BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 23:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] m50b20 nie odpala
PostNapisane: 30 października 2015, 14:37 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: e46
Kod silnika: m52b20
Witam mam problem z e36 podczas odpalania łapie lecz nie chce odpalić problem pojawia się od czasu do czasu jedyną opcją odpalenia samochodu jest wzięcie go na hol i pali. przez 4 dni jest ok i dalej pojawia sie ten sam problem... świece są ok pompa paliwa działa świece nowe. Awaryjnie na LPG jest to samo. Pytanie co może być przyczyną ? czytałem sporo na necie o czujnikach położenia wału sondach świecach pompach paliwa przepływkach. Dodam że to autko to gruzeł i nie ma sondy również wcześniej przez 2 miesiące nie miał przepływki i było ok. Nie znalazłem na żadnym forum podobnej usterki dlatego otwieram nowy temat. Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E36] m50b20 nie odpala
PostNapisane: 27 listopada 2015, 03:02 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36
Kod silnika: M50b25
Pierwsze co w kolejności to zmierz kompresje na cylindrach ,bo tu może sie pojawiać problem, przy uszkodzonym czujniku wału(nie wałka)choć w M50 jest tylko czujnik wałka "górna część silnika z przodu" silnik teoretycznie nie powinien nawet na hol zapalić przy uszkodzonym czujniku.
Na LPG "sekwencja" nie widziałem auta żeby na zimnym odpalił.
Jak juz auto odpalisz na hol to chodzi normalnie czy wystepują jakieś zmiany , opisz to jaka jest praca silnika jak juz odpali

PostNapisane: 29 listopada 2015, 16:16 
Forumowicz

Moje BMW: 525
Kod silnika: m52tu28
Garaż: było e36 m52b28/było e39 m54b22/był e46 m52tu28/jest e39 m52tu28
podmien od kogos cewki zaplonowe moze pomoze

PostNapisane: 1 grudnia 2015, 10:33 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: e46
Kod silnika: m52b20
Po odpaleniu silnik normalnie pracuje. Aktualnie wszystko jest sprawdzane, x2 wtryski lpg nie działają przez co żre PB gdzie znowu jest słaba pompka i źle pokazuje ilość paliwa, póki co problem sie troche ograniczył

PostNapisane: 3 grudnia 2015, 16:59 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36
Kod silnika: M50b25
PatrykE46, za pokazywanie poziomu stanu paliwa w zbiorniku odpowiada pływak, pompka nictu nie ma do tego, jak masz podjechana juz pompe to ją wymień , ogarnij gaz z tymi wtryskami daj znac cy cos jeszcze sie dzieje ;)

PostNapisane: 4 grudnia 2015, 17:47 
Zacna persona forum

Moje BMW: F31 320 ED
Kod silnika: N47T
Miałem taki sam przypadek gdy mialem E36 M52 2.0 tylko ja miałem taki problem że auto tak wariowało jak np po nocy zapaliłem auto i po chwili zgasiłem, po czym auto wogule odpalić nie chciało, raz nawet 2 tygodnie stało zanim odpaliło, paliwem smierdziało z rury wydechowej, jak już załapał strasznie nierówno chodził az sie zagrzał i było ok, a potem już chodził ok, i nauczyłem się żeby auta szczegolnie to zimą się działo nie odpalać na tak zwane pare sekund i gasić zanim się silnik nie zagrzeje. Ja nic nie wymieniałem w silniku.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1