BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 maja 2025, 14:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Nawiew przez przednie kratki
PostNapisane: 6 stycznia 2009, 20:41 
Zacna persona forum

Moje BMW: E-36/E-46
Kod silnika: M50B20 S2/M54B30
Garaż: Blaszany
Witam mam taki problem.Gdy ustawiam pozycje nawiewu(bez klimy)Np na środek miedzy nogi a kratki,lub miedzy szyba a kratki niestety przez kratki leci cały czas zimne powietrze.Biorę pokrętłem w różne strony czyli bardziej na nogi lub szybę i nic dalej zimno....2lata temu leciało jeszcze ciepłe ale z roku na rok było coraz gorzej.płyn w układzie jest nowy i oczywiście stan jest dobry.Auto ma LPG ale chyba to nic bo jak cos to by na szybę i nogi tez leciało zimne a tam normalnie grzje
Proszę pomocy bo to jest denerwujące!
Z góry dzieki za wszystkie odp
Pozdrawiam!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2009, 21:14 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 318CI
zapowietrzony układ chłodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2009, 21:38 
Częsty bywalec

Z przednich kratek leci CI zimne? a z reszty ciepłe? Te tematy były juz kilkakrotnie i podobno ten typ tak ma, że z przednich leci zawsze zimne

Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2009, 21:47 
Częsty bywalec

NIe podobno tylko napewno.Jak jeszcze jakis czas temu moglo leciec z kratek przednich cieple powietrze?? Zobacz co masz za kolory przy nawiewie na przod .Niebieskie czyli zimne.
A po drugie kolego te temat byl tyle razy juz wałkowany!!! Wystarczyło poszukac ale tobie się pewnie nie chciało.

Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2009, 21:58 
Zacna persona forum

Moje BMW: E-36/E-46
Kod silnika: M50B20 S2/M54B30
Garaż: Blaszany
Koledzy zgadzam się jest niebieskie ale zauważcie ze od połowy zakresu jest coraz większe pole niebieskie a białe się wtedy zmniejsza.Rozumie ze jak wezmę tylko na kratki to leci zimne przez kratki a reszta ciepłe i układu na bank nie mam zapowietrzonego.No właśnie nie wiem jak mogło kiedyś lecieć ale leciało a teraz ni huka....zimno i o....

Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2009, 05:47 
Częsty bywalec

Zimą używa się nawiewu na szybe lub na nogi.A mozesz mieć rownież obok przełącznika od włączanie nawiewu po kratką 2 pokrętła.Jesli masz to przekręc na czerwone,wtedy poleci ciepłe.Innej mozliwosci nie ma.A jesli ci leciało z przodu ciepłe to albo piłes albo nie wiedziałeś skad leci.

Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2009, 07:40 
Pierwsze kroki

Ciekawe rzeczy piszecie że nie leci ciepłe z przednich kratek.Jest tam pozycja że dmucha ciepłym z kratek i na nogi albo na szybę.A jak przesuniesz kawałek dalej to już tylko zimnym i tak ma być a jeżeli jest inaczej to coś macie nie tak ze sterowaniem nawiewem i na pewno nic do tego nie ma zapowietrzony układ.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1