty tym głośniej, więc odstawiłem do garażu!więc wymieniłem najpierw wałek i dzwigienki ale dalej stukało, wymieniłem popychacze wszysko nowe powinno chodzić idealnie, a tu akuku dalej to samo! nadodatek po wymianie popychaczy puściła uszczelka głowicy i płyn zmieszał się z olejem! Więc wymienie jeszcze uszczelke i olej ale wątpie by to pomogło! Wie ktoś może co tak wali typowy dzwięk udeżania metalu o metal, na biegu jałowym też stuka ale nie tak mocno, dopiero jak dodaje gazu to częstotliwość stukotów zwiększa się i jest nie do wytrzymania!!! co musze wymienić by było OK?
RATUJCIE ONA JEST WARTA KAŻDYCH PIENIĘDZY!!!
|