BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 25 czerwca 2025, 06:26

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] prosba do osob posiadajacych silnik m44
PostNapisane: 28 lutego 2009, 19:46 
Pierwsze kroki

Witam, mam problem ze swoim silnikiem m44, walcze juz z tym od paru miesiecy. Chodzi o to ze silnik jak jest zimny chodzi ladnie, ale gdy tylko sie zagrzeje na wolnych obrotach pracuje nie rowno, trzesie go. Wymienilem juz sporo elementow. Na kompie zadnych bledow nie wykrywa. W zwiazku z tym mam wielka prosbe do osoby posiadajacej samochod z takim silnikiem. Potrzebowal bym przelozyc ze sprawnego auta kilka czesci takich jak silniczek krokowy, przeplywke, moze czujnik polozenia walka. Chcialbym znalesc przyczyne tej nierownej pracy. Mieszkam w Warszawie, zaplace za poswiecony mi czas.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 lutego 2009, 21:03 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 325ci
Kod silnika: m54
Witam Ja nie jestem z wawy ale mam taki silnik i podobne zmagania.U mnie kiedys padła sonda lambda polepszyło sie po wymianie (nie trzesie już autem) ale na wolnych obrotach dalej cos nie tak.Przepływke też wymieniłem (nic) krokowy (nic) czujnik położenia wałka to raczej nie bo wtedy miałbyś problemy z odpaleniem samochodu(też miałem) Wymieniłem ost napinacz(tłoczek co wchodzi z boku pokrywy łańcucha) i troche lepiej wiec wymienie też i łańcuch,niby pisza że nie trzeba ale po tylu km co u mnie to elementy mają prawo sie wytrzec. Moga to też być popychacze.Napisz ile ma przebiegu i jaki olej? :)

Tytuł:
PostNapisane: 28 lutego 2009, 21:12 
Pierwsze kroki

sonde wymienilem, to samo. Nie wydaje mi sie zeby to byla wina rodzadu albo popychaczy. Raczej by cos halasowalo. Przebieg okolo 150 tys olej valvoline max life pol syntetyk. On tak chodzi tylko na wolnych, reszta jest oki, wkreca sie moc ma itp

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1