BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 28 czerwca 2025, 06:22

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E32] Dlaczego 6 a nie 12 cylindrow?
PostNapisane: 7 września 2009, 20:48 
Pierwsze kroki

Dobry wieczor wszystkim.Jestem nowy. Od 4 lat jezdze BMW 750i r.1991. W motoryzacji jestem raczej laikiem, ale w sposob odpowiedzialny pisze, ze to auto jest doskonale. Milosc z taka stasza Pania jest kosztowna, ale odwzajemniana bezpieczenstwem, kultura i wygoda. Od niedlugiego czasu mamy klopot .... odpala bez problemow, ale ma klopot z moca. Jesli wlacze full odbiornikow, nie pojade wstecz. Do przodu, owszem, ale powolutku. Po wylaczeniu radia, swiatel, dmuchawy, klimatyzacji troche sie ozywia, ale z noga docisnieta do podlogi przez ok. 200-300 metrow jest zupelnie bez mocy i rozpedza sie dluzej niz zolw. Biegi zmienia z odczuwalnym szarpnieciem. Mulenie trwa ok. 15-20 km po czym auto nagle z zolwia zmienia sie w sprintera- wystarczy lekko wcisnac pedal gazu i czuje sie jego niesamowite przyspieszenie, mysle, ze z 6 pracujacych cylindrow przeszedl do trybu pracy na 12 garow. Tak, wywoluje to u mnie usmiech, ale chcialbym / z panstwa pomoca/, zdiagnozowac i wyleczyc staruszke. Licze na odpowiedzi panstwa.

Ostatnio edytowano 8 września 2009, 07:21 przez 58mireczek58, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 7 września 2009, 20:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
kolego to nie jest staruszka. Ona ma 18 lat. Tylko pozazdrościć :super: Tak poza tym przydałaby się diagnostyka komputerowa. Podłączałeś ją do kompa? Nie zaświeca się wtedy żadna kontrolka na desce kiedy nie ma mocy i nie chce jechać?

Tytuł:
PostNapisane: 7 września 2009, 21:02 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e60
Kod silnika: M54b25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=134731
podepnij auto pod kompa i zobacz co Ci wyskoczy, jeśli nie trzeba pogrzebać w elektryce, bezpiecznikach może jakieś zwarcie jest...

Tytuł:
PostNapisane: 7 września 2009, 21:03 
Pierwsze kroki

nie zapala sie zadna kontrolka

Tytuł:
PostNapisane: 7 września 2009, 21:11 
Pierwsze kroki

Z kompem jest tak--- postanowilem nie przekraczac progu Servisu BMW w Brzydgoszczy, najblizej z Rypina . Nie, dlatego poniewaz sa tam " dranie ". Wlasnego kompa diagnostycznego nie mam.

Tytuł:
PostNapisane: 7 września 2009, 21:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
może brak jest masy silnika? Takie objawy są od zawsze kiedy posiadasz swoje autko, czy od jakiegoś czasu?

Tytuł:
PostNapisane: 7 września 2009, 22:45 
Pierwsze kroki

od 3 miesiecy.... kilka dni po umyciu silnika / w myjni w miescie Mlawa... Boze trzymaj mnie / W tym czasie wymieniono ... gumowe kolanko miedzy przeplywomierzem i kolektorem ssacym...byla dziura, cewke zaplonowa lewa /od strony kierowcy/ , swiece zaplonowe, naprawa alternatora. Elektryk zapewnial, ze elektryka jest w porzadku. Jednak problem nie zniknal. Owszem -- bywa tak, ze odpalam rano ... i czuje 12 garow, ale po np.100-200 metrach ... zolw. Jestem prawie zdecydowany jechac do Germanow i naprawic to ... cos w ich servisie. Pytanie dodadkowe... czy ktos naprawial u nich cokolwiek, czy to pomysl dopuszczalny. Germanie znani sa z kompetencji i rzetelnosci.

Sorry za zwloke w odpie postu, ale mialem wyjazd " R "-ka. Jestem na dyzurze. Dzieki za zrozumienie.

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2009, 09:47 
Pierwsze kroki

Witaj ! Piszesz ze jestes laikiem więc nie kombinuj bo strata czasu jedyna możliwość zdiagnozowania to podpiac pod kompa i powinna byc diagnoza inaczej zaduzo szukania tak naprawde po omacku . Poszukaj gdzies serwisu w okolicy bo z wyjazdem do niemiec na servis to przesada raczej. powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2009, 16:21 
Pierwsze kroki

jestem umowiony z elektrykiem na przyszly tydzien. Dzieki za krotka szczera rade.
szerokiej drogi !!!

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1