BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 26 czerwca 2025, 21:50

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e36] chlodnica albo cos innego
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 18:34 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 316i '91
Kod silnika: M40B16
witam mam taki problem, po krotkiej przejazdze zaparkowalem i poszedlem na chwile do domu po powrocie do samochodu zobaczylem wyciekajacy plyn ze zbiorniczka wyrownawczego plynu chlodzacego, ta uszczelka spod spodu byla mokra ,po odkreceniu korka lekko psyknelo, znajomy mi powiedzial ze raczej nie ma sie czym przejmowac bo to stary samochod i tam cos moglo uciec, dolalem troszke plynu i sobie mysle ze bedzie spoko, dzisiaj znow po przejechaniu sie ,znow mi zaczelo kapac i na swiezo odkrecilem korek zbiorniczka i plyn tak jakby sie w nim gotowal ,troszke sie wylalo po samym odkreceniu ,moje pytanie jest takie co moze byc nie tak ,albo drugie czy korek moglbyc za mocno dokrecony i cisnienie powodowalo przeciek od dolu ? czy cos jest walniete z chlodnica

Ostatnio edytowano 15 października 2009, 15:13 przez BenQ87, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 18:35 
Zacna persona forum

a jak temperatura silnika podczas jazdy?

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 18:38 
Pierwsze kroki

wskaznik na godzinie 12

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 18:40 
Zacna persona forum

pozostaje dokrecic wszystki weze jak nie pomoze to zrobic plukanke ktora przeczysci uklad bo mozliwe ze cos przytyka przeplyw plynu ogolnie rzecz biorac masz za wysokie cisnienie w ukladzie chlodzenia(pomijam ze termostat pompa wody i chlodnica jest szczelna i wszystko ok)

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 18:45 
Pierwsze kroki

ciekniecie jest tylko tak jakby z gumowej zatyczki albo zaslepki nie wiem jak to nazwac ktora znajduje sie podspodem, weze i wszystko inne wydaje mi sie byc szczelne, ostatnie pytanie ta plukanke mozna samemu zrobic czy wizyta u mechanika mnie czeka ?:)

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 18:47 
Zacna persona forum

jak umiesz odpowietrzyc uklad i ogolnie wymienic plyn chlodniczy to mozesz sam to zrobic znajdz sobie rpeparat do plukanki apropo tej zaslepki widocznie przepuszcza z tego co wiem tam jest taka krawedz na srubokret plaski sprobuj ja dokrecic

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 18:52 
Pierwsze kroki

to jutro zobacze ,tylko z tego co mi sie wydaje o takiej co sie da dokrecac ona jest jakos na gorze, a tamta co jest nadole jest chyba gumowa i gladka (ta co cieknie) mysle ze to moze byc kwestia za duzego cisnienia tak jak napisalem to poobserwuje jeszcze przez kilka dni i zobacze co sie bedzie dzialo

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1