Witam wszystkich od 16 dni jestem dumnym posiadaczem e34 520i touring 95r w automacie.Cały samochód jest dla mnie nowościa 1)BMW.2)kombi.3)automat i 4) tragedia kierownica z prawej strony( czasowo pracuje w Anglii). Mam kilka problemów z tym moim cudem
1. przy predkości 0d.ok.100do 120 występują wyrażne drgania przodu jeżeli ktoś wie co to może być i jak się do tego zabrać będę wdzięczny
2.tylna prawa szyba się nie otwiera a przednia a i owszem ale po bardzo mocnym naciśnięciu przełącznika
3.nie jestem pewny czy klima działa ale wydaje mi się że nie albo bardzo słabo
4.nie działa pompka spryskiwacza ale do tego doszedłem i przełożyłem narazie tą z tyłu(czy jest jakaś różnica w wydajności bo mam bardzo słabe ciśnienie z przodu a z tyłu było ok)
5.jako że jestem bardzo świeży jeśli chodzi o BMW nie bardzo wiem co i jak czytam na forum wszystkie posty dotyczące e 34 ale nie wszystko rozumiem np.komputer że mam to wiem, że pod siedzeniem to też a wyświetlacz o którym ciągle mowa gdzie powinien być po jak w pobliżu licznika to nie mam(nie wiem to norma w tym roczniku czy może ktoś coś kombinował) ekonomizer mam wskazówkowy a na wyświetlaczu pojawia mi się tylko przebieg
6.jezeli ktoś mógłby mi udostępnić jakieś dane na temat mojej Beci jak instrukcja, dane techniczne czy coś w stylu sam naprawiam bo z mechaniki też dobry nie jestem ale radzić sobie muszę bo jak wczoraj sprawdzałem w serwisie BMW to za serwis krzyknęli mi 525 funtów z łaski co prawda dali mi zniżkę ale i tak wyszło 485 + dodatki np. zmiana oleju 163 funty a i do tego vat tak że myślałem że już z tego serwisu nie wyjde tak mi szczęka opadła

co dalej poprzednio jeździłem mercedesem 190 z 85r. i jak coś się kiełbasiło to do braciaka dzwoniłem i on mi jak dziecku tłumaczył co i jak sprawdzić i jak zrobić ale to był jego mietek a na buni to on się tak zna jak i ja więcszkoda mi go było się pozbywać ale gliniaże trzymali mnie czasami po 2 razy dziennie

tylko dlatego że na polskich blachach jeżdzlem i ciągle przypominali mi do kiedy mam czas wyjechać bądź zarejestrować i choć większość ludzi mówi że na polskich blachach roczek tutaj hulać można to się jednak okazało że tylko pół.A że tak w między czasie to tych niemców za ich samochody pokochałem to następny też niemiecki musiał być i chciałem passata bo nowszy i miejsca więcej ale mi znajomy tą bunie polecił i jak danych o niej szukałem to tutaj trafiłem i szukałem szukałem aż trafiłem na jednego touringa co jak się nie mylę to do VANOSA 24 z Częstochowy należał taki piękny zielony w metaliku no miodzio i pomyślałem że chetnie wezmę pod uwagę to auto ale jak pojechałem i zobaczyłem że jest prawie taka sama jak VANOSA to nawet dokładnie jej nie obejżałem i kupiłem.Trochę mam z nią problemów ale powolutku i się wyszykuje a może i z mechaniki coś podłapię

bo na razie to mi za samego siebie

bo mi się garów zachciało browarnictwa jak inni do mechanika do szkoły szli. I choC wad ma moja Bunia sporo to MIŁOŚĆ wszystko wybaczy i mimo kosztów będziemy razem. No trochę się rozpisałem więc już kończe za wszelaką pomoc z góry dziękuje i serdeczne pozdr dla wszystkich fanów i miłośników tej wspaniałej marki jaką jest BMW!