BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 maja 2025, 20:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Dorobienie kluczy do bmw
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 13:33 
Poszukaj zanim zapytasz

Witam mam następujący problem: niedawno zostałem okradziony - zgineły mi kluczyki do samochodu a w związku z tym, że miałem tylko jeden komplet zostałem bez kluczyków i możliwości uruchomienia auta. Skontaktowałem się z firmą, która zajmuje się dorabianiem kluczy z zamka bądź stacyjki. Po długich próbach udało mi się wyciągnąć szybę z zamkniętego samochodu i wyciągnąć zamek z drzwi pasażera, z którego dorobiono mi kluczyk do samochodu. Niestety firma, która to robiła nie powiedziała mi ze w kluczyku jest immobiliser i pomimo tego ze mam klucze nie mogę uruchomić samochodu. Podobno muszę złamać chip do immobilisera tylko ze u mnie w okolicy nikt tym sie nie zajmuje Powiedzcie mi jakie jest wyjście z tej sytuacji - czy jeżeli kupie na allegro cały komplet (stacyjka, kluczyk,zamki) i wymienię całość to będzie to działać czy do tych zakupionych części tez trzeba będzie łamać chip do immobilisera? Samochód to bmw e36 1,6 i compact 1995 rok Albo czy w ogóle można odciać immobiliser?

Ostatnio edytowano 12 stycznia 2009, 14:23 przez maximus2000, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 14:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
jak chcesz dorobić ori. kluczyk do zgłoś się do ASO i za ok. 600pln dorobią Ci ori. kluczyk z immo, tylko musisz im dać do wglądu dowód rejestracyjny oraz dowód osobisty osoby, na którą jest zarejestrowane auto

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 14:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M4 M6
Ja pytałem w aso o obudowę kluczyka bo mam porysowaną to powiedział że tylko cały kluczyk mogą mi dorobić

ponoć 200zł już docięty i z kostką immo, tylko trzeba czekać tydzień czy dwa bo z niemiec to ściągają...

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 14:55 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530d
Wg mnie najprościej będzie dorobić klucz w ASO na podstawie vinu, tak jak pisze rorafalki będzie Ci potrzebny dowód rejestracyjny

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 16:37 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36
wszystko fajnie, ale jak złodziej który ma twoje kluczyki wie komu je zawinął nie będzie miał problemu z dostaniem się do samochodu, a zarazem z jego uruchomianiem.
Ja poszukał bym czegoś takiego tylko do twojego modelu i roku produkcji auta. http://allegro.pl/item528202769_bmw_e36_e_36_318_1_9_m43_komputer_ews_kluczyk.html

najlepiej podzwoń po ogłoszeniach z allegro i dowiedz się czy mają takie zestawy z 2 kluczykami, sterownikiem EWS, wkładkami do stacyjki i zamka.

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 18:15 
Poszukaj zanim zapytasz

Chłopaki nie boje się kradzieży bo samochód nie jest warty tego żeby go kraśc ;) A czy nie mozna po prostu odciąć immo u jakiegoś elektryka?

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 18:51 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 compact
Kod silnika: M54B22
BorysKrystian napisał(a):
wszystko fajnie, ale jak złodziej który ma twoje kluczyki wie komu je zawinął nie będzie miał problemu z dostaniem się do samochodu, a zarazem z jego uruchomianiem.
Ja poszukał bym czegoś takiego tylko do twojego modelu i roku produkcji auta. http://allegro.pl/item528202769_bmw_e36_e_36_318_1_9_m43_komputer_ews_kluczyk.html

najlepiej podzwoń po ogłoszeniach z allegro i dowiedz się czy mają takie zestawy z 2 kluczykami, sterownikiem EWS, wkładkami do stacyjki i zamka.

W ASO jak kupi kluczyki nowe to może też podjechać i na kompie wyprogramować stare kluczyki więc ewentualny złodziej nie odpali autka... ale i tak będzie go mógł otworzyć

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1