grzonsiu1 napisał(a):
ale odme sie odpinało jak silnik już życie kończył i wydmuchiwało olej przez nią.
a można by prosić zdjęcie tej odmy ?? bo z rysunku nie wiele wynika a mam z przodu silnika taki jeden wąski wężyk który jest ucięty i jest zaczopowany śrubą i jeśli to będzie ta odme i dlatego jest to odpięte to się wkurrr...

. A cool-wicia co znaczy na gazie to wiadomo ?? bo ja mam u siebie tak że na benzynie właśnie takie małe wachnięcia są, chociaż nie zawsze, ale jak już się rozkręca to nabierają częstotliwości jakies 2 sek i staje się to bardzo irytujące. A na gazie to na początku raczej były małe fale albo wcale, potem jak benzyna tania była to w ogóle na gazie nie jeździłem, a teraz jak zalałem to najpierw było dobrze a potem jak się rozchulały to +/- 1000 obr az strach że silnik zgaśnie

podczas jazdy jest luz ale jak się wysprzęgli to masakra, a i jeszcze jak się go na jałowym na gazie puści to spadają mu obroty poniżej tysiąca, jakby nie miał siły go uciągnąć...
http://www.wrzuta.pl/obraz/vhNJPLKDnV/m43
tutaj znalazlem foto silnika jakiejs bumki(wyglada mi na 1.6 tak jak moj chociaz cos mi w nim nie pasi:) ) ten element który zaznaczyłem na zielono jest właśnie ucięty i zatkany- co to jest ??