diolek napisał(a):
no moze i masz racje, ale powiedz mi co ma zrobic ktos kto kupil auto , w ktorym poprzedni wlasciciel przez X czasu lał mineralny? przeciez w takiej sytuacji zalanie polsyntetykiem oznaczaloby remont silnika, czyz nie?
wiec np: ja niemialem wyboru...
Remont ? A dlaczego niby ? Conajwyżej wymiana paru uszczelek a to raczej groszowe sprawy.
Kisiel24 napisał(a):
Dziekuje koledzy za rady...wleje wtedy jakiegos polsyntetyka...tylko szczerze to cholernie sie boje
Lej i nie świruj jarząbka !
mongooes napisał(a):
hehe, mi tez mowili w warsztacie, ze tak nie mozna robic. Powiedzialem, ze mozna, wystarczy wlac ten olej podczas wymiany kierownik podszedl do mnie i pyta sie "skad taka smiala decyzja zeby zmienic z mineralu na polsyntetyk?"
hehe no niestety w PL mechnicy są... jacy są

Jak zmieniałem ostatnio olej na Liqui Moly to zrobili takie oczy

i powiedzieli... A nie szkoda lac takiego badziewia za parę zł to dobrego silnika ? Pierwszy raz ten olej widzę...
marcellchen napisał(a):
aily, ale zes zablysnal ty, miliony aut jezdza na mineralu i sie nic nikomu nie dzieje, to tylko tu na forum wszyscy do swoich 20 letnich bet leja polsyntetyki albo nawet syntetyki ... bo to niby kozera jest tak na forum napisac co ?? jak ktos mial minerala od kupna to leje minerala jak ktos mial syntetyk to leje syntetyk, chyba ze stac kogos na nowe uszczele ..... no ale jak sie ma 20 letnia bete to sie chyba liczy z groszem. no tak, na tym forum sie nikt nie liczy ... wszyscy na orginalach jezdza .... ciekawo jak jest w rzeczywistosci ....
Tak jak jest napisane to forum pasjonatów marki a nie druciarzy więc co z tego że samochód ma 20 lat my je poprostu kochamy. Jak cię nie stac na utrzymanie BMW to kupujesz Tico a nie łatasz wycieki kitem.