BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 25 czerwca 2025, 21:38

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: auto raz pali raz nie e36 tds prosze o pomoc...
PostNapisane: 11 kwietnia 2009, 02:12 
Pierwsze kroki

Witam szukałem na forum tematow i znalazlem kilka postow podobnych ale w sumie dalej stoje w miejscu...mianowicie mam diesla 1,7 dotad palil elegancko na dotyk 4 dni temu nagle chcialem go odpalic (na cieplym juz silniku) a tu cisza tzn tylko bylo slychac tak jakby syczenie ,jakby elektromagnez nie zalaczal .odpalilem go na pych i jezdzil ale dalej mi nie odpalal.na nastepny dzien auto zapalilo elegancko tak jak zawsze ale .oddalem do mechanika zeby zajrzal do rozrusznika. mechanik wymienil mi wirnik mowiac ze smierdzial spalenizna oraz ten elektromagnez.auto odpalalo ale juz nie tak elegancko jak kiedys (te 1,5-2sek ciagnelo) ale po polowie dnia znow to samo co bylo .na nastepny dzien znow palilo normalnie ale oddalem znow do mechanika i wymienil mi bendix .odebralem auto i bylem dobrej mysli bo wyjezdzajac palilo elegancko tak jak iedys ale po kilkunastu km przejechanych znow mi nie chce palic.tzn zapali za ktoryms tam razem.ni wiem juz co mam robic moze mial ktos cos podobnego ?co mam jeszcze wymienic? mechanika to raczej na pewno bo jestem 500zl w plecy i dalej stoje w miejscu a mam nim jechac do holandi za 24h... i nie wiem czy ryzykowac czy nie bo moze po przejechaniu wiekszej ilosci km w ogole mi nie bedzie chcial palic ? z gory dziekuje serdecznie za pomoc

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2009, 02:26 
Zacna persona forum

Mialem podobnie w mojej ale po wymianie rozrusznika wszystko wrocilo do normy i silnik zimny/cieply pali od kopa. Sprawdz jeszcze bezpieczniki i kable czy gdzies nie przebija ale to raczej malo prawdopodobne. Moim zdaniem cos sie facet nie popisal z naprawa rozrusznika.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1