Witam.
Raz jak parkowałem zauważyłem, że wskazówka od temp. nie jest w pionie, a lekko za.. zgasiłem auto i zobaczyłem pod maska ,że jest wyciek z króćca pod pokrywą, Wymieniłem króciec jak i termostat. Samochód po wymianie, na postoju trzymał temp. 90 stopni lecz po chwili rosła, pomyslalem , ze moze pompa wody jest przyczyna,zmieniłem na nową i niestety to nie to.Czujnik temperatury także zmieniony. Auto strasznie ciezko odpala oraz faluja obroty.. wiem na pewno, że ze 2 cewki mam rypniete ale nie wiem jak to sprawdzić..

Odpowietrzałem układ według schematu na forum , ale 2 czołowe weze wychodzace od chłodnicy mam ciepłe, miekkie ale suche .. przy naciskaniu ich nie slychac bulgotania płynu.Nie ma cieplego ogrzewania w srodku, pomyslalem ze weze od nagrzewnicy sa zapowietrzone ale z 1 weza wylatywał płyn,odpinając 2 i 3 waż plyn lecial juz z samej nagrzewnicy.Bmw miało zamontowany gaz, dokladniej stag1... wymontowałem parownik oraz ten filter obok. Co do podłaczenia tego to waz od przepustnicy dałem do bloku a nie do parownika(waz numer 14) wg. teego schematu :
http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts ... Id=11_1488Moze mieliscie podobna sytuacje ?