W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.
Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj. Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów: [Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji. Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!
Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery
Witam. Mam problem z silnikiem 1,8 M43B18. Silnik dziwnie pracuje. Słychać pukanie, w czasie jazdy pracuje normalnie, żeby po pewnym czasie nagle stracił moc, nie reaguje na dodawanie gazu i szarpie samochodem. Po jakimś czasie znów jeździ normalnie jak powinien. Co może być przyczyną? Mam osobiście nadzieję, że to wina popychaczy, ewentualnie przewody zapłonowe do świec. Czy może jednak zużyte panewki? W poniedziałek jadę na wymianę oleju w silniku. Nagrałem krótki filmik, jak pracuje zimny silnik w moim BMW, filmik mojego autorstwa poniżej.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości