BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 23:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2008, 12:16 
Forumowicz

Ja mam 318i ale po ponad roku jak sobie nią śmigam chętnie przesiadłbym się jakieś r6.Brakuje czasami tego buta chociaż nie mogę narzekac na swoje 115 koników choc fajne jest 192 ! Pozdrawiam wszystkich !

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2008, 12:27 
Forumowicz

Moje BMW: BMW e39 525i
Ja mam 325 i opłaty na rok ( zalezy w jakiej ubezpieczalni ) wynoszą 610zł na rok. A co do spalania jek jezdze spokojnie to 11-12 l na 100km :) częśći nie są drogie moim zdaniem, a pozatym to są dobre auta i sie niepsują :P jezeli kupisz sobie 325 to uwazam jak kolega kilka postów wczesniej ze bedziesz ładował kase w paliwo :D

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2008, 13:18 
Forumowicz

Moje BMW: E36 Touring M-Pac
Kod silnika: M52B25
Ja mam 2.5 silnik i OC cos ok 500 zlotych na rok (60% znizki), ogolnie to trzeba dobrze poszukac w ofertach ubezpieczycieli, a zawsze znajdzie sie cos taniego.
Jesli chodzi o silnik to polecam 2.5 170 PS (323), jest bardziej ekonomiczny i elastyczny niz 325. Tylko poczatek produkcji chyba od 95.

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2008, 16:49 
Forumowicz

chłopaki ale jak wezmie matke na papier to nigdy sie znizek nie dorobi tak naprawde naj gorsze jest pierwsze oc pozniej masz juz znizke dobrze tez jak bys znalazł takie ubezpieczenie gdzie mogą ci rozbic na dwie raty kosztów to nie zmniejszy ale złapiesz oddech :hyhy: to uwazam ze to nie jest problem problemem moze sie okazac znalezienie buni w dobrym stanie

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2008, 20:08 
Forumowicz

Moje BMW: E39
Kod silnika: m62b44
kuba napisał(a):
chłopaki ale jak wezmie matke na papier to nigdy sie znizek nie dorobi tak naprawde naj gorsze jest pierwsze oc pozniej masz juz znizke dobrze tez jak bys znalazł takie ubezpieczenie gdzie mogą ci rozbic na dwie raty kosztów to nie zmniejszy ale złapiesz oddech to uwazam ze to nie jest problem problemem moze sie okazac znalezienie buni w dobrym stanie

zniżki lecą normalnie tutej nie ma wpływu to że jest współwłaścicielem, jedynie jest zwyżka np za prawko że się ma krucej niż 2lata i jest zwyszka za to żę np nie ma się 25lat ja tak miałem,

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2008, 21:37 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 QP
Kod silnika: m50b20
zgadzam sie z fosa...równiez polecam wersje 323 ma 2.5 i 170koni i taki sam moment obr. jak 325, ale nizej polozony, przez co jest bardziej elastyczny co w codziennej jezdzie sprawdza sie lepiej..no i mniej pali

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2008, 21:43 
Forumowicz

Nie pchaj sie w r4,najlepsze silniki BMW to R6.Od 320 wzwyż.... Polecam :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2008, 21:44 
Częsty bywalec

Moje BMW: 325i
Kod silnika: M50B25 Vanos
ja mam 325i i tez jest to moj pierwszy samochów bez żniżek w AXA wywszło mi oc z nw za 1450 (niemam zniżek i niemam ukońcone 25 lat tyle ze mam juz 24klata prawko) za 1450 i pali mi 12 po mieście i 8 w trasie jak nieprzekraczam 3500 na obrotomierzu.

PS niekupuj w polsce jedż do NIEMIEC taniej wyjdzie mi moja wyszła 8 tys ze sprowadzeniem a niewkłada dużego wkładu do ideału ;)

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2008, 21:55 
Forumowicz

Ja 328 ubezpieczyłem w MTU ze zniżkami 60% wyszło 450zł za rok. :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2008, 13:48 
Pierwsze kroki

ja płace na rok 440zł za OC iNW -2.0L

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1