BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 20:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 grudnia 2007, 20:27 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36
Kod silnika: M40B16
Robert dzieki!! wiesz co chyba to by sie wszystko zgadzalo bo akurat w ten dzien co mi umarl to stal na dworze a bylo troche mroziku. a czesto tez mi sie zdarzalo wczesniej ze kiedy odpalalem rano po nocnej zmianie na parkingu to mi potrafil zgasnac dopiero za drugim razem sie rozkrecil. co do pompki to masz racje bo nie zawsze bylo ja slychac po przekreceniu stacyjki dopiero po jakim czasie. wczoraj jak odkrecalem swiece to byly dosyc zalane. niby je wypalilem nad ogniem i wyczyscilem ale tak jak mowisz mogle juz skaczyc zywot. no nic zholowalem dzis autko do mechanika i moze zroi z nim- mam nadzieje! odkrecal przy mnie swiec i sprawdzal iske to iskra byla ale sprawdzal ja na przewodzie od rozdzielacza a na swiecy nie a swieca nie byla zalana ale wkoncu po wczorajszym czyszczeniu wsumie dlugo nie krecilem silnikiem wiec moze nie zdarzylo zarzucic je paliwem i cos mowil ze trzeba bedzie moze zajzec do tlokow. mam nadzieje ze az tak powaznie sie nic nie stalo tylko takl jak mowisz ze moglo swiece szlak trafic, lepiej zeby nie musial sciagac glowicy! wszysko sie okaze w niedlugim czasie. Pozdrawiam, PS. a co sie moze stac jak bede wciskal gaz przy odpalaniu? choc tego raczej nie robie?

[ Dodano: 9 Styczeń 2008, 21:16 ]
Koledzy od 20 grudnia moja bunia mi umarla:( dopiero dzisial 8 stycznia odebralem moja beemeczke od mechanika:) uwierzcie mi ale jak sie dowiedzialem ze auto jest naprawione to podskakiwalem z radosci :oczami: jak wsiadlem po takiej przerwie to czulem sie jak nowo narodzony :) jest elegancko!!

[ Dodano: 9 Styczeń 2008, 21:26 ]
kledzy jest bosko:)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1