BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 23:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Zawor do napelniania klimy gdzie on wlasciwie jest
PostNapisane: 16 lipca 2007, 09:55 
Pierwsze kroki

Tak jak w temacie chcialbym sprawdzic czy jest jeszcze ten freon w ukladzie a nie wiem gdzie nacisnac aby sprawdzic czy wogule ten czynnik jest.Nie chce pozniej placic za cos czego wogule nie zrobia a mechanicy tacy sa ze zrobia to a krzykna ze mosieli pol samochodu wymienic.Sorry za tak laikowe pytanie ale klima to czarna magia dla mnie

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 16 lipca 2007, 10:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 550i
Kod silnika: M70B54
Nawet jak znajdziesz taki zaworek to Ci nic nie da, gaz w ukladzie musi byc w odpowiedniej ilosci pod odpowiednim cisnieniem. Najprostrzy test to przylozenie termometru do kratki nawiewowej i wlaczenie klimy. Jezeli temp wylatujacego powietrza bedzie wieksza niz okolo 7 stopni C, tzn ze trzeba udac sie na nabicie klimy

Tytuł:
PostNapisane: 16 lipca 2007, 11:43 
Pierwsze kroki

No tak ale jak chce sprawdzic czy wogule jest tam ten czynnik czy go juz nie ma.A jak ja wlacze klime to nie dzieje sie nic temp jest taka jak i wczesniej kiedy klima byla wylaczona no moze minimalnie zimniejsze.Jak wlacze tez klime to slysze ze cos sie zalacza w silniku ale co to nie wiem a i jeszcze wiatrak od klimy wogule sie nie zalacza

Tytuł:
PostNapisane: 16 lipca 2007, 12:12 
Pierwsze kroki

O to dobrze bo juz myslalem ze bedzie wiekszy wydatek.Kupilem ta becie pare miesiecy temu i byla naklejka ze klima byla robiona rok temu wiec nie pytalem sie gosciaA to moze byla poprostu sprawdzana rok temu i stad ta naklejka.Dzieki za odpowiedzi

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1