BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 22:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Świecąca kontrolka po wymianie klocków
PostNapisane: 24 maja 2008, 15:45 
Pierwsze kroki

wymienilem klocki hamulcowe w mojej e 36 coupe ale dalej mi sie swieci lampka w konsoli
powinna ona sama zgasnac przy wymianie czy moze zrobilem cos zle kto mi pomoze?

Cytuj:
[color=red][model???] wymienilem klocki w mojej bmw e36 coupe

Zapoznaj się z ZASADAMI.

robertbmw

Ostatnio edytowano 6 czerwca 2008, 21:33 przez rafaelmaciol, łącznie edytowano 4 razy

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2008, 15:59 
Forumowicz

W klockek masz wciśnięty czujnik złużycia tych ze klocków jak ci sie przetrze to pali sie kontrolka a podłączyłeś czujnik dobrze :] bo jak jest wszystko cacy to po odpaleniu auta pali sie przez chwile a potem gaśnie!

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2008, 16:38 
Pierwsze kroki

tak mysle wsadzilem ja dobrze ona caly czas mi swieci i nie chce zgasnac co moze byc jeszcze przyczyna?

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2008, 19:20 
Forumowicz

Przetarty kabelek też sie zdarza najczęściej jest przetarty przez opone ale moze i ze starości guma stracić swoje właściwości przetrachcieć i pęka a warunki atmosferyczne robią swoje zdejmij oponke i popatrz dokładnie oczyść przewody i bendziesz wiedział ;) !

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2008, 20:25 
Forumowicz

Moje BMW: e46 320d touring
Kod silnika: M47N
stary a kupiles nowy czujnik kolckow?? czy wlozyles ten stary?? bo jak stary to kontrolka nigdy Ci nie zgasnie:((( musisz znależć zuzyty i ten wlasnie wymieni :ok: c:)

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2008, 20:42 
Forumowicz

Jak nowy czujnik możesz kupić oddzielnie jak czujnik jest wcisnięty czy jak kto woli wtłoczony w klocek hamulcowy a po za tym to chyba nikt by sie nie łaszczył na pare groszy zeby kupić klocek bez czujnika bo to wkońcu chodzi o nasze bezpieczęstwo i czasmi nie tylko nasze ale różnie to bywa ! :D

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2008, 22:37 
Forumowicz

bez czujnika kontrolka bedzie sie palic non stop:/

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2008, 07:12 
Forumowicz

:D !

Tytuł: czujnik mam ten stary
PostNapisane: 25 maja 2008, 10:16 
Pierwsze kroki

ale jesli musze jechac na komp.bledy wykasowac no to jest po psprawie tak mysle

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2008, 12:02 
Forumowicz

Mylisz pojęcia :zdziwko: jeżeli nie podpiołeś czujnika albo masz gdzieś na obwodzie kabelek przetarty czy przerwany to co ci komp w tym nic nie pomoże bo czujnik i tak bendzie cie informował przez odpowiednią kontrolke na desce rozdzielczej że nadal jest cos nie tak i kasowanie błędów żadne ci w tym wypadku nie pomoze więc nie wiąż tych 2ch zeczy razem bo jedno do drugiego ma sietak samo do siebie jak pięść do oka :D sprawdz czy czujnik jest odpowiednio połączony lub jak radził [shadow=darkred]aces[/shadow] czy aby napewno kupiłeś klocki z czujnikiem czy odpowiednio je założyłeś i czujnik podpiołeś i wreszczie czy nie masz gdzieś przerwy w obwodzie bo jak takowa sie pojawiła to kontrolka bendzie ci siepaliła co byś nie zrobił i tak non stop chyba ze diode z kontroolki wyjmiesz :zdziwko: !

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2008, 12:33 
Pierwsze kroki

kabelek byl dobry wsadzilem go dobrze a nowego nie kupowalem bo mi gadali ze nie trzeba

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2008, 16:57 
Forumowicz

To jak wsadziłeś stary czujnik to nie licz że ci kontrolka zgaśnie proste ! :zly: A swoją drogą to ty też jesteś dobry zaczyna3 3 czy 4ry tematy [shadow=red]rafaelmaciol[/shadow] o tym samym i wprowadzasz zamęt na forum jak założyłeś 1den czy 2 to trzymaj sie nich a nie 4ry o tej samej tematyce!To ten co ci tak powiedział żebyś włożył stary czujnik to niech ci to teraz zrobi tak zeby było cacy i kontrolka sie nie paliła :znudzony: :znudzony: :znudzony: :kwasny: :kwasny: !Jak taki geniusz to niech pociągnie sprawe do końca a ty jak sie nie znasz bądz naprawde nie masz zdolności lub ci się nie chce to nie bierz sie za coś czego nie potrafisz pożądnie skończyć jak ci ktoś z powyższych ludzi stara sie wytłumaczyć po koleji literka po literce śrubka po śrubce a ty swoje!!!!! :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2008, 20:39 
Forumowicz

a kompa nie trzeba kasowac:) jak zmienisz czujnik to kontrolka po kilku sek sama zgasnie:)))))

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2008, 20:47 
Forumowicz

[shadow=red]aces[/shadow] Nie mam siły już zostawiam ci go moze tobie uda sie ta orka na ugorze bo ja już odpadam :znudzony: :znudzony: :znudzony: :znudzony: :znudzony: życze szcześcia pozdro!!!

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2008, 22:02 
Forumowicz

Moje BMW: E36 323i Turing
Kod silnika: M52B23
Po prostemu :) jeśli zaświeciła się kontrolka znaczy że czujnik jest już uszkodzony trzeba wymienić oryginał kosztuje 17zł w ASO potrzebne są dwa. Jak założysz nowy kontrolka odazu zgaśnie i tak do następnej wymiany.

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2008, 07:27 
Częsty bywalec

Moje BMW: e34 ix/e30/e39
Kod silnika: M50B25/M20B20/M57D25
Garaż: e34 525 ix -> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=21841
e30 320i -> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=52144
e39 525d -> soon :)
XyX napisał(a):
Jak nowy czujnik możesz kupić oddzielnie jak czujnik jest wcisnięty czy jak kto woli wtłoczony w klocek hamulcowy

Głupoty piszesz. Oczywiście, że czujnik mozna kupić oddzielnie. Do e36 to koszt około 35 złotych. Przerabiałem to u ojca. Tylko jak się kupuje czujnik to należy zwrócić uwagę na długość kabla. Ja wziąłem 2 z róznymi długościami, później ten niepotrzebny zwróciłem spowrotem do sklepu. Niestety nie pamiętam który (z dłuższym czy krótszym kablem).

e34 525 xDrive -> viewtopic.php?t=21841
e30 320i -> viewtopic.php?t=52144

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2008, 07:36 
Forumowicz

niewiem jak u was ale w e46 jest po jednym czujniku na kazda os tzn z przodu z lewej z tylu z prawej i czujniki te kupuje sie osobno a nie z klockami:/ jak nie wymieni sie czujnikow (tego co jest zuzyty) kontrolka bedzie swiecic:/ to tyle.. juz niemam sily :mur:
stary masz trzy rozwiazania:
-jezeli chcesz zeby tylko kontrolka zgasla- wymien tylko czyjnik i przyklaj go tasma np do amorka i kontrolka zgasnie :rotfl:
-jezeli chcesz zeby byly hamulce wymień tylko klocki i bedziesz mial czym hamowac ale kontrolka bedzie swiecić :hyhy:
-i ostatnia wymień klocki i czujnik i wszytsko bedzie cacy i ta opcje polecam :cwaniak:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1