Jak masz krzywe tarcze i podniesiesz auto do góry to koło wyraźnie w jednym miejscu będzie mocno hamowało (miałem tak już i to sprawdzony patent)
Krzywe tarcze to szarpanie kierownicy w przedziale 60 - 90km/h i bicie pedału hamulca (miałem tak już i to sprawdzone praktycznie)
W twoim przypadku jak masz bicie przy 120km/h to masz źle wyważone koła. (miałem tak już i to sprawdzone praktycznie)
110 - 120Km/h przy 16 - 18 calach to akurat prędkość obrotowa przy której zachodzi rezonans i ujawnia się niewyważenie , wiem bo walczyłem z tym w zeszłym roku i każdy wulkanizator mówił opony kicha albo felgi do kicha a to wyważarki było do d..y.
Czasem jednak się okazuje ze trzeba dowarzyć koła na aucie czyli wyważarce rezonansowej aby pozbyć się bicia statycznego.
Tu masz filmik tylko coś im się nazwa pomyliła bo powinno by wywarzanie statyczne bo wywarzanie następuje w płaszczyźnie pionowej a nie poziomej.
https://www.youtube.com/watch?v=cc8ktdlnvYQObecnie jestem na etapie budowy własnej domowej wyważarki mikroprocesorowej i będę miał w d...e wulkanizatorów