BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 maja 2025, 22:34

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] NIVO w e34. strasznie buja na wybojach. pomocy!!!!!
PostNapisane: 18 września 2008, 21:37 
Pierwsze kroki

tak jak w temacie. mam zawieszenie NIVO w swojej E34 i jak jade po koleinach to strach siedziec z tylu poniewaz tyl bardzo mocno skacze, jakby amortyzatory wcale nie trzymaly. bylem na sprawdzeniu i okazuje sie ze jest dobrze, ale wiem ze nie jest. Po prostu sie nie da jechac. czy jest na to jakas rada zeby dalo sie normalnie tym jezdzic?? tylko prosze o normalne odpowiedzi a nie jakies glupeczkowanie typu założ sobie zwykłe itd.

Ostatnio edytowano 19 września 2008, 06:38 przez BMW 527, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: NIVO w e34. strasznie buja na wybojach. pomocy!!!!!
PostNapisane: 19 września 2008, 10:05 
Forumowicz

BMW 527 napisał(a):
tak jak w temacie. mam zawieszenie NIVO w swojej E34 i jak jade po koleinach to strach siedziec z tylu poniewaz tyl bardzo mocno skacze, jakby amortyzatory wcale nie trzymaly. bylem na sprawdzeniu i okazuje sie ze jest dobrze, ale wiem ze nie jest. Po prostu sie nie da jechac. czy jest na to jakas rada zeby dalo sie normalnie tym jezdzic?? tylko prosze o normalne odpowiedzi a nie jakies glupeczkowanie typu założ sobie zwykłe itd.
Ogólenie według mnie sprawdzenie na diagnostyce nie daje wiarygodnej informacji o amortyzatorach. mysle ze powinienes pomyslec o nowych amortyzatorach z tyłu.Sprawdz też stabilizator i łączniki stabilizatora.

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2008, 22:54 
Pierwsze kroki

moze trzeba jakos odpowietrzyc ten uklad?? amortyzatory sa suche jak pieprz wiec nie sadze zeby byly do wymiany. ostatnio wiozlem bardzo duzy ciezar w aucie i o dziwo auto jechalo bardzo rowno i bez bujania. nie wiem o co tu chodzi, brakuje juz mi pomyslow.

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2008, 22:59 
Uzależniony od forum :)

a jaki masz stan płynu w ukladzie i czym masz uklad zalany?

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2008, 09:54 
Pierwsze kroki

Stan płynu jest w normie. a zalany jest płynem ATF II do wspomagania.

Tytuł: ponawiam temat w sprawie NIVO
PostNapisane: 14 stycznia 2009, 06:17 
Pierwsze kroki

Wiec z tego co zauwazylem to moje zawieszenie zachowuje sie tak jakby w amortyzatorach zrobila sie poduszka powietrzna. i jest takie odczucie jakby auto wypychaly amory w gore jak sie wjedzie w jakas koleine, jak stane na haku i zaczne naciskac to auto nie ugina sie zbytnio na dół ale wypycha bardzo w gore, teraz mam takie pytanie: Odpowietrza sie jakos ten uklad??

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 19:18 
Częsty bywalec

Moje BMW: e34
Kod silnika: M50B25
witam
podepne sie do tematu... tak z ciekawosci chcialem zapytac jakie mam zawieszenie w mojej Bunii e34 sedan 95r automat... to jest takie "plywajace" zawieszenie,auto plynnie pracuje na wybojach nie ma czegos takiego jak jeb jeb... czy tam jest jakis plyn czy to taka konstrukcja zawieszenia??

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1