BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 maja 2025, 00:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e36] coupe domykanie szyb
PostNapisane: 4 grudnia 2008, 17:58 
Poszukaj zanim zapytasz

Witam serdecznie.
Problem jest nastepujacy:
Przy otwieraniu/zamykaniu drzwi szyba powinna pojechac kawalek w dol/gore. u mnie w jednych dzwiach to nie dziala i caly czas zawadza o ramke..zalozylem nowy zamek(bo kiedys ktos wsadzil z sedana i nie bylo czujnika)..myslalem,ze to rozwiarze problem..ale dalej nie dziala.. :zly: zdjalem drugi boczek i sprawdzilem nowy zamek z drugiej strony i wszystko smiga..wiec zamek jest dobry..sprawdzilem napiecia na wtyczkach i jest po 10,8v..tylko ze po jakims czasie w dzwaiach kierowcy napiecie znika..a z drugiej strony caly czas jest..jak sie podlacza ta zolta wtyczka slychac bylo ''PYK'' w srodku..teraz juz nawet i tego nie slychac..
nie mam juz pojecia co sie z tym dzieje!!
POMOCY!!

w szukajce nic nie znalazlem..

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2008, 21:39 
Forumowicz

Moje BMW: E36 318is
Kod silnika: M42B18
Kolego w pierwszej kolejnosci profilaktycznie przejzal bym i przeczyscil styki w kostkach miedzy dzwiami a karoserią pod gumą przykręconą 2 srubkami

2 sprawa jesli szyba jest caly czas "u góry" tzn ze przelacznik krancowy cały czas łączy i sprawdzil bym krańcóweczke lub szukał zwarcia w jej instalacji

Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2008, 22:40 
Poszukaj zanim zapytasz

stykow nie przegladalem...jutro tam zajrze..szyba jest caly czas ''u gory''..tylko co to jest ten przekaznik krancowy, gdzie go szukac jak sprawdzic czy dziala??!!??
dzieki za wskazowki..

Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2008, 08:14 
Forumowicz

Moje BMW: E36 318is
Kod silnika: M42B18
http://www.allegro.pl/item491630243_rygle_zamki_drzwi_bmw_3_e36_inne_czesci.html
tu masz pokazane o ktorą czesc chodzi
na pierwszym zdjęciu po prawej stronie widac kawałeczek tego przelacznika krancowego on odpowiada za opuszczanie i domykanie szyby podczas otwierania i zamykania

Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2008, 09:52 
Poszukaj zanim zapytasz

Juz wiem o co Ci chodzi..ale u mnie jest inaczej to rozwiazane..u mnie ten przelacznik jest w samym zamku w srodku w drzwiach..to jest '93 rok..i tak jak pisalem wczsniej zamek wymienilem i jestem pewien,ze dziala..jakies inne pomysly??

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1